reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Bylam po wyniki w laboratorium i przy okazji poszłam zarejestrować się do kardiologa. Najwczesniejszy termin na marzec. Hehehe :D pani z rejestracji wysłała mnie do pana, który dzisiaj przyjmował i zapisał mnie na echo serca 26 X, a wizyta u niego dzień pozniej. Na dzien dzisiejszy jego zapecenia to wyeliminować ze swojej kuchni sól. ALE CAŁKOWICIE!! przecież jak mozna jeść zupę bez soli, albo w ogóle cokolwiek bez soli? Chce mi się płakać :(
Oj z tymi terminami. Przy nadcisnieniu trzeba wyeliminować sól całkowicie. Moja córka ma zalecenie od kardiologa żeby dużo solić bo przy jej wadzie serca jest ważne żeby ciśnienie miała wyższe i zatrzymywała wodę w organizmie

Ja mam problem z akceptacja swoich slabych ston i nie widze u siebie atutow:( jak widze te insta matki na dwa dni przed porodem wysprzatanym na blysk mieszkaniu,bez opuchlizny na twarzy,piekny makijaż z conajmniej 2 warstw.Wszystko zajeb... skompletowane.Nawet pielucha pasuje do smoczka to nie wiem czy ze mna jest cos nie tak czy one sa takie "sztuczne"

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Nie ma idealnych ludzi. Znam takie panie co wszystko idealnie na zdjęciach, a ich życie niestety odbiega od ideału. Ludzie teraz wszystko robią na pokaz. Masz wiele dobrych cech i mocnych stron tylko ty bardzoej skupiasz się na niedoskonałościach, które być może nie są takie złe

Napisane na LG-D280 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja dzisiaj dziewczyny zaliczyłam pierwsze wymioty.. kilka dni nie miałam już mdłości a tu od wczoraj mnie dopadło, że nie mogę funkcjonować. A jutro mam spotkanie z przyjaciółkami. Wszystkie się zjeżdżamy z całej PL do Trójmiasta i tak się cieszyłam, że będę mieć w końcu siłę a tu dupa:(

Dobrze Ci to zrobi:)Ja tez staram sie unikac.Dodawaj wiecej ziol i natutalnych przypraw:)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Jagi i co, jak robisz zupę to dajesz zioła? I ma smak? Ja jestem nauczona na bardzo słone jedzenie, ja nie wyobrazam sobie zjeść kanapki z pomidorem bez soli, albo nieslonego spaghetti, ziemniaków, ryżu, warzyw. Przeanalizowałam to i stwierdziłam, ze nic nie będę jadła. Tylko płatki z mlekiem. Do wszystkich moich obiadów jest potrzebna sól, dużo soli :(

Dziewczynki, Jeszcze nie czytałam co pisalyscie,to zaraz :-) dziadzia ładnie fikala na usg, pani doktor pokazała wszystkie paluszki itp, przeziernosc powiedziała że wygląda dobrze, ale mimo wszystko jeśli chce mogę zrobić to badanie prenatalne, tylko że dzwoniłam w dwa miejsca w Poznaniu i już za późno dla mnie :-/

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczynki, Jeszcze nie czytałam co pisalyscie,to zaraz :-) dziadzia ładnie fikala na usg, pani doktor pokazała wszystkie paluszki itp, przeziernosc powiedziała że wygląda dobrze, ale mimo wszystko jeśli chce mogę zrobić to badanie prenatalne, tylko że dzwoniłam w dwa miejsca w Poznaniu i już za późno dla mnie :-/

Czemu za późno, jesteś przecież dopiero w 11 tc? Ja co prawda nie robię tych z krwi skoro przeziernosc wyszla dobrze ale wiem, że wiele miejsc w Poznaniu robi, podzwoń może się uda :)

Gratuluję. Ja będę miała robione badanie dopiero jak skończę 12 tydzień

Napisane na LG-D280 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ale mi chodzi o dom bez pyłku, codziennie obiad 2 daniowy i do tego dziecko nieskazitelne jak prosto z wybiegu Prady. Takie co chyba kupki na tęczowo robi :-)

I rzyga też tęczą...

Dlaczego za późno? w sensie za późna godzina czy jak?

Rany jak mi niedobrze (wiem, powtarzam się) stałam chwilę p rejestracji do lekarza z dzieckiem i jakbym jeszcze trochę postała to bym normalnie zemdlała.

Nie wiem co na obiad zrobić. Coś co się szybko robi, wymaga niewielu składników i jest dobre. I nie trzeba stać przy kuchence długo. Jakieś propozycje?

Do góry