reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Cześć Dziewczyny :)
Witam się u Was jako Majowa Mamusia :)
Troszkę późno dołączam do Was ale chciałam się upewnić czy na pewno jest wszystko dobrze, a nie od razu wyskakiwać z testem pozytywnym a potem bywa różnie.
Może się przedstawię :) Jestem Agnieszka mam 28 lat , mieszkam niedaleko Katowic a dokładnie w Będzinie.
Jestem szczęśliwą Mama i Żoną , Córeczka ma 20 miesięcy ,
Bardzo chcieliśmy mieć drugie szczęście i nawet szybko poszło choć nie obyło się bez problemów. w marcu tego roku zaszłam w ciąże ale okazało się ze jest to puste jajo, ale nie poddaliśmy się i jak dostaliśmy zielone światło od lekarza na kolejne starania za właściwie 2 mc zaszłam w ciąże , jestem już po 2 wizytach u ginekologa jest wszystko dobrze, serduszko bije, rośnie prawidłowo fasolka :)

Postaram się Was nadrobić choć widzę ze 500 stron nie będzie łatwiej, ale coś tam przeczytam i będę się udzielać jak mój łobuziak da mi czas :p

reklama
I rzyga też tęczą...

Dlaczego za późno? w sensie za późna godzina czy jak?

Rany jak mi niedobrze (wiem, powtarzam się) stałam chwilę p rejestracji do lekarza z dzieckiem i jakbym jeszcze trochę postała to bym normalnie zemdlała.

Nie wiem co na obiad zrobić. Coś co się szybko robi, wymaga niewielu składników i jest dobre. I nie trzeba stać przy kuchence długo. Jakieś propozycje?

Opiekane ziemniaki w przyprawach ( obierzesz siedząc obtoczyć w przyprawach i oliwie lub oleju i do piekarnika) do tego jakiś kotlecik lub soczysty kurczak ( pałeczki z kurczaka do wora z przyprawami i do piekarnika- samo się robi ) :-)

I rzyga też tęczą...

Dlaczego za późno? w sensie za późna godzina czy jak?

Rany jak mi niedobrze (wiem, powtarzam się) stałam chwilę p rejestracji do lekarza z dzieckiem i jakbym jeszcze trochę postała to bym normalnie zemdlała.

Nie wiem co na obiad zrobić. Coś co się szybko robi, wymaga niewielu składników i jest dobre. I nie trzeba stać przy kuchence długo. Jakieś propozycje?
Zrób jakąś szybką zapiekankę, wrzuć do niej np. makaron, brokuły, pokrojoną kiełbasę czy co tam masz w lodówce i rzuć na to żółty ser. Kilka minut i gotowe :)
Albo kup gotową mieszankę warzyw na patelnie, dorzuć paczkę ryżu, pokrojonego kurczaka i masz szybkie risotto:)

Powiedzieli ze nie ma już miejsc, a to badanie można robić do 13+6, ja mam teraz 11+5 i w tej przychodni, już nie mają terminów, będę szukać dalej dzięki :-)

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Melduje się i ja po genetycznym. Wszystko na swoim miejscu, łącznie z bruzda nosowa i przeziernoscia. Ależ ulga. Powoli zaczynam wierzyć w te ciążę i chyba przestaniemy się tak tajniaczyc bo na razie wiedzą tylko oba komplety rodziców. Lekarz powiedział że nie ma wskazań do pappa, choć przy tych samych wynikach na usg i wieku o dwa lata w górę kazalby robić bezwzględnie.
A i pełen pęcherz przed usg przeszkadza. Jest potrzebny tylko przy usg jamy brzusznej. Kazał mi iść do kibelka mimo że mi się nie chciało i byłam pół godziny wcześniej. Miałam dowcipne, ale powiedział że jak będzie przez brzuch to też ma być pusto. Tak więc nie ma co męczyć się w poczekalni.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny ja tez juz po. Az sie poplakalam ze wzruszenia [emoji4] mialam przez brzuch i pappa też, nie chciałam ale moj lekarz powiedział ze robi tylko w pakiecie i cena taka sama czy z pappa czy bez. O dziwo baardzo malo zaplacilam, az sie zdziwilam. 85 euro za komplet.

Dzidzia fikala ale udalo sie wszystko sprawdzić. Przezierność mierzyl kilka razy, za kazdym razem bylo ok 1 mm, wiec wynik bardzo dobry

Iiiii na 90 procent chlopczyk [emoji16] tak jak czulam

Cieszę się razem z wami z udanych wizyt i czekam na relacje z kolejnych.
Ja dzisiaj byłam u swojej lekarz powiedzieć co się stało i pokazać wyniki. Niestety podejrzewa że to wszystko mogło się stać przez moją tarczyce bo gwałtownie podskoczyły wyniki tsh i ft4 a kiedy zaszłam w ciążę były idealne. Dostałam skierowanie do endokrynolog-ginekologa aby zrobić szerszą diagnostykę. Pytałam się czy jest jakieś zagrożenie gdybym chciała się jeszcze starać o dziecko i powiedziała że niestety tak.
Dziękuję Bogu że mam moją czwórkę kochaną i nie wiem czy jeszcze ryzykować.

reklama
Do góry