reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Ja też byłam w 7 tc. Teraz 10 leci..
Wizytę mam dopiero za 2-3 tyg (jeszcze się nie umówiłam).
Dopiero na usg genetycznym zobaczę, czy dziecko w ogóle jeszcze żyje.
Bez sensu, bo wcześniej muszę zrobić badania i sporo za nie zapłacić.
Jeśli nie będzie żyło, to szkoda kasy i zachodu...
Tylko nie wiem, jak miałabym sprawdzić, czy żyje. Nie chcę bez powodu jechać na IP, bo to pół dnia czekania, a ja nie mam co robić z synem.

Takie czarne myśli mnie nachodzą po tych smutnych wiadomościach. [emoji17]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
A nie masz możliwości na prywatną wizytę iść?

reklama
Tylko nie wiem, jak miałabym sprawdzić, czy żyje. Nie chcę bez powodu jechać na IP, bo to pół dnia czekania, a ja nie mam co robić z synem.

Ja tez zawsze badania robilam po usg.
Przeszlam 5 ciąż i na badania praktycznie te same wydalam majatek.HIV itd robilam juz wlasnie 5 razy nie liczac moczu i morfologii tsh itd.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej ! jestem nowa :) mam termin na 27.05. :) witam wszystkie obecne i przyszłe mamy :D jakoś razem to wszystko przetrwamy :) też jestem przedszkolanką, ale póki co aktywną. Wszystko ok wiec nie chce odbierać sobie tej przyjemności i będę pracować :D

może jej glukoza wysoka wyszła przy badaniu i ma podejrzenie cukrzycy...

Ja tak mam. Glukoza podwyższona w pierwszym badaniu wiec krzywa cukrowa musiałam zrobić a jestem dopiero w 8 tyg. Dostalam niestety skier do diabetologa

Wszystkie moje wizyty są prywatne.
Ale mój lekarz nie chce mnie częściej widzieć.
Między pierwsza a drugą wizytą minie 6 tygodni.. Wszystko po drodze może się zdarzyć.

A czy w 11 tc już da się wykryć tętno tym detektorem, który się do brzucha przystawia? Czy za wcześnie?
Bo może by mi ktoś sprawdził przed pobraniem krwi.

Usg i wizytę będę mieć tego samego dnia i już wtedy muszę mieć wyniki badań ze sobą.
Hmm.. Więc nie da się najpierw usg, a potem badania.

A czy w 11 tc już da się wykryć tętno tym detektorem, który się do brzucha przystawia? Czy za wcześnie?
Bo może by mi ktoś sprawdził przed pobraniem krwi.

Usg i wizytę będę mieć tego samego dnia i już wtedy muszę mieć wyniki badań ze sobą.
Hmm.. Więc nie da się najpierw usg, a potem badania.

Czytałam, że jest od 12 tygodnia wykrywalne, ale niektóre dziewczyny już w 9 słyszały

Dziękuję teraz jest dużo lepiej ale te pierwsze dni a zwłaszcza czwartek kiedy miałam zabieg to była dla mnie masakra nie potrafiłam się uspokoić. Niestety miałam małe wsparcie w mężu tzn dla niego po prostu się stało tak bywa a dla mnie to już na zawsze było i jest moje piąte dziecko ja będę i chce o nim pamiętać.
Najgorsze że teraz mi bardzo czegoś brakuje myślę o kolejnym dziecku bo dla mnie coś się już zaczęło miałam już wszytko zaplanowane a teraz zostało to przerwane i jest ogromna pustka. Mąż nie chce wiem że ma rację i mam nadzieję że go zrozumiem ale ten instynkt jest silniejszy.
Postawiłam wszytko po małej sprzedać jak coś zawsze można nowe kupić.
Pozwólcie że będę Was odwiedzać i cieszyć się z wami kolejnymi miłym wiadomościami.
Styczniowka, trzymaj się cieplutko.
Ja czułam się dokładnie tak jak Ty i wsparcia dużego nie miałam. Pomagało wypłakiwanie się. Ściskam Cię mocno i wspieram

Czytałam, że jest od 12 tygodnia wykrywalne, ale niektóre dziewczyny już w 9 słyszały

Chodzi mi o taki, którym w szpitalu sprawdzają i na wizytach u ginekologa.
To taki sam, jak te do domowego użytku?

Kurcze, nie pamiętam, od której wizyty mi lekarz to przystawiał w pierwszej ciąży.

zależy jaki detektor, jak dobry to i w 10 tc wyczuje. Ja usg mam we wtorek, dopiero potem badania.

styczniówka- dokładnie, mąż nie chce abyś znowu cierpiała. Jak emocje opadną, porozmawiajcie o dziecku, na spokojnie. I to prawda, dzieci z poronienia rodzą się w innym terminie :) Pisz z nami, pisz :)))

anik- właśnie, jak miałaś z dolegliwościami. Podejrzewałaś taki czarny scenariusz? jakieś plamienia, bóle brzucha, cokolwiek?

Na poranne wstawanie dzieci nie poradzę. Moje jak były malutkie to spały różnie, ale wcześniej jak 6 nie wstawały. Sporadycznie jakoś, na pewno nie regularnie. Teraz mam dwa śpiochy. Patrycja mogłaby spać do 11, Martyna w weekend przed 8 nie wstaje. Obudzić je w tygodniu o 7 graniczy z cudem.
A syn się budzi i przychodzi do Ciebie? czy zaczyna płakać? jak to wygląda. Może jak słyszysz, że wstał, a nie przychodzi to nie idź do niego, może uśnie, albo poleży chociaż trochę. Albo jak to nie zadziała to weź do łóżka, poprzytulaj i zaśniecie może jeszcze. Chociaż czasami faktycznie tak bywa, że są dzieci "ranne ptaszki".
W sumie mojej przyjaciółki syn tak wstawał, 5.30...nie wiem jak długo, chyba do 3 r.z, jak zaczął chodzić do przedszkola to mu przeszło.

reklama
Ja za tydzień mam lekarza dopiero, a ta babeczka co mi krew pobierala powiedziała tylko wynik. No i czytam na necie jedni pisza ze do 90 norma, drudzy, ze do 110. Poczekam do lekarza.

No i wlasnie miałam te same i powiedział mi że w pierwszym trymestrze nie wolno ich stosować

Napisane na LG-D280 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja miałam 92 i wydawało mi się ze ok bo norma była z laboratorium wyższa . Ale w ciąży max do 90 wiec gin dała mi skierowanie na krzywa cukrowa. Tez wyszło lekko podwyższone 96/133/80 wiec dostałam skierowanie do diabetologa

Do góry