reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

reklama
Moja ma 10 lat i tez tak robię jak wy.
Powrot z szkoly,obiad,odpoczynek,lekcje itd.Jesli bym nie zawolala na obiad to by sie nie upomniała.
Balaganu na biurku nie widzi i czasami zastanawiam sie jak jej to nie przeszkadza.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Najlepsze w tym wszystkim jest to że moja mama jej broni, bo ma tyle lekcji, taka zmeczona itp, itd. Jak ja byłam w jej wieku to jakbym tak robiła to by afera była na cały dom, że się lenie i że jej nie pomagam. Później wysluchuje, że sprzątanie to mój obowiązek. Na szczęście mamusia nie mieszka z nami, a ja sobie na takie cos nie pozwolę

Napisane na LG-D280 w aplikacji Forum BabyBoom

No mojej starszej też telefon przeszkadza. Na szczęście nie w nauce, a w obowiazkach domowych dlatego dostaje go dopiero jak wszystko zrobi
Mały telefonu nie ma, a kompa uwielbia, czasem w nagrodę pozwalam mu pograc w grzeczbe gry 15 minut, a wieczorem jedna bajkę obejrzec, a i tak czasu na naukę nie ma, bo woli buczec niż szybko uporać sie z kekcjami
Zaraz poszukam tej ksiazki na necie. Dziękuję [emoji8]

Mój starszy kompa nie ma, bo go nie szanował i się popsuł. Młodszemu obiecaliśmy kompa na Gwiazdkę. Telefon młodszego też hipnotyzuje to przychodzi ze szkoły i mówi: "Mama zabierz mi telefon i oddaj dopiero jak posprzatam na swoim biurku, odrobie lekcje i nauczę się angielskiego na test". Ale to mój jedyny taki egzemplarz. Jakbym miała dwóch takich jak starszy to chyba bym zwariowała:-p
A ze starszym dużo pracy jeszcze przede mną. Chociaż jak byłam w poprzedniej ciąży, którą niestety poroniłam to starszy wszystkie swoje pluszaki ułożył i mówi mi że to dla jego siostry, więc gdyby nie ta szkoła to chłopak byłby do rany przyłóż.:-) :)

Teraz ma za karę przepisać cały zeszyt do soboty, może coś zrozumie. Założyłam mu nowy od wczoraj, a tamten będzie przepisywal.
Nie jestem zadowolona z tej nauczycielki. Na poczatku wszyscy ją chwalili, ze taka wymagająca i dobrze uczy, a tymczasem jest niesystematyczna bardzo i wymagajaca też. Tylko, że zawala te dzieci dyktandami, a nie znają nawet podstaw ortografii. Jest dyktando i trzy poprawy dyktanda, bo żadne dziecko nie jest w stanie tak dlugiego tekstu napisać bezbłędnie. Na wywiadówkch trudno się z nią dogadać bo ma swoje racje. Muszę mu sama pomóc bo na nią nie ma co liczyć

Może warto porozmawiać o niej z dyrektorka? To na pewno ja ruszy. Ona jest dla dzieci a nie dzie Ci dla niej i owszem może mieć jakieś swoje zasady. Ale w wychowaniu chodzi o solidarność i powinna współpracować z rodzicami

Wracam z wizyty!
W sumie to wiem tyle, ze dzidziuś kopał, fikał, machał rączkami i nóżkami i nie dał się zmierzyć :) wszystko ok, 26 idę na USG panstwowe, cokolwiek to znaczy. A 20 mam wizytę prywatną, to dostanę zdjęcie mojego cukiereczka. Cieszę sie z tego, co zdołał mi przekazać :) :)

Najlepsze w tym wszystkim jest to że moja mama jej broni, bo ma tyle lekcji, taka zmeczona itp, itd. Jak ja byłam w jej wieku to jakbym tak robiła to by afera była na cały dom, że się lenie i że jej nie pomagam. Później wysluchuje, że sprzątanie to mój obowiązek. Na szczęście mamusia nie mieszka z nami, a ja sobie na takie cos nie pozwolę

Przecież dzieci też muszą mieć obowiązki, bo kaleki z nich wyrosną, co nic wokół siebie nie będą umiały zrobić! Ale moja też we wszystkim chłopaków próbuje wyreczać i kilka wymian zdań było w tym temacie.

Mój starszy kompa nie ma, bo go nie szanował i się popsuł. Młodszemu obiecaliśmy kompa na Gwiazdkę. Telefon młodszego też hipnotyzuje to przychodzi ze szkoły i mówi: "Mama zabierz mi telefon i oddaj dopiero jak posprzatam na swoim biurku, odrobie lekcje i nauczę się angielskiego na test". Ale to mój jedyny taki egzemplarz. Jakbym miała dwóch takich jak starszy to chyba bym zwariowała:-p
A ze starszym dużo pracy jeszcze przede mną. Chociaż jak byłam w poprzedniej ciąży, którą niestety poroniłam to starszy wszystkie swoje pluszaki ułożył i mówi mi że to dla jego siostry, więc gdyby nie ta szkoła to chłopak byłby do rany przyłóż.:-) :)

No właśnie jedno dziecko jest takie, drugie takie, trzecie będzie wymieszane [emoji6] super się zachował, będzie dobrym starszym bratem. Mój mały też ma dobre serduszko, jest czuły, kochany i taki niedopieszczony, ciagle potrzebuje uwagi i przytulania

Ja mamw poniedziałek wizytę, ale tylko badanie, chyba że coś źle wyjdzie to zrobi usg. To bedzie 9tydz 5dzien i trzy tygodnie później będzie usg czyli w 12tyg 5 dniu. O ile nie umowi mi wcześniej wizyty

Mamy dokładnie ten sam tydzień i dzień ciąży[emoji5] ja będę na wizycie we wtorek 9t6d[emoji5]

reklama
Może warto porozmawiać o niej z dyrektorka? To na pewno ja ruszy. Ona jest dla dzieci a nie dzie Ci dla niej i owszem może mieć jakieś swoje zasady. Ale w wychowaniu chodzi o solidarność i powinna współpracować z rodzicami
Też o tym myślałam. Zobaczę co wyniknie z tej rozmowy. Jeżeli ja dalej swoje, ona swoje to trzeba będzie wyżej uderzyć

Przecież dzieci też muszą mieć obowiązki, bo kaleki z nich wyrosną, co nic wokół siebie nie będą umiały zrobić! Ale moja też we wszystkim chłopaków próbuje wyreczać i kilka wymian zdań było w tym temacie.

No oczywiście. Dzieci mojej mamy miały obowiązki i musiały się z nich wywiązać. No ale na wnuki to nie działa. Teraz jest ok bo jak nas tylko odwiedza to luz, a jak mieszkaliśmy z nią to cały czas były o to awantury. Ja nie chcę żeby moja córka miała 15 lat i nue umiała sobie zrobić obiadu, czy upiec ciasta. Nie każe jej tego lubić, ale piwinna umieć nie dlatego że jest dziewczyną i kiedyś wyjdzie za mąż tylko dlatego, żeby nie musiała w dorosłym życiu liczyć na kogoś

Wracam z wizyty!
W sumie to wiem tyle, ze dzidziuś kopał, fikał, machał rączkami i nóżkami i nie dał się zmierzyć :) wszystko ok, 26 idę na USG panstwowe, cokolwiek to znaczy. A 20 mam wizytę prywatną, to dostanę zdjęcie mojego cukiereczka. Cieszę sie z tego, co zdołał mi przekazać :) :)

Super, gratulacje [emoji8]

Do góry