Gosam
Fanka BB :)
Teraz ma za karę przepisać cały zeszyt do soboty, może coś zrozumie. Założyłam mu nowy od wczoraj, a tamten będzie przepisywal.No i właśnie to jest polska szkoła. Ona ma 20 a nie jego jednego....Zero indywidualnego podejścia....masakra, dupa nie nauczyciel, sorry, ale taka prawda. Jej obowiązkiem jest o to zadbać aby dziecko nauczyło się zapisywać, w jakiś sposób to skontrolować. To jest jej zaniedbanie. A dzieci są cwane i to wykorzystują. Moja też nie raz tak próbowała, ale dostała raz czy drugi minusa albo pałę za brak pracy domowej to się nauczyła. I jak się dowiem, że nie zapisała zadania albo go nie zrobiła to nie zwalnia jej z obowiązku zrobienia, ma w tedy dwa razy więcej roboty, bo zaległe i bieżące, więc jej się odechciało takich numerów.
Nie jestem zadowolona z tej nauczycielki. Na poczatku wszyscy ją chwalili, ze taka wymagająca i dobrze uczy, a tymczasem jest niesystematyczna bardzo i wymagajaca też. Tylko, że zawala te dzieci dyktandami, a nie znają nawet podstaw ortografii. Jest dyktando i trzy poprawy dyktanda, bo żadne dziecko nie jest w stanie tak dlugiego tekstu napisać bezbłędnie. Na wywiadówkch trudno się z nią dogadać bo ma swoje racje. Muszę mu sama pomóc bo na nią nie ma co liczyć
Napisane na LG-D280 w aplikacji Forum BabyBoom