Gosam
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Polecam książkę pt "Sposób na trudne dziecko". Mój starszy jeszcze gorsze cyrki odstawia. Wczoraj mu się przypomniało, że ma napisać pamiętnik z kilku dni, więc powiedziałam mu, jak ma to napisać. Stwierdził, że trzeba to napisać na kartce z papierniczego. Oczywiście nic nie napisał, więc mówię, że skoro telefon i Internet skutecznie przeszkadzają mu w odraianiu lekcji to ja to zlikwiduję. Nie czyta lektur, najlepiej nic by nie robił. Czasem mam dość. W tym roku same dwoje dostaje i nigdy to nie jest jego wina tylko nauczycieli lub moja. Ciągle tylko ogląda durne filmiki na Youtube lub gada z kolegami przez Skype. Klasa 5.W drugiej. Rozmawiam z nim, tłumaczę. Rozumie wszystko, jest mu przykro, przeprasza, obiecuje poprawe i znowu to samo. Widzisz z nim jest jeszcze taki problem, że jest strasznie uparty tylko, że w tą złą stronę. Woli ze mną godzinę dyskutować, że czegoś mie zrobi i stracić ten czas niż odrazu usiąść i zrobić swoje
Napisane na LG-D280 w aplikacji Forum BabyBoom
No mojej starszej też telefon przeszkadza. Na szczęście nie w nauce, a w obowiazkach domowych dlatego dostaje go dopiero jak wszystko zrobiPolecam książkę pt "Sposób na trudne dziecko". Mój starszy jeszcze gorsze cyrki odstawia. Wczoraj mu się przypomniało, że ma napisać pamiętnik z kilku dni, więc powiedziałam mu, jak ma to napisać. Stwierdził, że trzeba to napisać na kartce z papierniczego. Oczywiście nic nie napisał, więc mówię, że skoro telefon i Internet skutecznie przeszkadzają mu w odraianiu lekcji to ja to zlikwiduję. Nie czyta lektur, najlepiej nic by nie robił. Czasem mam dość. W tym roku same dwoje dostaje i nigdy to nie jest jego wina tylko nauczycieli lub moja. Ciągle tylko ogląda durne filmiki na Youtube lub gada z kolegami przez Skype. Klasa 5.
Młodszy syn zupełne przeciwieństwo: ambitny, pracowity i dokładny i bardzo grzeczny. Do domu przynosi same piątki i szóstki, czyta wszystkie lektury, sam pamięta co zadane i pilnuje wszystkich obowiązków. Ponadto pomaga np. spacer z psem lub pomoc w sprzątani, jeśli go poproszę. Poprostu taki chłopak do tańca i różańca. Klasa 4.
Ja mam co 3 tygodnie.Dziewczyny a wy co ile macie wizyty? Ja mam co 4 tygodnie chodzic. Do teraz mialam wszystkie 3 z usg, ale nastepne juz bez usg [emoji45] niby można dopłacić za usg jak sie chce bo chodze na kase chorych ale to chyba bez sensu. Staram sie byc teraz bardziej oszczędna bo duzo kasy wydawalam na glupoty[emoji39]
Ja mam 2 listopada zwyka wizytę.
Moja ma 10 lat i tez tak robię jak wy.Dadzi moja młoda ma 13 lat i to samo. Teraz wraca ze szkoły, robi lekcje, zabieram jej telefon i mówię po kolei co ma zrobić, bo ona nie czuje potrzeby posprzątać, nawet woli nie jeść bo mie chce jej się samej szykować. No ale teraz jestem w domu to się wzięłam za nią no i za resztę.
No i właśnie mały też tak pisze, nawet na badaniu słuchu z nim byłam i do logopedy chodzi i nic nie pomaga. No właśnie też mi sie wydawało, że im wcześniej tym lepiej i sama napisałam wniosek do poradni bo nauczycielka stwierdziła, że jej nie wolno
Moj P tak ma. Muszę mu po kolei wsztstko napisać co chcę żeby dla mnie zrobił, bo jak mu powiem to zajmie się swoimi sprawami i nic nie zrobi
Napisane na LG-D280 w aplikacji Forum BabyBoom