reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

reklama
Jagi, ogromnr gratulacje :) <3 i wynikow przeziernosci i cory :) oby juz na 100 %!

Ja mam za tydzien wizyte, 24.10 i bede akurat w 11tc7d i juz zrobimy przeziernosc

W drugiej. Rozmawiam z nim, tłumaczę. Rozumie wszystko, jest mu przykro, przeprasza, obiecuje poprawe i znowu to samo. Widzisz z nim jest jeszcze taki problem, że jest strasznie uparty tylko, że w tą złą stronę. Woli ze mną godzinę dyskutować, że czegoś mie zrobi i stracić ten czas niż odrazu usiąść i zrobić swoje

Napisane na LG-D280 w aplikacji Forum BabyBoom
Polecam książkę pt "Sposób na trudne dziecko". Mój starszy jeszcze gorsze cyrki odstawia. Wczoraj mu się przypomniało, że ma napisać pamiętnik z kilku dni, więc powiedziałam mu, jak ma to napisać. Stwierdził, że trzeba to napisać na kartce z papierniczego. Oczywiście nic nie napisał, więc mówię, że skoro telefon i Internet skutecznie przeszkadzają mu w odraianiu lekcji to ja to zlikwiduję. Nie czyta lektur, najlepiej nic by nie robił. Czasem mam dość. W tym roku same dwoje dostaje i nigdy to nie jest jego wina tylko nauczycieli lub moja. Ciągle tylko ogląda durne filmiki na Youtube lub gada z kolegami przez Skype. Klasa 5.

Młodszy syn zupełne przeciwieństwo: ambitny, pracowity i dokładny i bardzo grzeczny. Do domu przynosi same piątki i szóstki, czyta wszystkie lektury, sam pamięta co zadane i pilnuje wszystkich obowiązków. Ponadto pomaga np. spacer z psem lub pomoc w sprzątani, jeśli go poproszę. Poprostu taki chłopak do tańca i różańca. Klasa 4.

Nie, państwo. Mój gin nie przyjmuje prywatnie. Przez to plamienie co miałam stwierdził, że muszę być pod częstszą kontrolą do drugiego trymestru

Polecam książkę pt "Sposób na trudne dziecko". Mój starszy jeszcze gorsze cyrki odstawia. Wczoraj mu się przypomniało, że ma napisać pamiętnik z kilku dni, więc powiedziałam mu, jak ma to napisać. Stwierdził, że trzeba to napisać na kartce z papierniczego. Oczywiście nic nie napisał, więc mówię, że skoro telefon i Internet skutecznie przeszkadzają mu w odraianiu lekcji to ja to zlikwiduję. Nie czyta lektur, najlepiej nic by nie robił. Czasem mam dość. W tym roku same dwoje dostaje i nigdy to nie jest jego wina tylko nauczycieli lub moja. Ciągle tylko ogląda durne filmiki na Youtube lub gada z kolegami przez Skype. Klasa 5.

Młodszy syn zupełne przeciwieństwo: ambitny, pracowity i dokładny i bardzo grzeczny. Do domu przynosi same piątki i szóstki, czyta wszystkie lektury, sam pamięta co zadane i pilnuje wszystkich obowiązków. Ponadto pomaga np. spacer z psem lub pomoc w sprzątani, jeśli go poproszę. Poprostu taki chłopak do tańca i różańca. Klasa 4.
No mojej starszej też telefon przeszkadza. Na szczęście nie w nauce, a w obowiazkach domowych dlatego dostaje go dopiero jak wszystko zrobi
Mały telefonu nie ma, a kompa uwielbia, czasem w nagrodę pozwalam mu pograc w grzeczbe gry 15 minut, a wieczorem jedna bajkę obejrzec, a i tak czasu na naukę nie ma, bo woli buczec niż szybko uporać sie z kekcjami
Zaraz poszukam tej ksiazki na necie. Dziękuję [emoji8]

Dziewczyny a wy co ile macie wizyty? Ja mam co 4 tygodnie chodzic. Do teraz mialam wszystkie 3 z usg, ale nastepne juz bez usg [emoji45] niby można dopłacić za usg jak sie chce bo chodze na kase chorych ale to chyba bez sensu. Staram sie byc teraz bardziej oszczędna bo duzo kasy wydawalam na glupoty[emoji39]

Ja mam 2 listopada zwyka wizytę.

Ja mam co 3 tygodnie.
Po 30 co 2 tygodnie podobno.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dadzi moja młoda ma 13 lat i to samo. Teraz wraca ze szkoły, robi lekcje, zabieram jej telefon i mówię po kolei co ma zrobić, bo ona nie czuje potrzeby posprzątać, nawet woli nie jeść bo mie chce jej się samej szykować. No ale teraz jestem w domu to się wzięłam za nią no i za resztę.
No i właśnie mały też tak pisze, nawet na badaniu słuchu z nim byłam i do logopedy chodzi i nic nie pomaga. No właśnie też mi sie wydawało, że im wcześniej tym lepiej i sama napisałam wniosek do poradni bo nauczycielka stwierdziła, że jej nie wolno
Moj P tak ma. Muszę mu po kolei wsztstko napisać co chcę żeby dla mnie zrobił, bo jak mu powiem to zajmie się swoimi sprawami i nic nie zrobi

Moja ma 10 lat i tez tak robię jak wy.
Powrot z szkoly,obiad,odpoczynek,lekcje itd.Jesli bym nie zawolala na obiad to by sie nie upomniała.
Balaganu na biurku nie widzi i czasami zastanawiam sie jak jej to nie przeszkadza.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry