reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

reklama
Jagi cudowna wiadomość :)) siedziałam wczoraj cały wieczór na forum, ale w końcu padłam. Wiedziałam, że będzie dobrze :) i super, że dziewczynka, chciałaś :) oby te 80% zamieniło się na 100%

No nie fajnie, ale wiadomo, jak mus, to mus. Ja z córką byłam 14 dni w szpitalu na zapalenie płuc, wymieniałam się z mężem co prawda, ale to było kurowanie szpital-dom.

Gosiam- koniecznie musisz porozmawiać z nauczycielką, Ciebie nie ma w szkole i to ona musi dopilnować.

Kto ma jeszcze w tym tygodniu usg? ja mam za tydzień. Już tak strasznie nie mogę się doczekać.
Dziekuje za wsparcie[emoji173]Mimo ze mam córke chcialam drugą,maz rownież:)Mam nadzieje ze plec sie utrzyma bo juz sie nastawiłam.
Czytalam wczoraj te wyniki z 100 razy.
A ty kiedy masz badania?W tym tygodniu?
Jak twoje zapalenie?Lepiej juz?

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

z tymi tablicami motywacyjnymi to jest taki kłopot, że zabija się naturalną motywacje dziecka do nauki.Dziecko uczy się dla naklejki a nie dla siebie. Generalnie ja osobiście jestem przeciwna behawioralnym metodom. Dorota Zawadzka w sowich programach takie stosowała, są to metody dla dzieci z dużymi zaburzeniami zachowania. Można je wprowadzić ale pomału trzeba z nich się wycofywać, bo dziecko nie uczy się co jest dobre a co złe, tylko robi coś aby dostać nagrodę lub nie dostać kary. Ale to szeroki temat ;)
Gosaim porozmawiaj z młodym, że jak nie będzie przepisywał wszystkiego to będzie miał braki i będzie musiał to uzupełnić, np pożyczając zeszyt od kolegi i przepisując to w domu- straci czas na przyjemniejsze zajęcia ;) W której jest klasie?

Ech dziewczyny rozmawiałam z nią to mówi, że ma dwudziestu uczniów w klasie, a nie jego jednego. Prosiłam, żeby podchodziła do niego częściej, twierdzi, że to robi, a zeszyt pusty. No i jeszcze była sprawa prac domowych, że nie wpisywal do zeszytu, prosiłam ją zeby po każdej lekcji podchodził i pokazywał, że zapisał. Zgodziła się, a dalej nic nie zapisane. Ja nie umiem z nią rozmawiać, bo na wszystko ma wytłumaczenie. Nie bronię małego bo jest leń, chcę znaleźć sposób, żeby mu pomóc, ale nic nie działa. Pójdę z nim jeszcze do poradni psychologiczno pedagogicznej bo pedagog w szkole to chyba tylko naklejka na drzwiach, bo od dwóch lat jej nie mogę zastać

Napisane na LG-D280 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziekuje za wsparcie[emoji173]Mimo ze mam córke chcialam drugą,maz rownież:)Mam nadzieje ze plec sie utrzyma bo juz sie nastawiłam.
Czytalam wczoraj te wyniki z 100 razy.
A ty kiedy masz badania?W tym tygodniu?
Jak twoje zapalenie?Lepiej juz?

Ja mam 25.10, jeszcze tydzień.
Nie zapalenie tylko grzyb. Pimacufin nie pomógł, dostałam nystatynę.

Ech dziewczyny rozmawiałam z nią to mówi, że ma dwudziestu uczniów w klasie, a nie jego jednego. Prosiłam, żeby podchodziła do niego częściej, twierdzi, że to robi, a zeszyt pusty. No i jeszcze była sprawa prac domowych, że nie wpisywal do zeszytu, prosiłam ją zeby po każdej lekcji podchodził i pokazywał, że zapisał. Zgodziła się, a dalej nic nie zapisane. Ja nie umiem z nią rozmawiać, bo na wszystko ma wytłumaczenie. Nie bronię małego bo jest leń, chcę znaleźć sposób, żeby mu pomóc, ale nic nie działa. Pójdę z nim jeszcze do poradni psychologiczno pedagogicznej bo pedagog w szkole to chyba tylko naklejka na drzwiach, bo od dwóch lat jej nie mogę zastać

No i właśnie to jest polska szkoła. Ona ma 20 a nie jego jednego....Zero indywidualnego podejścia....masakra, dupa nie nauczyciel, sorry, ale taka prawda. Jej obowiązkiem jest o to zadbać aby dziecko nauczyło się zapisywać, w jakiś sposób to skontrolować. To jest jej zaniedbanie. A dzieci są cwane i to wykorzystują. Moja też nie raz tak próbowała, ale dostała raz czy drugi minusa albo pałę za brak pracy domowej to się nauczyła. I jak się dowiem, że nie zapisała zadania albo go nie zrobiła to nie zwalnia jej z obowiązku zrobienia, ma w tedy dwa razy więcej roboty, bo zaległe i bieżące, więc jej się odechciało takich numerów.

z tymi tablicami motywacyjnymi to jest taki kłopot, że zabija się naturalną motywacje dziecka do nauki.Dziecko uczy się dla naklejki a nie dla siebie. Generalnie ja osobiście jestem przeciwna behawioralnym metodom. Dorota Zawadzka w sowich programach takie stosowała, są to metody dla dzieci z dużymi zaburzeniami zachowania. Można je wprowadzić ale pomału trzeba z nich się wycofywać, bo dziecko nie uczy się co jest dobre a co złe, tylko robi coś aby dostać nagrodę lub nie dostać kary. Ale to szeroki temat ;)
Gosaim porozmawiaj z młodym, że jak nie będzie przepisywał wszystkiego to będzie miał braki i będzie musiał to uzupełnić, np pożyczając zeszyt od kolegi i przepisując to w domu- straci czas na przyjemniejsze zajęcia ;) W której jest klasie?
W drugiej. Rozmawiam z nim, tłumaczę. Rozumie wszystko, jest mu przykro, przeprasza, obiecuje poprawe i znowu to samo. Widzisz z nim jest jeszcze taki problem, że jest strasznie uparty tylko, że w tą złą stronę. Woli ze mną godzinę dyskutować, że czegoś mie zrobi i stracić ten czas niż odrazu usiąść i zrobić swoje

reklama
Ja mam 25.10, jeszcze tydzień.
Nie zapalenie tylko grzyb. Pimacufin nie pomógł, dostałam nystatynę.
Szybko zleci :)
Ja tez grzyba ale juz wyleczylam.
A kiedy masz wizyte u gina taka kontrolna?
Ja czuje wiecej energii,mniej spie.Brak mdlosci ale za to zgaga.
Tylko ze jestem jak boma zegarowan.Myslalam ze jak bede wciqzy troche zlagodnieje a ja jestem mega zaczepna i wszystko mnie denerwuje.Wczoraj nagadalam przykrosci mojej mamie i nie spalam pol nocy ze taka jestem teraz:(

Do góry