reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

reklama
Jagi cudowna wiadomość :)) siedziałam wczoraj cały wieczór na forum, ale w końcu padłam. Wiedziałam, że będzie dobrze :) i super, że dziewczynka, chciałaś :) oby te 80% zamieniło się na 100%

No nie fajnie, ale wiadomo, jak mus, to mus. Ja z córką byłam 14 dni w szpitalu na zapalenie płuc, wymieniałam się z mężem co prawda, ale to było kurowanie szpital-dom.

Gosiam- koniecznie musisz porozmawiać z nauczycielką, Ciebie nie ma w szkole i to ona musi dopilnować.

Kto ma jeszcze w tym tygodniu usg? ja mam za tydzień. Już tak strasznie nie mogę się doczekać.
Dziekuje za wsparcie[emoji173]Mimo ze mam córke chcialam drugą,maz rownież:)Mam nadzieje ze plec sie utrzyma bo juz sie nastawiłam.
Czytalam wczoraj te wyniki z 100 razy.
A ty kiedy masz badania?W tym tygodniu?
Jak twoje zapalenie?Lepiej juz?

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

z tymi tablicami motywacyjnymi to jest taki kłopot, że zabija się naturalną motywacje dziecka do nauki.Dziecko uczy się dla naklejki a nie dla siebie. Generalnie ja osobiście jestem przeciwna behawioralnym metodom. Dorota Zawadzka w sowich programach takie stosowała, są to metody dla dzieci z dużymi zaburzeniami zachowania. Można je wprowadzić ale pomału trzeba z nich się wycofywać, bo dziecko nie uczy się co jest dobre a co złe, tylko robi coś aby dostać nagrodę lub nie dostać kary. Ale to szeroki temat ;)
Gosaim porozmawiaj z młodym, że jak nie będzie przepisywał wszystkiego to będzie miał braki i będzie musiał to uzupełnić, np pożyczając zeszyt od kolegi i przepisując to w domu- straci czas na przyjemniejsze zajęcia ;) W której jest klasie?

Ech dziewczyny rozmawiałam z nią to mówi, że ma dwudziestu uczniów w klasie, a nie jego jednego. Prosiłam, żeby podchodziła do niego częściej, twierdzi, że to robi, a zeszyt pusty. No i jeszcze była sprawa prac domowych, że nie wpisywal do zeszytu, prosiłam ją zeby po każdej lekcji podchodził i pokazywał, że zapisał. Zgodziła się, a dalej nic nie zapisane. Ja nie umiem z nią rozmawiać, bo na wszystko ma wytłumaczenie. Nie bronię małego bo jest leń, chcę znaleźć sposób, żeby mu pomóc, ale nic nie działa. Pójdę z nim jeszcze do poradni psychologiczno pedagogicznej bo pedagog w szkole to chyba tylko naklejka na drzwiach, bo od dwóch lat jej nie mogę zastać

Napisane na LG-D280 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziekuje za wsparcie[emoji173]Mimo ze mam córke chcialam drugą,maz rownież:)Mam nadzieje ze plec sie utrzyma bo juz sie nastawiłam.
Czytalam wczoraj te wyniki z 100 razy.
A ty kiedy masz badania?W tym tygodniu?
Jak twoje zapalenie?Lepiej juz?

Ja mam 25.10, jeszcze tydzień.
Nie zapalenie tylko grzyb. Pimacufin nie pomógł, dostałam nystatynę.

Ech dziewczyny rozmawiałam z nią to mówi, że ma dwudziestu uczniów w klasie, a nie jego jednego. Prosiłam, żeby podchodziła do niego częściej, twierdzi, że to robi, a zeszyt pusty. No i jeszcze była sprawa prac domowych, że nie wpisywal do zeszytu, prosiłam ją zeby po każdej lekcji podchodził i pokazywał, że zapisał. Zgodziła się, a dalej nic nie zapisane. Ja nie umiem z nią rozmawiać, bo na wszystko ma wytłumaczenie. Nie bronię małego bo jest leń, chcę znaleźć sposób, żeby mu pomóc, ale nic nie działa. Pójdę z nim jeszcze do poradni psychologiczno pedagogicznej bo pedagog w szkole to chyba tylko naklejka na drzwiach, bo od dwóch lat jej nie mogę zastać

No i właśnie to jest polska szkoła. Ona ma 20 a nie jego jednego....Zero indywidualnego podejścia....masakra, dupa nie nauczyciel, sorry, ale taka prawda. Jej obowiązkiem jest o to zadbać aby dziecko nauczyło się zapisywać, w jakiś sposób to skontrolować. To jest jej zaniedbanie. A dzieci są cwane i to wykorzystują. Moja też nie raz tak próbowała, ale dostała raz czy drugi minusa albo pałę za brak pracy domowej to się nauczyła. I jak się dowiem, że nie zapisała zadania albo go nie zrobiła to nie zwalnia jej z obowiązku zrobienia, ma w tedy dwa razy więcej roboty, bo zaległe i bieżące, więc jej się odechciało takich numerów.

z tymi tablicami motywacyjnymi to jest taki kłopot, że zabija się naturalną motywacje dziecka do nauki.Dziecko uczy się dla naklejki a nie dla siebie. Generalnie ja osobiście jestem przeciwna behawioralnym metodom. Dorota Zawadzka w sowich programach takie stosowała, są to metody dla dzieci z dużymi zaburzeniami zachowania. Można je wprowadzić ale pomału trzeba z nich się wycofywać, bo dziecko nie uczy się co jest dobre a co złe, tylko robi coś aby dostać nagrodę lub nie dostać kary. Ale to szeroki temat ;)
Gosaim porozmawiaj z młodym, że jak nie będzie przepisywał wszystkiego to będzie miał braki i będzie musiał to uzupełnić, np pożyczając zeszyt od kolegi i przepisując to w domu- straci czas na przyjemniejsze zajęcia ;) W której jest klasie?
W drugiej. Rozmawiam z nim, tłumaczę. Rozumie wszystko, jest mu przykro, przeprasza, obiecuje poprawe i znowu to samo. Widzisz z nim jest jeszcze taki problem, że jest strasznie uparty tylko, że w tą złą stronę. Woli ze mną godzinę dyskutować, że czegoś mie zrobi i stracić ten czas niż odrazu usiąść i zrobić swoje

reklama
Ja mam 25.10, jeszcze tydzień.
Nie zapalenie tylko grzyb. Pimacufin nie pomógł, dostałam nystatynę.
Szybko zleci :)
Ja tez grzyba ale juz wyleczylam.
A kiedy masz wizyte u gina taka kontrolna?
Ja czuje wiecej energii,mniej spie.Brak mdlosci ale za to zgaga.
Tylko ze jestem jak boma zegarowan.Myslalam ze jak bede wciqzy troche zlagodnieje a ja jestem mega zaczepna i wszystko mnie denerwuje.Wczoraj nagadalam przykrosci mojej mamie i nie spalam pol nocy ze taka jestem teraz:(

Do góry