reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

reklama
Nie lubię szpitali, ble...po porodach też jak na szpilkach czekałam na wypis.
No to sobie dziewczyny wyobrazcie ze ja na poloznictwie lezalam po porodzie 10 dni, potem wyszlam do domu bez dziecka na 8 dni a potem wrocilam z dzieckiem na kolejne 12 dni na oddzial dzieciecy do innego szpitala. Super nie?

Jagi gratuluję [emoji5]

Trzymam kciuki za nastepne wizyty [emoji110][emoji110][emoji110]

Ja mam dzisiaj full pracy, a najchętniej bym szła spać. W nocy śnią mi się jakieś koszmary, jak się obudzę to nie mogę zasnąć później

Byłam w szkole u małego. Nie wiem już co z nim robić. Ma część tematów przepisane z tablicy, a część nie. Jak mu się nie chce to nie pisze tylko udaje. No przecież w lawce z nim siedzieć nie będę i pilnować go. Nie mam pomysłu jak mu pomóc [emoji20]

Napisane na LG-D280 w aplikacji Forum BabyBoom

Jagi, super wiadomości! Moja Kruszynka też miała dokładnie 54 mm podczas badań prenatalnych (termin wg usg na 27 kwietnia). Aczkolwiek wiem kiedy była owulacja i na pewno nie wcześniej.

Jagi gratuluję [emoji5]

Trzymam kciuki za nastepne wizyty [emoji110][emoji110][emoji110]

Ja mam dzisiaj full pracy, a najchętniej bym szła spać. W nocy śnią mi się jakieś koszmary, jak się obudzę to nie mogę zasnąć później

Byłam w szkole u małego. Nie wiem już co z nim robić. Ma część tematów przepisane z tablicy, a część nie. Jak mu się nie chce to nie pisze tylko udaje. No przecież w lawce z nim siedzieć nie będę i pilnować go. Nie mam pomysłu jak mu pomóc [emoji20]

Napisane na LG-D280 w aplikacji Forum BabyBoom
Gosam co do problemów z małym to proponuje porozmawiać z wychowawczynią, może ona znajdzie jakieś rozwiązanie. Mój starszy miał tabelkę, którą pani wypełniała plusami i minusami, w zależności jak pracował. Ewentualnie poszukać pomocy u pedagoga szkolnego.

Ja też się ustawiam w kolejce po dziewczynkę chociaż mój mąż mówi że będzie chłopak bo wszędzie w rodzinie mojej i męża są chłopcy więc jedna dziewczynka by się przydała. Mąż mówi że jak będzie dziewczyna to będzie musiał kupić broń, żeby ją bronić przed jakimiś fagasami ;-)
Co do nauki to może tablica motywacyjna. Była w biedronce kiedyś jednak można zrobić samej.
Wypisać po prawej stronie zadania do wykonania u góry dzień tygodnia i przyklejać naklejki 3 rodzaje ( super, mogło być lepiej, źle), a na koniec dnia naklejka ogólna podsumowująca . Jeśli w skali tygodnia będzie super to np jakaś nagroda ( umówić się z nim) wyjście do kina, do bawialni, jakaś mała zabawka.
Wiem że u nas to działało, nawet w pracy to stosowałam na podwładnych ;-)

reklama
Cd:)mialam zrobione ryzyko podstawowe ze wzgledu na wywiad i ryzykow skorygowane po badaniu .Zrobie zdjecie to przesle.Teraz czekam 10 dni na wyniki testu podwojnego.Aha przeplywy na zastawce prawidlowe.Na 80%dziewczynka:)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Jagi cudowna wiadomość :)) siedziałam wczoraj cały wieczór na forum, ale w końcu padłam. Wiedziałam, że będzie dobrze :) i super, że dziewczynka, chciałaś :) oby te 80% zamieniło się na 100%

No to sobie dziewczyny wyobrazcie ze ja na poloznictwie lezalam po porodzie 10 dni, potem wyszlam do domu bez dziecka na 8 dni a potem wrocilam z dzieckiem na kolejne 12 dni na oddzial dzieciecy do innego szpitala. Super nie?
No nie fajnie, ale wiadomo, jak mus, to mus. Ja z córką byłam 14 dni w szpitalu na zapalenie płuc, wymieniałam się z mężem co prawda, ale to było kurowanie szpital-dom.

Gosiam- koniecznie musisz porozmawiać z nauczycielką, Ciebie nie ma w szkole i to ona musi dopilnować.

Kto ma jeszcze w tym tygodniu usg? ja mam za tydzień. Już tak strasznie nie mogę się doczekać.

Do góry