reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

reklama
Hej laseczki proszę Was trzymajcie jutro mocno kciuki bo rano będę za powtórzonymi wynikami dzwonić i za awidnością i się okaże czy kamień z serca czy jednak trzeba wdrożyć leczenie ;(

Mój maluch ostatnio był równy z OMa na ostatnim prenatalnym byłam w 10 t 5 d a USG pokazało 11 t 2 d
Kciuki zaciśnięte. Oby to był błąd laboratorium.
Fasolek rośnie jak na drożdżach! Musi być dobrze!

Tez sie ciesze ze mdlosci sie nieco uspokoily. Cos tam czasem mnie mdli ale juz nie tak i nie caly dzien.

W ogole mam pytanie, zuza skoczyla mi na brzuch jak lezalam tak na srodek, chyba nie powinno sie nic stac no nie ? Troche brzuch mnie boli w koncu wazy 16kg ale chyba to normalne?. Boli mnie nad pepkiem bo tam skoczyla

Napisane na G620S-L01 w aplikacji Forum BabyBoom
Mój syn też nie raz skoczy mi na brzuch, kopie przez sen. Są rzeczy przy małym dziecku, których nie można przewidzieć. Trzeba uważać ale też nie dać się zwariować :)

Hej laseczki proszę Was trzymajcie jutro mocno kciuki bo rano będę za powtórzonymi wynikami dzwonić i za awidnością i się okaże czy kamień z serca czy jednak trzeba wdrożyć leczenie ;(

Mój maluch ostatnio był równy z OMa na ostatnim prenatalnym byłam w 10 t 5 d a USG pokazało 11 t 2 d

Pomyślnych wyników!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jestem:)
Pojechalam z mezem bo inaczej sobie nie wyobrazalam:)
Pani w poczekalni mnie zawolala i podstawila pod faktem dokonanym robimy badanie na test podwojny.A tak sie bronilam ze nie bedę.A mowie trudno.Co ma byc to bedzie:)
Maluch ma 54 mm.Termin porodu wedlug usg 1.05 wedlug om 1.05.
Nt 1.2 wiec super.Kosc nosowa obnecna.Czaszka,mozg,serce,zoladek,pecherz,rece nogi widzoczne.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Jestem:)
Pojechalam z mezem bo inaczej sobie nie wyobrazalam:)
Pani w poczekalni mnie zawolala i podstawila pod faktem dokonanym robimy badanie na test podwojny.A tak sie bronilam ze nie bedę.A mowie trudno.Co ma byc to bedzie:)
Maluch ma 54 mm.Termin porodu wedlug usg 1.05 wedlug om 1.05.
Nt 1.2 wiec super.Kosc nosowa obnecna.Czaszka,mozg,serce,zoladek,pecherz,rece nogi widzoczne.

Super! Gratuluję i ulżyło mi, że w koncu napisałaś :) bardzo się cieszę,

Cd.Mam na opisie te siatki centylowe jak pokazywala mamaginekolog.
Jed
Jynie mam zapisane:badanie utrudnione ze wzgledu na tylozgiecie macicy.Mala fikala a potem w moment zasnela.
Opis mam na koncu taki:
W badaniu uwodiczoniono prawidlowa budowe plodu.
Pobrano krew na ..
Wynik wstepny;stwierdzono brak podwyzszonego ryzyka wystapienia aberacji chromosomowych w oparciu o nt.Wynik koncowy po analizie ryzyka uwzgledniajacego parametry biochemiczne.Duzo zdjec etc.Jesli macie pytania to piszcie bede odpisywać bo nie wiem co jeszcze napisac:)

Super! Gratuluję i ulżyło mi, że w koncu napisałaś :) bardzo się cieszę,
Mialam na 12 weszlam o 13.00 badanie z 40 minut.Corka u babci po szkole wiec maz wzial mnie na obiad i do Krakowa cos zalatwic mnie zabral.Wrocilismy o 19.A ze padl mi tel nic nie moglam z samochodu napisać.
Powiedzieli w recepcji ze jak bede dzwonic po wynik to mi powiedza chyba ze wyjdzie bardzo zly lub zly to dzwoni Pani doktor i spotykamy sie znowu pewnie na ocene ryzyka juz po wpisaniu biochemii.Zobaczymy co bedzie za 10 dni.
Tak sie balam ze jak weszlam do samochodu peklam i sie poryczalam bo puscily mi nerwy i caly ten stres:(

reklama
Do góry