reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Rozmawiałam z ginką. Jeśli cukier na czczo jest powyżej 92 czy 94 mg% to krzywą robi się od razu, nie czeka się do 24tygodnia. U mnie jest cukier na poziomie 72mg%. Reszta badań w miarę ok. Robiłam odpłatnie cytomegalie igm, igg. 100zl.nie moje. No trudno. Od północy nie śpię, bo jakaś napalona kretynka od 23.00 co 20minut wydzwaniala do M. , a jak odbierał- nic nie mówiła. Wku.wilam się i po 24.00 zadzwoniłam na ten numer. Odebrała kobieta. Ja wściekła pytam, o co jej ku.wa chodzi. Dlaczego wydzwania do M.i mi dziecko budzi. Próbowała pyskowac. W zamian o 1.00, 1.30 i 2.00 miała ode mnie telefony. I niech się cieszy, że odpuscilam sobie godzinę 3.00 i 4.00
I tak przez jakąś napaloną idiotke miałam noc z głowy. A teraz padam, choć spać mi się nie chce.

reklama
Prawidłowo obciążenie glukoza robi się około 20 tygodnia. Dziewczyny a co to za badanie to allo o którym piszecie? Ja tego nie robiłam ani w pierwszej ciąży, ani teraz mi nie zlecal nigdy też o nim nie słyszałam.
Masz rację , że test obciążenia robi się później. Między 24 a 28 tyg
Ja też się zastanawiam co to te allo i tak sobie myślę , że może to jest ten odczyn Coombsa?

Cześć dziewczyny. Ja dzisiaj mam jakiegoś dola. Zaczelam się znowu zamartwiac ze te wszystkie infekcje jakie łapie mają zły wpływ na maluszka... prenatalne mam w środę i strasznie się ich boje ze wyjdzie coś nie tak.

St17 takie zmienne nastroje to norma w ciąży i obawy o maluszka. Szczególnie na początku kiedy nie wiemy czy wszystko ok bo nie czujemy ruchów. Mój mąż nie potrafi mnie zrozumieć. Raz mówię mi ze mi niedobrze ciągle i kiedy to się wreszcie skończy. Na następny dzień czuję się lepiej to mówię mu że martwię się, bo nie jest mi niedobrze. On się tym denewuje. Już nie wie czy jest dobrze kiedy mi niedobrze czy jak mi lepiej haha. Na prenatalnych bedzie wszystko dobrze i sie uspokoisz. Ja tez się bardzo martwie o maleństwo. Oprócz nudności nic mi nie dolega i jakoś tak nie czuje za mocno tego że jestem w ciąży.

Prawidłowo obciążenie glukoza robi się około 20 tygodnia. Dziewczyny a co to za badanie to allo o którym piszecie? Ja tego nie robiłam ani w pierwszej ciąży, ani teraz mi nie zlecal nigdy też o nim nie słyszałam.
Sama sie zastanawiałam i w necie napisaane było coś odnośnie grupy krwi. Ja mam ujemna, więc pewnie dlatego

St17 takie zmienne nastroje to norma w ciąży i obawy o maluszka. Szczególnie na początku kiedy nie wiemy czy wszystko ok bo nie czujemy ruchów. Mój mąż nie potrafi mnie zrozumieć. Raz mówię mi ze mi niedobrze ciągle i kiedy to się wreszcie skończy. Na następny dzień czuję się lepiej to mówię mu że martwię się, bo nie jest mi niedobrze. On się tym denewuje. Już nie wie czy jest dobrze kiedy mi niedobrze czy jak mi lepiej haha. Na prenatalnych bedzie wszystko dobrze i sie uspokoisz. Ja tez się bardzo martwie o maleństwo. Oprócz nudności nic mi nie dolega i jakoś tak nie czuje za mocno tego że jestem w ciąży.
Mój mąż znalazł sobie pracę 2 tygodnie poza domem. Nie musi wysłuchiwać moich ciągłych obaw i patrzeć jak ciągle się zamartwiam. Po usg kilka dni jestem spokojna a zaraz potem panikuję. Więc nie jesteście same.

ZdechłaKura, dzika sytuacja, ale czemu Ty się tym musisz denerwować, M. nie może jej spławić sam albo zablokować numer?

Mi też wyszedł już brzuch, ale mam zgodę na część tygodnia pracy zdalnej, lepsze warunki jednak mam w domu niż biurze. Ale czuję sie bardziej słaba i osowiała niż do tej pory, a zaczęłam 11tc.

Napisane na ASUS_Z00ED w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie wpuszczają, bo ciąża to ciąża. Przed pójściem do punktu pobrać trzeba iść do rejestracji i tam pytają czy jestem w ciąży, mówię tak i wchodzę bez kolejki ;)

Byłam w pracy :) ależ te moje 4 latki urosły przez miesiąc :))) fajnie było je odwiedzić. Pytały się czy już urodziłam i wróciłam do pracy :) słodziaki :) Dzisiaj dzień nauczyciela, nawet od dyrekcji dostałam kwiaty haha
Dadzi, ależ Ci zazdroszczę pracy w przedszkolu. Wiem, że czasem jest ciężko, bo często byłam opiekunem na wycieczkach z synami, ale zawsze po przebywaniu z grupką dzieci, czułam, że zawsze chciałam zajmować się maluchami i zawsze, od dziecka opiekowałam się dziećmi. Niestety moje życie potoczyło się tak, że zamiast na pedagogike poszłam na administrację i pracuję w nudnym urzędzie. Tzn teraz nie pracuję, siedzę na zwolnieniu, bo patrzeć już nie mogę nie tylko na pracę, ale i na ludzi tam pracujących. Moim marzeniem jest zmienić profesję na pracę z dziećmi.

reklama
Witam koleżankę po fachu :) Ja jednak zrezygnowałam z pracy, przede wszystkim ze względu na choroby dzieci.

Dzisiaj czuję się bardzo dobrze, zero mdłości od rana i energii jakoś więcej :) Czy to już piękne uroki II trymestru? Mam nadzieję :) Jutro zaczynam 12 tc :)
Też zauważyłam, że mdłości powoli odpuszczają.

Do góry