reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Wlasnie nie wiem kiedy bo bylam w labolatorium dziewczyna w 13 tc i robila.Mi tez sie wydawalo ze pozniej ale juz jej nie pytalam dlaczego teraz.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Jeśli kobieta miała w poprzedniej ciąży cukrzycę to należy wykonać obciążenie glukozą już w 1 trymestrze.
Powinnam zrobić, ale biorę Glucopage i najwcześniej odstawie w 16 tygodniu.

reklama
Nie wiem. Widocznie ich to nie rusza.

Za to w zaawansowanej ciąży faktycznie pielęgniarki wybierają ciężarne z kolejki i nie trzeba stać.

Ja jeszcze badań nie robiłam.
Chyba będę jechać na drugi koniec miasta z tymi pierwszymi.
Bo u mnie ostatnio nie chcieli uznać skierowania od innego prywatnego lekarza (dwie kliniki, które mam w pakiecie ubezpieczenia, ale od siebie niezależne).
Będę musiała tu znów iść do gina i dostać kartę ciąży, żeby mi chcieli robić badania od mojego lekarza z innej kliniki.
Takie pokrecone to wszystko.
A że ginekolog tutaj to konował, to jakoś mi się nie spieszy..
Trudno. [emoji17]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Mój były ginekolog na NFZ ostatnio przed usg walnął tekstem: "Sprawdzimy: żyje, nie żyje", albo nie bada mnie bo "jeszcze coś wygrzebie", nie założy mi karty ciąży "bo mu się nie chce". Ale ostatnio zrobił tak nie chlujnie usg, że już mu podziękuje.

Asia - jaki potwor z tego gina ja piernicze normalnie chyba by dostal z liscia za teks zyje nie zyje. Ale sie wkurzylam :(

A mnie kluje brzuch po bokach masakra :(( i lekko dzis bolal kregoslup nisko :(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dadzi, ależ Ci zazdroszczę pracy w przedszkolu. Wiem, że czasem jest ciężko, bo często byłam opiekunem na wycieczkach z synami, ale zawsze po przebywaniu z grupką dzieci, czułam, że zawsze chciałam zajmować się maluchami i zawsze, od dziecka opiekowałam się dziećmi. Niestety moje życie potoczyło się tak, że zamiast na pedagogike poszłam na administrację i pracuję w nudnym urzędzie. Tzn teraz nie pracuję, siedzę na zwolnieniu, bo patrzeć już nie mogę nie tylko na pracę, ale i na ludzi tam pracujących. Moim marzeniem jest zmienić profesję na pracę z dziećmi.
Asia nigdy nie jest za późno. Ja sobie nie wyobrażam pracy w biurze. Praca z dziećmi jest super, bywa męcząca ale satysfakcja jest ogromna :)
A lekarz to jakaś porażka, matko, co za typ!

Asia nigdy nie jest za późno. Ja sobie nie wyobrażam pracy w biurze. Praca z dziećmi jest super, bywa męcząca ale satysfakcja jest ogromna :)
Dlatego szkoda moich nerwów. Brak słów, że na takich Pacanów płacimy składki. Dlatego ja do niego już nie zamierzam wracać.

Paulamc to normalne, po bokach, bo macica się rozciąga. Narządy w brzuszku się przemieszczają, żeby zrobić miejsce dla dzidziusia :-) :)

Dlatego coraz częściej myślę o studiach pedagogicznych, tak na poważnie.
Pamiętam synowi organizowałam urodziny w domu na 6 lat i zaprosiliśmy ok 10 dzieci. Sama ich ogarniałam i wymyśliłam zabawy. Byłam niesamowicie zmęczona, ale taka spełniona:-) :)

St17 takie zmienne nastroje to norma w ciąży i obawy o maluszka. Szczególnie na początku kiedy nie wiemy czy wszystko ok bo nie czujemy ruchów. Mój mąż nie potrafi mnie zrozumieć. Raz mówię mi ze mi niedobrze ciągle i kiedy to się wreszcie skończy. Na następny dzień czuję się lepiej to mówię mu że martwię się, bo nie jest mi niedobrze. On się tym denewuje. Już nie wie czy jest dobrze kiedy mi niedobrze czy jak mi lepiej haha. Na prenatalnych bedzie wszystko dobrze i sie uspokoisz. Ja tez się bardzo martwie o maleństwo. Oprócz nudności nic mi nie dolega i jakoś tak nie czuje za mocno tego że jestem w ciąży.
Eh, jakbym o sobie czytala.. ;-)

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Asia- no to koniecznie idź, studia są łatwe ;) więcej i tak dowiesz się na kursach, szkoleniach no i w praktyce :) Ja polecam :) Teraz robię kolejne studia :)

NomiMalone- sprawdzę w wynikach, ale ogarnę Martynę do spania ;)

reklama
A u mnie nic nowego . Mdłości mdłości. Zjem mdli mnie, nie zjem tez. Ważyłam się. Brzuch mi urósł jak w 6 miesiącu a przytyłam z 1,5 kg. Myślałam że będzie gorzej. Może dlatego że nie jem za wiele bo mi rośnie wszystko w buzi i mnie ...tu niespodzianka mdli.

Do góry