Dziewczyny. Wyszło mi zimno, tj. Opryszczka. Wiem, ze któraś z Was pisała o czymś skutecznym. Nie pamiętam nazwy. Help me
Komuś pomogła pomadka regenerum, słyszałam że przyłożenie polopiryny rozpuszczonej w łyżeczce wody też pomaga.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dziewczyny. Wyszło mi zimno, tj. Opryszczka. Wiem, ze któraś z Was pisała o czymś skutecznym. Nie pamiętam nazwy. Help me
Na chlopaka [emoji12] wiem co przechodzisz z małym w ciąży miałam identycznie. Masakra. Teraz mogę spać całe dnie i noce. Wstałam zrobić P sniadanie do pracy, teraz młoda do szkoly zawioze i dalej pójdę spać. Brzuch mnie trochę boli, ale mam nadzieję, że to jelita
Sent from my LG-D280 using Forum BabyBoom mobile app
Ja tez nie mam problemu ze spaniem, czesto sie budze w nocy ale zasypiam dosc szybko znowu. Rano dosyć wcześnie sie budze wyspana a kiedys moglam ddo południa spac[emoji39]Ja ze snem tez nie mam problemu. Usypiam o 21 wstaje siku i niestety budzik mnie o 6 budzi. Jakbym mogła to drzemkę w ciągu dnia po śniadaniu tez bym sobie ucięła ale niestety w pracy to tak nie bardzo. Chyba że pomyślę aby w pokoju sobie jakieś legowisko zrobić, może hamak hihi :-)
Ja miałam na początku problemy ze wzdeciami i lekarz powiedzial ze rumianek mogę pić, miętę tez (tylko nie więcej niż 1, max 2 dzienne) a jak jest zle to można spokojnie wziąć espumisan bo on tylko rozbija bąbelki gazow w jelitach ale nie jest zupelnie wchlaniany, wydalamy go w całości wiec jest bezpieczny.Na obiad grochowka a potem kalafior tez wzdymajacy.Stara jestem a glupia.A teraz zdycham i brzuch wielkosci pilki lekarskiej
Co mi pomoze?Mieta?A mozna espumisan?Podobno mamaginekolog mowila ze mozna ale nie powiedziala firmy(zalecala przed badaniem usg).Ktoras cos bierze na trawienie jak przesadzi?
Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
To moja pierwsza ciaza a takim zestawie:duphaston 3x1,acard 1x1,fraxiparine 0.3 zastrzyk 1x1 plus kwas foliowy.Jagi06 jakie masz dawki lekow?i do ktorego tygodnia bedziesz brac? Czy to Twoja pierwsza ciąża na tych lekach?
Ja smarowalam erabazan bez recepty moze byc dlq kobiet wciazy.PomoglDziewczyny. Wyszło mi zimno, tj. Opryszczka. Wiem, ze któraś z Was pisała o czymś skutecznym. Nie pamiętam nazwy. Help me
O dzięki.Od wczoraj uwazam na takie rzeczy bo zdychalam pol nocyJa miałam na początku problemy ze wzdeciami i lekarz powiedzial ze rumianek mogę pić, miętę tez (tylko nie więcej niż 1, max 2 dzienne) a jak jest zle to można spokojnie wziąć espumisan bo on tylko rozbija bąbelki gazow w jelitach ale nie jest zupelnie wchlaniany, wydalamy go w całości wiec jest bezpieczny.
Ja do tej pory brałam folik, nie wiem ile od ma mg. Skończył mi się i kupię femibion I trymestr. Lekarka mi tak powiedziała.Dziewczyny pytanko. Jaki bierzecie kwas foliowy. Ja bralam cały czas 800 mg raz dziennie, mialam brać do konca 12 tyg, a od 13 przejsc na 400 mg. Teraz zaczynam 11 tydz i skonczyly mi sie tabletki, pytalam lekarza czy mam brac te same czy przejsc na 400 mg, powiedzial zeby te brac, ale on chyba zrozumial czy w ogole brac. I teraz mam dylemat. Kupilam ostatecznie 800, i nie wiem czy moge brac ten caly czas (a opakowanie jest na 3 miesiące) czy za dwa tyg kupic 400 mg.
Nie pomyslalam o tym zeby kupic 400 mg i brac dwie tabletki, ale juz za późno bo otwarlam juz opakowanie...
Jesteś w szpitalu, pod dobrą opieką, będzie dobrze. Trzymaj się.Hej Dziewczyny.
Ja znowu w szpitalu, ale tym razem nie z mdłościami.
Wstałam dzisiaj z łóżka i podcierajac sie na papierze mialam ciemno brązową, gęstą wydzieline.
Zadzwoniłam do swojej położnej i okazało sie, ze akurat moj lekarz ma dyżur w szpitalu.
Pojechalismy, przyjeli mnie i zostawiaja na obserwacji kilka dni.
Z dzidzią ok, urosła ładnie, ma juz 3,5 cm :-) Serduszko biło ładnie.
Nie wiadomo od czego, może od wysiłku. Chociaz dla mnie to nie byl taki wysilek, poprostu wzielam sie wczoraj za sprzatanie porzadnie, ale z racjj tego, ze przed mdlosci i wymioty zazwyczaj leze, to byla to jakas zmiana.
Mam nadzieje, ze wszystko bedzie z nami dobrze :-)
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Znam tą stronkę, jest świetna Korzystałam z niej w pracy z dziećmi w przedszkolu Z moimi też. Zróbcie sobie ciecz nieniutonowską, kapitalna zabawaU mnie w domu niestety takich cukierków nie uświadczysz, zresztą my w ogóle nie jadamy cukierków .
Ale jak lubisz kreatywne zabawy dla dzieci to polecam bardzo fajny blog. Śledzę go od 4 lat.
Link do: Eksperymenty z dziećmi - wir mleczny - Moje Dzieci Kreatywnie
Wczoraj z tego blogu robiłyśmy eksperyment z olejem o octem, a dziś z wędrującą wodą , a i pomysł z namalowaną rybka też dziś zrobiłyśmy. Zresztą ja wiele inspiracji od niej zaczerpnęłam
Zobacz załącznik 777759
Zobacz załącznik 777760 Zobacz załącznik 777761
Ja też zrobie, Usg plus krew. Ja wynik wyjdzie zły będę myślała co dalej.Już wypowiadalam się jakiś czas temu na temat pappy i wieku. Ja mam teraz 37lat i będę robiła usg+ krew.
Miałam robione te same badania 2 lata temu w wieku 35lat, według tego co piszecie o wieku, wynik powinien być dodatni że względu na wiek. Nic takiego nie było, wszystko było dobrze. Nie kwalifikowalam się do grupy ryzyka i nie było potrzeba amino ani nic innego. Dodam tylko, że właśnie wynik pappy w połączeniu z usg mnie uspokoił.
Każda z nas ma swój rozum i wybierze to co dla niej najlepsze.