reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Hej Dziewczyny.
Ja znowu w szpitalu, ale tym razem nie z mdłościami.
Wstałam dzisiaj z łóżka i podcierajac sie na papierze mialam ciemno brązową, gęstą wydzieline.
Zadzwoniłam do swojej położnej i okazało sie, ze akurat moj lekarz ma dyżur w szpitalu.
Pojechalismy, przyjeli mnie i zostawiaja na obserwacji kilka dni.
Z dzidzią ok, urosła ładnie, ma juz 3,5 cm :-) Serduszko biło ładnie.
Nie wiadomo od czego, może od wysiłku. Chociaz dla mnie to nie byl taki wysilek, poprostu wzielam sie wczoraj za sprzatanie porzadnie, ale z racjj tego, ze przed mdlosci i wymioty zazwyczaj leze, to byla to jakas zmiana.
Mam nadzieje, ze wszystko bedzie z nami dobrze :-)
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Oby wszystko było ok. Polezysz , zrobia pakiet badań, odpoczniesz a jak wrócisz do domu to nie bierz się za porządne sprzątanie !!!. Trzymam kciuki, będzie dobrze, wierzę w to

reklama
U mnie w domu niestety takich cukierków nie uświadczysz, zresztą my w ogóle nie jadamy cukierków .
Ale jak lubisz kreatywne zabawy dla dzieci to polecam bardzo fajny blog. Śledzę go od 4 lat.
Link do: Eksperymenty z dziećmi - wir mleczny - Moje Dzieci Kreatywnie
Wczoraj z tego blogu robiłyśmy eksperyment z olejem o octem, a dziś z wędrującą wodą , a i pomysł z namalowaną rybka też dziś zrobiłyśmy. Zresztą ja wiele inspiracji od niej zaczerpnęłam
Zobacz załącznik 777759

Zobacz załącznik 777760 Zobacz załącznik 777761
A co to za eksperyment z tymi pucharkami?:)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

no dobra, obejrzałam. Fakt, test pappa pokazuje większe prawdopodobieństwo, ale zmieniła jej wiek przy tych samych parametrach i prawdopodobieństwo wystąpienia wady się zwiększyło, czyli wiek ma znaczenie. Aby mieć 100% pewność trzeba by było zrobić amniopunkcję. Ja amniopunkcji nie będę robiła, bałabym się chyba, ale bez tego to nie ma sensu robić pappy.
Już wypowiadalam się jakiś czas temu na temat pappy i wieku. Ja mam teraz 37lat i będę robiła usg+ krew.
Miałam robione te same badania 2 lata temu w wieku 35lat, według tego co piszecie o wieku, wynik powinien być dodatni że względu na wiek. Nic takiego nie było, wszystko było dobrze. Nie kwalifikowalam się do grupy ryzyka i nie było potrzeba amino ani nic innego. Dodam tylko, że właśnie wynik pappy w połączeniu z usg mnie uspokoił.
Każda z nas ma swój rozum i wybierze to co dla niej najlepsze.

A co to za eksperyment z tymi pucharkami?:)
Link do: Eksperyment wędrująca woda - Moje Dzieci Kreatywnie

Dzięki za inspirujący link. Muszę przejrzeć ten blog koniecznie!Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom
Nie ma za co. Lubię kreatywne zabawy z dziećmi ale przyznam , że jak byłam z córą na macierzyńskim miałam na takie rzeczy więcej czasu. Teraz będąc na L4 w ciąży trochę sobie odbiję czas spędzany z córą. Już mam listę rzeczy do zrobienia z Justyną, na które pracując nie miałam sił lub czasu , bo potrzeba przygotować do tego materiały, a mnie się często nie chciało. A teraz aby się odstresować i nie myśleć o badaniu genetycznym i o tym czy dzidzi serduszko bije czy nie , to wyszukuje fajne zabawy dla 3,5 letniej córy

Link do: Eksperyment wędrująca woda - Moje Dzieci Kreatywnie

Nie ma za co. Lubię kreatywne zabawy z dziećmi ale przyznam , że jak byłam z córą na macierzyńskim miałam na takie rzeczy więcej czasu. Teraz będąc na L4 w ciąży trochę sobie odbiję czas spędzany z córą. Już mam listę rzeczy do zrobienia z Justyną, na które pracując nie miałam sił lub czasu , bo potrzeba przygotować do tego materiały, a mnie się często nie chciało. A teraz aby się odstresować i nie myśleć o badaniu genetycznym i o tym czy dzidzi serduszko bije czy nie , to wyszukuje fajne zabawy dla 3,5 letniej córy
Coreczka 3.5 lat to jeszcze chce takie zabawy:)Fajnie!Pozazdroscic:)
Moja ma 10 lat i zeby taka panne zainteresowac trzeba sie natrudzic:)
Na pewno cos w weekend wykorzystamy.

Bezsenne noce :( spie do pierwszego siku czyli gdzies godzina 1:00 pozniej klade sie i koszmar z boku na bok i tak ciagle :((( teraz maz ma na rano to wstaje okolo 4.30 to wstaje z nim i pije herbate. I oczywiscie jem bo glodna jestem bardzo az brzuch boli z glodu jak tak dalej pojdzie to bedzie ciezko z waga hihi
A marzenia kulinarne mam takie ze hoho salatka gyros, kurczak w sosie smietanowym i bardzo mi sie chce zurku ale nie w formie zupy ale taki sam swiezo zakwaszony prosto ze sloika mniam
Slodycze moga nie istniec na chwile obecna :d
Musialam sie wygadac.
A co do tych eksperymentow to sama bym sobie takie zrobila hihi ale pomysl super zrobie w weekend chrzesniakowi :)

Bezsenne noce :( spie do pierwszego siku czyli gdzies godzina 1:00 pozniej klade sie i koszmar z boku na bok i tak ciagle :((( teraz maz ma na rano to wstaje okolo 4.30 to wstaje z nim i pije herbate. I oczywiscie jem bo glodna jestem bardzo az brzuch boli z glodu jak tak dalej pojdzie to bedzie ciezko z waga hihi
A marzenia kulinarne mam takie ze hoho salatka gyros, kurczak w sosie smietanowym i bardzo mi sie chce zurku ale nie w formie zupy ale taki sam swiezo zakwaszony prosto ze sloika mniam
Slodycze moga nie istniec na chwile obecna :d
Musialam sie wygadac.
A co do tych eksperymentow to sama bym sobie takie zrobila hihi ale pomysl super zrobie w weekend chrzesniakowi :)
Na chlopaka [emoji12] wiem co przechodzisz z małym w ciąży miałam identycznie. Masakra. Teraz mogę spać całe dnie i noce. Wstałam zrobić P sniadanie do pracy, teraz młoda do szkoly zawioze i dalej pójdę spać. Brzuch mnie trochę boli, ale mam nadzieję, że to jelita

Sent from my LG-D280 using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Do góry