reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Hejka. Sol gratuluje maluszka i serduszka. Oby tak dalej [emoji9]

Ja wlasnie wróciłam z zakupow, pojechalam do największego centrum handlowego zeby kupic sobie ciepla kurtke, i oczywiście to co jest w sklepach to jakas tragedia, albo krótkie do pepka, albo tak cienkie ze wiosna by bylo zimno[emoji52] albo jakies worki, znalazłam super cieplutka dluzsza kurtkę ale cena... ponad 1000 zl, moglam nie mierzyc bo i tak bym nie kupila a wygladalam w niej super.

Chyba mi pozostaje nie wychodzic z domu do wiosny bo nie mam w czym [emoji52]

reklama
sol- gratulacje:)))))

muszę poczytać o tym teście pappa co ona piszę.

Właśnie ZdechałKura....mam nadzieje, że wszystko ok.

Co do mdłości to mnie mdliło mega w sobotę i wczoraj a dzisiaj luz, nic, jak ręką odjął, czuje się w miarę normalnie.

Mam straszną ochotę na pyzy z mięsem, ale takie domowe, nie kupne. Może zrobię w czwartek? hm Nigdy nie robiłam ;)

no dobra, obejrzałam. Fakt, test pappa pokazuje większe prawdopodobieństwo, ale zmieniła jej wiek przy tych samych parametrach i prawdopodobieństwo wystąpienia wady się zwiększyło, czyli wiek ma znaczenie. Aby mieć 100% pewność trzeba by było zrobić amniopunkcję. Ja amniopunkcji nie będę robiła, bałabym się chyba, ale bez tego to nie ma sensu robić pappy.

sol- gratulacje:)))))
muszę poczytać o tym teście pappa co ona piszę. Właśnie ZdechałKura....mam nadzieje, że wszystko ok.
Co do mdłości to mnie mdliło mega w sobotę i wczoraj a dzisiaj luz, nic, jak ręką odjął, czuje się w miarę normalnie.
Mam straszną ochotę na pyzy z mięsem, ale takie domowe, nie kupne. Może zrobię w czwartek? hm Nigdy nie robiłam ;)

A ja im dłużej słyszę o badaniach prenatalnych tym bardziej mnie ten temat denerwuje. Bardzo bym chciała wiedzieć , czy dzieciątko będzie chore czy zdrowe i nie rozumiem dlaczego osoby zamożniejsze mogą sobie zrobić badanie nie inwazyjne a te mniej majętne zastanawiają się czy robić darmową amniopunkcję , czy kombinować, zapożyczać się na badania nie inwazyjne a może w ogóle przestać o tym myśleć i zdać się na to co życie przyniesie. Wszędzie wszystko toczy się wokół kasy. Ten ludzki materializm chyba najbardziej doprowadza mnie do furii.

Dadzi - jak nie robiłaś to zrób. Człowiek całe życie się uczy. Ja postanowiłam zrobić leniwe, których też nigdy nie robiłam . A co tam najwyżej pójdzie do śmieci, chociaż mój mąż jest w stanie zjeść różne rzeczy, nawet te mniej smaczne dla mnie.

Aby mieć 100% pewność trzeba by było zrobić amniopunkcję. Ja amniopunkcji nie będę robiła, bałabym się chyba, ale bez tego to nie ma sensu robić pappy.
No niestety masz rację. Wiek ma wpływ , bo nasze komórki się starzeją. Statysztycznie częściej na zawał serca zapadają osoby po 50 -ce co nie znaczy , że muszą, i nie znaczy , że młodsze nie mogą.
Jeżeli wiesz , że nie będziesz robiła kolejnych badań po ewentualnych testach PAPPA to masz racje , nie ma sensu byś ten test robiła, tylko cię zdenerwuje , zestresuje do końca ciąży , a nie wiadomo jak ten stres wpłynie no rozwijające się w brzuszku maleństwo. Dletego ja uważam , że kobiety powinny mieć wolny wybór czy to badanie robić a nie być zmuszane przez lekarzy "bo kazał i koniec" . Poza tym temat testu PAPPA powinien być każdej takiej ciężarnej wytłumaczony łopatologicznie , nie jak dziecku, tylko jak 3 latkowi - trzeba dodać , że hormony w ciąży powodują , że często kobiety maja problemy z rozumieniem tego co się do nich mówi (ja tak mam)

Cześć,
Wczoraj byłam na badaniach i lekko się podlamalam. Dzieci nie są dwuowodniowe a jednoowodniowe. Katastrofa. Syn chory. M.idzie w niedzielę do szpitala i cały miesiąc go nie będzie. Mam dość.

ZdechłaKura- myślałyśmy o Tobie. CO to znaczy jednoowodniowe. A syn dlaczego do szpitala?

NomiMalone- będę u lekarza mojego robić cytologię w pt to zapytam dokładniej o ten test. Ona mi dała skierowanie mimo, że nie jestem w gr ryzyka- mam 32 lata...Zrobię go, ale jakoś nie widzę sensu robienia bez amniopunkcji. Wiesz jak wyjdzie wynki 1:78904 to nie będę się raczej stresować

ZdechłaKura- myślałyśmy o Tobie. CO to znaczy jednoowodniowe. A syn dlaczego do szpitala?

NomiMalone- będę u lekarza mojego robić cytologię w pt to zapytam dokładniej o ten test. Ona mi dała skierowanie mimo, że nie jestem w gr ryzyka- mam 32 lata...Zrobię go, ale jakoś nie widzę sensu robienia bez amniopunkcji. Wiesz jak wyjdzie wynki 1:78904 to nie będę się raczej stresować
Pozwolę sobie odpowiedzieć. O il e sie nie myle to znaczy ze dzieci sa w jednym "worku" nie sa niczym oddzielone. Jest wieksze ryzyko powiklan, jedno z dzieci moze się np lepiej rozwijac, istnieje tez ryzyko ze sie zaplataja pepowinami

reklama
Do góry