Jak się przekroczy 33 dni zw. Ja byłam 5 dni na zwolnieniu w sierpniu, ostatni tydzień sierpnia. Potem o od 7.września nie było mnie w pracy (jakoś tak). Przekroczyłam 33 dni i wypłaty dostałam mniej, o 135 zł dokładnie, dzwoniłam do pracy, w sekretariacie powiedziano mi, że wyrównanie dostanę od zusu. Kolejna wypłata to już zus ale z nimi nie wiadomo, pewnie na pierwszą wypłatę chorobowego poczekam. Dlatego tak ciułam w tym mic i staram się nie wydawać kasy. Pamietam tak samo miałam w II ciąży, na pierwszą wypłatę z zusu czekalam z 14 dni po normalnym terminie wypłaty w pracy, potem już przychodziły regularnie.
Nie wysyłaj małej do przedszkola przez jakiś czas. A z rodzicami i chorobami tak jest. To jest podstawowy powód dla którego nie jestem w pracy.
Kiedyś dziewczynka dostała gorączki, zadzwoniłam do mamy. Mama przyjechała, zabrała dziecko do lekarza i dzwoni do mnie za 30 minut dosłownie mówiąc że córka ma anginę, ale dostała antybiotyk i czy ona może ją jutro przyprowadzic? Kumacie?! powiedzialam, że absolutnie nie. Dzieci chore zostają w domu. Takich przypadków jest mnóstwo, serio.