reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Zobacz załącznik 777194

W zakopanym o tak:)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Super :) to TY na zdjęciu :)?

Dziewczyny czy was nadal piersi bola? Mnie dziś przestaly i znow mam czarne mysli [emoji29]

Mnie piersi bolą już mnie, są chwilę, że w ogóle, są chwilę że mocniej. Już przestałam zwracać na to uwagę.
W czwartek byłam na wizycie, wszystko jest ok. Czasami mnie swędzą i brzuch czasami też swędzi.

Stres wpływa na maluszka, ale czytałam że takie napady stresu chwilowego nie zagrażają ciąży, inaczej jest ze stresem ciągłym związanym z jakąś długotrwałą stresującą sytuacją. Nie unikniemy stresu przez 9 miesięcy, nie da się. Musiałybyśmy zamknąć się w "szklanej kuli".

reklama
Dzisiaj zaczęłam 9 tydzień.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Super,chciałabym też już. Bliżej drugiego trymestru
Dziewczyny czy was nadal piersi bola? Mnie dziś przestaly i znow mam czarne mysli [emoji29]

Od wczoraj nie bolą mnie wcale

Będziemy na meczu!!! :D jestem bardzo szczesliwa. :)

No to super. Ci faceci to chyba wszyscy tacy sami. Mój też, nie kupuj bo trzeba oszczędzać a pozniej pyta czy może jednak kupilam

Napisane na LG-D280 w aplikacji Forum BabyBoom

To sie troche uspokoilam. Mnie ok 8 tyg tez raz przestaly bolec, przeplakalam dwa dni, bole wróciły, na usg sie okazalo ze wszystko jest dobrze.

Chyba ta wiadomość od asiuni tak podzialala na mnie dobijajaco [emoji52] i sprawdzam co chwile czy bola czy nie.

W pon zadzwonię do mojego gina zeby jak najszybciej umowic sie na termin. Akurat bedzie 11t0d. Chyba bym mogla na prenatalne w tym tygodniu jak myślicie? Gin kazal dopiero w następnym ale ta niewiedza mnie dobija [emoji52]

Super :) to TY na zdjęciu :)?

Mnie piersi bolą już mnie, są chwilę, że w ogóle, są chwilę że mocniej. Już przestałam zwracać na to uwagę.
W czwartek byłam na wizycie, wszystko jest ok. Czasami mnie swędzą i brzuch czasami też swędzi.

Stres wpływa na maluszka, ale czytałam że takie napady stresu chwilowego nie zagrażają ciąży, inaczej jest ze stresem ciągłym związanym z jakąś długotrwałą stresującą sytuacją. Nie unikniemy stresu przez 9 miesięcy, nie da się. Musiałybyśmy zamknąć się w "szklanej kuli".
Hej,nie to nie ja:)Ja robilam zdjecie:)Ciezko zrobic fajne zdjecie bo turystow mnostwo:)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie wieczór jak codzień. Syn wykapany, teraz moje 5 min w ciepłej wannie. Nie wiem czy czytałyście wpis mamy ginekolog dot. Poronienia. Ze są różne etapy i przyczyny. Główną przyczyną nie jest stres, dzwiganie nie branie kwasu foliowego itp. Tylko wada zarodka i dlatego organizm sam go usuwa. Jest to straszne jednak tak natura nas wyposażyła. Oczywiście palenie w ciąży, picie alkoholu i inne używki mogą spowodować poronienie ale nie np stres. Dlatego nigdy nie należy obwiniać siebie. Wiem ze nie jest to łatwe i łatwo to komuś powiedzieć a trudniej zrobić samemu. Jednak nie trzeba się zadreczac czymś na co nie mamy wpływu.
Dobrze co niektorym wam że choć na chwilę odstępuje was ból piersi. Mnie nie bardzo, a sutki mam tak wrazliwe ze jak przypadkiem myjąc się je dotknęła to masakra. Z mdlosciami nie lepiej. Mam tak samo jak w/w mdli mnie szarpie a nie wymiotuję. Żołądek się tak umecze ze aż boli i nic. Głodna jestem mdli, zjem mdli. Pije mięty, herbatę, jem migdały, biorę witaminę b6 i nic. Mam nadzieje ze w II trymestrze mi przejdzie. Czego sobie i wam życzę.

A u nas szalony dzień. Drugie urodziny córeczki. 21 osób na na pokładzie. Padam na pysk, ale jeszcze się pochwalę wypiekami
1475953639799.jpg
1475953644775.jpg

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1475953639799.jpg
    1475953639799.jpg
    98,1 KB · Wyświetleń: 448
  • 1475953644775.jpg
    1475953644775.jpg
    75,4 KB · Wyświetleń: 450
reklama
Do góry