reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Ja dzisiaj mam free od wszystkich zajec z corka.Zadnych gosci,lekarzy,zakupów.Ale za to 7przygotowuje nas na jutrzejsza wycieczke do Zakopanego_Oby mi ten czas do 17.10 szybko zlecial do tego prenatalnego..uffff
Ktoras z mam pisala ze pila sok pomaranczowy litrami i ja ten etap mam teraz:)Przeszlam z marchewkowego.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A jakie badania trzeba zrobić?

Napisane na LG-D280 w aplikacji Forum BabyBoom
Gin powiedziala ze odczyn coombsa sie bada. Dzis pojechalam oddac krew i w srode bede miec wyniki. Ten odczyn robi sie na konflikt serologiczny ale podobno ze jak tam cos bedzie sie dziac to powinno wykazac cos a potem jakby wykazalo robi sie diagnostyczne jakies. A jesli nie wykaze nic to sie to powtarza. Tzn gin powiedziala ze w moim przypadku bede powtarzac czesciej a tak sie to rovi chyba 2-3 razy. Ale dokladnie trzebaby bylo poczytać..

Powiem ci, że ja do tej pory nie wiem jaką mój P ma grupę krwi. Tylko było zawsze pytanie czy rh jest dodatni

Mnie tez gin w 1szej ciazy sie w ogole nie pytala o grupe krwi meza tylko o rh dodatnie. A teraz sie pytalam ze tu wcale nie chodzi o grupe krwi meza tylko o twoja i dziecko z czego dziecku mozna dopiero zbadac grupe krwi po urodzeniu dlatego mowila mi o tym tescie coombsa.
Mi tłumaczono, że znaczenie ma czynnik Rh. Jeśli matka ma dodatni to konflikt nie wystąpi.
Ty mowisz o konflikcie serologicznym. Ja mowie o innym. O konflikcie w glownych grupach krwi

Ja dzisiaj mam free od wszystkich zajec z corka.Zadnych gosci,lekarzy,zakupów.Ale za to 7przygotowuje nas na jutrzejsza wycieczke do Zakopanego_Oby mi ten czas do 17.10 szybko zlecial do tego prenatalnego..uffff
Ktoras z mam pisala ze pila sok pomaranczowy litrami i ja ten etap mam teraz:)Przeszlam z marchewkowego.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Jagi, ja w poprzedniej ciąży piłam sok pomarańczowy litrami przez całą ciążę. Jadłam pomarańcze jak dzikus :) .
Teraz nic, mąż kupił worek pomarańczy z myślą że będzie powtórka ;).

Ja od prawie 2 tyg nic nie jem. Na słodycze nawet patrzeć nie mogę. Tylko pieczywo z jakimś smarowidlem, pomidor, ogórek. Od wszystkiego wymiotuję. A wczoraj pod prysznicem zamarzyłam o pizzy pepperoni z pizza hut. Zjadłam 4 kawałki!!:biggrin2: Byla pycha tłusta i dużo sosu, normalnie cud miód ;). Męczyłam się później cała noc ale było warto. :D W końcu były 2 tyg prawie o glodzie:p. A dziś od rana znowu wszystko bleeee:crazy:

A ja tego nie mialam i tu byla klapa.. Nawet mi tego gin nie zlecala.. Tak bysmy to juz wiedzieli.. I dopiero teraz to badam..
No ale to jest obowiązkowe badanie w pierwszym trymestrze. Jednak dobrze, że są takie grupy. Jedna od drugiej się dowiaduje o badaniach, a lekarz w końcu też człowiek, zapomnieć może

A ja mam dzisiaj ochotę na zapiekankę. U nas tylko w jednym miejscu są takie, albo na pizze na cienkim cieście, a najbardziej na brązowy ryż z duszonymi pieczarkami i ogorkiem kiszonym [emoji56] [emoji54]

No ale to jest obowiązkowe badanie w pierwszym trymestrze. Jednak dobrze, że są takie grupy. Jedna od drugiej się dowiaduje o badaniach, a lekarz w końcu też człowiek, zapomnieć może

A ja mam dzisiaj ochotę na zapiekankę. U nas tylko w jednym miejscu są takie, albo na pizze na cienkim cieście, a najbardziej na brązowy ryż z duszonymi pieczarkami i ogorkiem kiszonym [emoji56] [emoji54]

Hehe a ja wczoraj jadlam pizze i zamowilam sobie z mezem do domu:) no obowiazkowe a widzisz nie robili mi tego w calych 9 msc ciazy.. Tylko zapytala sie o czynnik rh i juz uznala ze nie trzeba.

reklama
Do góry