reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Ja dzisiaj mam free od wszystkich zajec z corka.Zadnych gosci,lekarzy,zakupów.Ale za to 7przygotowuje nas na jutrzejsza wycieczke do Zakopanego_Oby mi ten czas do 17.10 szybko zlecial do tego prenatalnego..uffff
Ktoras z mam pisala ze pila sok pomaranczowy litrami i ja ten etap mam teraz:)Przeszlam z marchewkowego.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A jakie badania trzeba zrobić?

Napisane na LG-D280 w aplikacji Forum BabyBoom
Gin powiedziala ze odczyn coombsa sie bada. Dzis pojechalam oddac krew i w srode bede miec wyniki. Ten odczyn robi sie na konflikt serologiczny ale podobno ze jak tam cos bedzie sie dziac to powinno wykazac cos a potem jakby wykazalo robi sie diagnostyczne jakies. A jesli nie wykaze nic to sie to powtarza. Tzn gin powiedziala ze w moim przypadku bede powtarzac czesciej a tak sie to rovi chyba 2-3 razy. Ale dokladnie trzebaby bylo poczytać..

Powiem ci, że ja do tej pory nie wiem jaką mój P ma grupę krwi. Tylko było zawsze pytanie czy rh jest dodatni

Mnie tez gin w 1szej ciazy sie w ogole nie pytala o grupe krwi meza tylko o rh dodatnie. A teraz sie pytalam ze tu wcale nie chodzi o grupe krwi meza tylko o twoja i dziecko z czego dziecku mozna dopiero zbadac grupe krwi po urodzeniu dlatego mowila mi o tym tescie coombsa.
Mi tłumaczono, że znaczenie ma czynnik Rh. Jeśli matka ma dodatni to konflikt nie wystąpi.
Ty mowisz o konflikcie serologicznym. Ja mowie o innym. O konflikcie w glownych grupach krwi

Ja dzisiaj mam free od wszystkich zajec z corka.Zadnych gosci,lekarzy,zakupów.Ale za to 7przygotowuje nas na jutrzejsza wycieczke do Zakopanego_Oby mi ten czas do 17.10 szybko zlecial do tego prenatalnego..uffff
Ktoras z mam pisala ze pila sok pomaranczowy litrami i ja ten etap mam teraz:)Przeszlam z marchewkowego.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Jagi, ja w poprzedniej ciąży piłam sok pomarańczowy litrami przez całą ciążę. Jadłam pomarańcze jak dzikus :) .
Teraz nic, mąż kupił worek pomarańczy z myślą że będzie powtórka ;).

Ja od prawie 2 tyg nic nie jem. Na słodycze nawet patrzeć nie mogę. Tylko pieczywo z jakimś smarowidlem, pomidor, ogórek. Od wszystkiego wymiotuję. A wczoraj pod prysznicem zamarzyłam o pizzy pepperoni z pizza hut. Zjadłam 4 kawałki!!:biggrin2: Byla pycha tłusta i dużo sosu, normalnie cud miód ;). Męczyłam się później cała noc ale było warto. :D W końcu były 2 tyg prawie o glodzie:p. A dziś od rana znowu wszystko bleeee:crazy:

A ja tego nie mialam i tu byla klapa.. Nawet mi tego gin nie zlecala.. Tak bysmy to juz wiedzieli.. I dopiero teraz to badam..
No ale to jest obowiązkowe badanie w pierwszym trymestrze. Jednak dobrze, że są takie grupy. Jedna od drugiej się dowiaduje o badaniach, a lekarz w końcu też człowiek, zapomnieć może

A ja mam dzisiaj ochotę na zapiekankę. U nas tylko w jednym miejscu są takie, albo na pizze na cienkim cieście, a najbardziej na brązowy ryż z duszonymi pieczarkami i ogorkiem kiszonym [emoji56] [emoji54]

No ale to jest obowiązkowe badanie w pierwszym trymestrze. Jednak dobrze, że są takie grupy. Jedna od drugiej się dowiaduje o badaniach, a lekarz w końcu też człowiek, zapomnieć może

A ja mam dzisiaj ochotę na zapiekankę. U nas tylko w jednym miejscu są takie, albo na pizze na cienkim cieście, a najbardziej na brązowy ryż z duszonymi pieczarkami i ogorkiem kiszonym [emoji56] [emoji54]

Hehe a ja wczoraj jadlam pizze i zamowilam sobie z mezem do domu:) no obowiazkowe a widzisz nie robili mi tego w calych 9 msc ciazy.. Tylko zapytala sie o czynnik rh i juz uznala ze nie trzeba.

reklama
Do góry