Mi powiedziala ze do 12 tyg femibion.. A po moge brac kwas foliowy, magnez i wit B6 i B12 w jednej tabletce to mam takie witaminy i osobno kwasy omega 3.. Bo brałam je przed ciaza, potem sie balam, odstawilam bo to mialam ze sklepu zielarskiego i balam sie ze za duze dawki i zaczęłam femibion. Na wizycie skonsultowalam to i powiedziaal ze ten femibion mam sobie brac do 12tyg a potem te leki przed ciąża co bralam moge sobie kontynuowac. No zobaczymyLekarka powiedziała abym brała witaminy dla kobiet w ciąży, powiedziała że może być feminatal, femibion...a Wy coś łykacie?
reklama
Przez tyle lat zawsze myslalam ze chodzi o mnie i meza.. Ja mam 0 a maz ma AB. Ale tu chodzi tylko o mnie i dziecko. Jesli dziecko wezmie sobie moja grupe krwi to nie bedzie zadnego konfliktu. Moja corka ma grupe krwi A i mialam z nia konflikt. Moj organizm od razu wytworzyl przeciwciala na jej krew. Jak to sie mowi. W 1szej ciazy czulam sie super, nie liczac mdlosci do 12tyg a mimo tego moj organizm traktowal moje dziecko jak intruza. I ciekawa jestem jak bedzie tym razem..Chodzi o główne grupy krwi, czyli ty i mąż macie różne? Np ty masz A, mąż ma B?
Napisane na LG-D280 w aplikacji Forum BabyBoom
Gosam
Fanka BB :)
Jeju, to kiepsko [emoji20] pozostaje ci tylko leżeć, ale pomysl jeszcze może coś wymyslisz żeby dostać się do szpitalabyłam 2 razy juz na pogotowiu i po badaniu usg wyslali mnie do domu. szpital mam 40 km od domu niestety meza nie ma w Polsce i jestem sama zdana na siebie
Gosam
Czy takie coś się zdarza tylko przy grupie krwi 0 czy przy innych też. Swoją drogą zawsze myślałam, ze 0 "dogaduje sie" z każdą grupą krwiPrzez tyle lat zawsze myslalam ze chodzi o mnie i meza.. Ja mam 0 a maz ma AB. Ale tu chodzi tylko o mnie i dziecko. Jesli dziecko wezmie sobie moja grupe krwi to nie bedzie zadnego konfliktu. Moja corka ma grupe krwi A i mialam z nia konflikt. Moj organizm od razu wytworzyl przeciwciala na jej krew. Jak to sie mowi. W 1szej ciazy czulam sie super, nie liczac mdlosci do 12tyg a mimo tego moj organizm traktowal moje dziecko jak intruza. I ciekawa jestem jak bedzie tym razem..
Bedziesz miala blizniaki? superCześć, już po wizycie. Dzieci mają po 40 mm. Niestety,jedna kosmowka. 1O tydzień,6 dzień. Przyspieszyłam termin prenatalnego na17.10. Maluchy machaly rączkami. Ogólnie, dziś się cieszę !!! A tfu!
Lekarz mi mówił, że prenatalne wykonuje się, gdy dziecko osiągnie 45mm.
No dogaduje sie jesli chcesz oddac. Nie wiem, chyba czesciej sie to zdarza przy grupie krwi O. Ja sie dopiero dowiedzialam ze jest taki konflikt po pierwszej ciazy. Wczesniej tego nie wiedzialam. Gdybym wiedziala juz to w tamtej ciazy, nie rodzilabym w tym szpitalu w ktorym rodzilam tylko w takim gdzie jest OIOM dzieciecy. Bo zaraz po porodzie corka mialavy transfuzje wymienna krwi i nie byłoby sepsy ani opon. Teraz gdy badania wykaza mi ze znow wytwarzam przeciwciala to od rasu dziecko na OIOMie bedzie mialo roviona transfuzje.Czy takie coś się zdarza tylko przy grupie krwi 0 czy przy innych też. Swoją drogą zawsze myślałam, ze 0 "dogaduje sie" z każdą grupą krwi
A lekarz w przychodni?Masz prawo isc nawet co dzien jesli masz powód.Idz zrobi usg i sie uspokoisz.byłam 2 razy juz na pogotowiu i po badaniu usg wyslali mnie do domu. szpital mam 40 km od domu niestety meza nie ma w Polsce i jestem sama zdana na siebie
Tule mocno[emoji173][emoji173][emoji173]Lez ile sie tylko da.
Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Gosam
Gosam
Powiem ci, że ja do tej pory nie wiem jaką mój P ma grupę krwi. Tylko było zawsze pytanie czy rh jest dodatni
reklama
Faktycznie.Moze pojedz i i powiedz ze plamisz nawet po lekach.Dziwine ze Cie nie przyjeli.U nas w Katowicach z kazdym plamieniem przyjmuja bez wzgledu na tc.Jeju, to kiepsko [emoji20] pozostaje ci tylko leżeć, ale pomysl jeszcze może coś wymyslisz żeby dostać się do szpitala
Wiem ze 40 km to sporo ale będziesz spokojniejsza jak zobaczysz malenstwo na usg[emoji178]
Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom