Jagi, no cos Ty, chciałam od razu wyprowadzić Pauli_ne z błędu. Moze powinnam wiecej emotow wrzucać, żeby nie brzmiało poważnie.
I tak uważam, ze to niezdrowe dla kręgosłupa dziecka. W samochodzie w foteliku, na spacerze w foteliku, pewnie jeszcze w domu jak cos się chce zrobić to w foteliku, bo i takie przypadki znam. Dla mnie stanowczo nie.
Mój jezdzil 7mcy z hakiem, nie pokazywałam mu innych pozycji, woec jezdzil grzecznie na leżąco, nawet później w spacerowce na leżąco, bo usiadł na 7,5mca dopiero.
Ja mam gdzies. Tlumacze sobie, ze te polozne, praktykantki, lekarze widza/robia to codziennie kilka razy. Lewatywa, golenie itd. Niektórzy od lat. A drugie tłumaczenie, to ze pewnie nigdy ich juz w zyciu nie zobaczę. A gin - skoro mi od 5ciu lat zagląda miedzy nogi, to nic nowego tam juz nie zobaczy. Nie chodzą do gina tylko 20-30latki, ale tez 50latki i jak one maja sie czuć, jak ciało juz nie takie? Naprawde, trzeba wyluzować, bo to tak jak ze szkola. Człowiek sie stresował, ze nie ma pracy domowej, a teraz tylko się mozna z tego śmiać, bo problemy bywają większe.
Ja mam i chustę i tule i będę na pewno korzystać przy drugim dziecku.
Gosam, mozesz wejść na fb do grupy Chusty Polska, tam jest wszystko o tym.
Niektórzy na początek kupują elastyczna, ale ona dlugo nie ponosi, wiec ja bym brala od razu tkana. Zwykle dziewczyny polecaja splot skosno-krzyzowy, bardzo popularne. Jest grupa chusty polska sprzedam kupie zamienię i tam sprzedają używane. Początkującym doradza sie albo uzywana chustę, bo jest zlamana, czyli troche mieksza, ewentualnie wybrac jakas, ktora od nowości jest w miarę miekka, najczęściej kojarzę, ze o Little Frog wspominają jako ze miekka. Ja kupilam używana i wiem ze sprzedam bez straty. Inne z polki cenowej do ok 200zl to Lenny Lamb, Natibaby, moze cos z Womaru. Byle nie splot prosty. No i kwestia dlugosci. Zalezy od wiązania i Twoich wymiarów. Są tabele i tam mozesz dobrać długość. Ja przy rozmiarze 40 kupilam 4,6m, do kieszonki idealna. Do kangura i plecaka za dluga, ale zawsze można sie jeszcze opleść. Mozesz tez pogadać z Rukmini, bo ona na pewno bardziej zaawansowana.