reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

reklama
Ale postów do nadrobienia :) więc od początku. Nigdy nie miałam robione lewatywy do porodu, przy pierwszym dostałam w szpitalu czopek gliceryna, bo dawno odeszli od lewatyw.
Drugie rodzilam w Anglii i tutaj nikt nie słyszał o lewatywach :). Sama kupiłam sobie czopki glicerynowe i przed porodem zastosowalam. Tutaj nie dają nic w szpitalu, bo wszystko jest naturalne i już.
Poprzedni wózek kupiłam 3w1 super wypasione firmy i to był błąd. Mój syn nie lubi wózków :(. Gondola była przekleństwem, płakał jak głupi ;) . Za to sprawdził się właśnie fotelik wpinany do wózka. Miałam fotelik maxi cosi z bazą isofix i naprawdę gorąco polecam. Może jest trochę drożej ale warto poszukać używane w dobrym stanie. Nie ma zabawy z zapinaniem i wypinaniem, robisz "klik" i tyle. Ja swój niestety sprzedałam razem z całym wózkiem.
Nie kupię 3w1, bo moje dziecko nie lubiło wózków a wózki 3w1 są z reguły dość ciężkie i trzeba mieć dużo miejsca by to wszystko gdzieś trzymać ( spacerowke jak używasz gondole i odwrotnie). Jak mały dobrze siedział kupiłam mu lekką wygodną spacerówke i teraz też tak zrobię.
Poszukam wózka że względu na lekka i wygodna gondole z adapterami na fotelik maxi cosi. A później kupię lekką wygodną spacerowke :) .
U nas ładnie sprawdzalo się też nosiło ergonomiczne dla małego, fajna sprawa. Teraz myślę nad chusta dla niemowlaka żebym miała wolne ręce dla starszaka na spacerach.
Witaj w klubie , mój syn miał dokładnie to samo.... ile to ja się nameczylam żeby on chciał leżeć w tej gondoli do masakra. I potwierdzam nosidlo ergonomiczne ratowalo nas w wielu sytuacjach i podczas skoków rozwojowych, także szczerze polecam ;)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny czym starsza jestem tym bardziej wsytdliwa jestem.Moze dlatego ze mam rozstepy tu i tam.Ze figura nie idealna.Jak lekarz mnie bada na fotelu to patrze w sufit i wtedy wydaje mi sie ze mnie nie widzi:)
Przy pierwszym porodzie nie darłam się bo wszystko szybciutko na teraz myslę "boze,co lekarz powie,co polozna,jak zaczne się drzeć"
A wy macie to gdzieś?Czy sie przejmujecie porodem?

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Jagi, ja porodem zupełnie się nie przejmuje. Mam rozstępy po 1 ciąży masakryczne, też już się nie przejmuje. Poród to naturalna sprawa. Chciałbym rodzić naturalnie, bo zależy mi jak najbardziej na kontakcie z maluszkiem. Ale nie wiem, czy nie będę miała wskazań do CC i tego się boję. Mam wadę wzroku -7, wychodowanego paciorkowca (który leczy się dopiero przy porodzie) i mam nadzieję, że znowu cukrzycy nie dostanę (metke biorę).
A przy porodzie 1 i 2 nie darlam się. Drugi poród to dla mnie bajka i syn też jest bajeczny :-p- jakby wszyscy mieli takie dzieci to nie wiedzieliby co to problemy.
Ogólnie takimi sprawami się nie przejmuje. Bardziej boję się o zdrowie maluszka.

Hello...

Nie mam siły nadrabiać postów.
Wybaczcie.

Jakoś doła załapałam w poniedziałek, po tych wszystkich czarnych marszach i dyskusjach o wadach płodu.
Schowałam się w skorupie i udaję, że mnie nie ma.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Zmeczona jestem :'( nie jestem q stanie sie w robocie ogarnac.. Zmeczona jestem.. Az plakac mi sie chce. Czy to uzalanie sie czy naprawde moge troche nad soba poplakac??

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Jagi, ja porodem zupełnie się nie przejmuje. Mam rozstępy po 1 ciąży masakryczne, też już się nie przejmuje. Poród to naturalna sprawa. Chciałbym rodzić naturalnie, bo zależy mi jak najbardziej na kontakcie z maluszkiem. Ale nie wiem, czy nie będę miała wskazań do CC i tego się boję. Mam wadę wzroku -7, wychodowanego paciorkowca (który leczy się dopiero przy porodzie) i mam nadzieję, że znowu cukrzycy nie dostanę (metke biorę).
A przy porodzie 1 i 2 nie darlam się. Drugi poród to dla mnie bajka i syn też jest bajeczny :-p- jakby wszyscy mieli takie dzieci to nie wiedzieliby co to problemy.
Ogólnie takimi sprawami się nie przejmuje. Bardziej boję się o zdrowie maluszka.
Myslisz ze drugi porod jest latwiejszy?
Ja mam szerokie biodra wprost stworzone do rodzenia:)Pierwszy porod byl szybki i wiadomo bole parte bolą ale nie miala krzyzowych.O tyle mialam troche komplikacji ze mala rodzila sie z raczka i nie umiala trafic w dziurę a nie chcieli jej barku wyrwać.
Bardzo sie boje drugiegom.Strach mnie sparalizowal...

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Wg OM 10 t 1d, wg usg 10 t. 6 d. Profesor kazała zrobić przed wtorkowa wizyta u niej.
Pewnie jak dostanę wyniki to wam naskrobie :blink::blink:
Czyli robią Ci prenatalne na początku 11tyg? Ja zawsze myślałam że prenatalne robi się dopiero od 12tyg czyli 12-14tyg? U nas robią dopiero po skończonym 12tyg, ja będę miała 12t2d na prenatalnym

reklama
Do góry