reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Dziewczyny z terminem na początku maja mialyscie teraz usg transwaginalne czy przez brzuch. Ja mialam transwaginalne i nie slyszalam serduszka, tylko widzialam. Mialam dzis pierwsze usg z 3 które sie robi w ciazy. Myslalam ze ze te 3 najważniejsze usg które sie robi w ciazy sa przez brzuch

Jeśli chodzi o USG to z pierwszym dzieckiem miałam przez brzuch dopiero w 12 tygoniu. Może to zależy od sprzętu i tego jak się ułoży dziecko czasami lepiej widać przez usg traswaginalne.

reklama
Ja mialam transwaginalne juz 3 raz, chyba nastepne za 2 tygodnie bedzie juz przez brzuszek, a bedzie 11-12 tydzien tez narazie tylko widzialam jak miga serduszko, ale wazne i to :)
Ja dokladnie tak samo. Niektóre dziewczyny mialy nawet mierzony puls plodu a ja jeszcze nic [emoji57] jak siedzialam w poczekalni to slyszalam serduszka innych kobiet w ciąży (moj maz stwierdził ze gin ma chyba tam glosniki jakies mocne bo tak dobrze było slychac) [emoji39] ale wszystkie mialy juz widoczne brzuchy wiec mnie to chyba dopiero pozniej czeka. Chcialam nawet sobie policzyc jak szybko bije serduszko ale nie mialam zegarka zeby zmierzyc czas. Slyszalam ze w tym wieku dobrym znakiem jest jak serduszko bije szybko. W ogóle tak wiele rzeczy chcialam spytac lekarza i lipa [emoji52] nie zdarzylam nawet spytac o bole brzucha a ostatnio mam praktycznie codziennie takie klucia .

Dziewczyny, tak z innej beczki - powoli planuję budżet "niemowlęcy" (tak, wiem że jeszcze czas, ale kasa jest kasa:)) i przydałyby mi się porady doświadczonych mam, jeśli chodzi o produkty, np. wózek. Myślicie, że dla tak obszernego wątku założyć może nowy temat, co sądzicie?

Dziewczyny,umieram dzisiaj normalnie..

Nie chcę mi sie nic jeść - zrobiłam wczoraj spaghetti, narzeczony się zajada i mówi że rewelacja a ja podziubię i mnie zatyka :( Wiem że teraz muszę się odżywiać zdrowo, zwłaszcza że będę miała 2 ale nic nie mogę w siebie wcisnąć :(

W dodatku śpię po 16 godzin a przez resztę czasu jestem tak nieżywa że tylko leżę i seriale oglądam.. Mdłości mam okropne, ale nie wymiotuję...Też tak macie ?

reklama
Dziewczyny,umieram dzisiaj normalnie..

Nie chcę mi sie nic jeść - zrobiłam wczoraj spaghetti, narzeczony się zajada i mówi że rewelacja a ja podziubię i mnie zatyka :( Wiem że teraz muszę się odżywiać zdrowo, zwłaszcza że będę miała 2 ale nic nie mogę w siebie wcisnąć :(

W dodatku śpię po 16 godzin a przez resztę czasu jestem tak nieżywa że tylko leżę i seriale oglądam.. Mdłości mam okropne, ale nie wymiotuję...Też tak macie ?

Z mdlosciami tez tak mam. Rozumiem i łącze się slz tobą w bólu.
Jeśli chodzi o porody to ja miałam cc. Przebicie nie boli, jest mało przyjemne jak nadanie ginekologiczne ale nic strasznego. Oxy dostałam i nie wiem czy od niej czy nie ale ogromne bóle z kręgosłupa miałam. Skończyło się cc bo tętno spadło syna i następowała zmartwica czy jakoś tak.
Co do prenatalnych. Idę na usg ale na pappa nie. Chyba ze lekarz od usg tak powie to tak.
Wydaje mi sie ze usg z brzucha to w II trymestrze. Póki co miałam 2 usg i oba wewnętrzne .

Do góry