reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

reklama
Chyba można odmówić każdej ingerencji w swoje ciało. Ale oni go robią kiedy już jesteś zdesperowana żeby urodzić i wtedy godzisz się na wszystko :-)

Sami zakładanie nie boli. Nie pamiętam żadnego znieczulenia. Potem łazisz z rurką z między nogami i to jest tylko niewygodne. A potem jak dobrze pójdzie to rośnie ci rozdarcie. Ja to wspominam najgorzej z całego porodu, łącznie z CC.
Lewatywa jest tylko krępująca i stresujesz się żeby zdążyć do kibla. Potem jest jakbyś miała rewolucję w żołądku. Jest polecana bi może wywołać akcje plus nie masz stresu że coś ci się wydanie podczas parcia :-)

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom
A jak twoje cc?Mozesz cos wiecej?

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Moj maz byl przy pierwszym porodzie i pomogl mi ale najwazniejsze bylo dla mnie ze jesli by sie cos dzialo zle ze mna a wiadomo czasami lekarze przeciagaja w nieskonczonosc porody to wiedzialam ze bedzie potrafił zareagowac i wyciagnać za kitel nawet spiacego ordynatora z dyzurki:)

Dziewczyny tak ogladam ig i sie zastanawiam ale moze zle mysle.
Musze kupic wozek.Ale tak sie zastanawiam czy zamiast gondoli w maju moge wozic dziecku na stelazu w wozku w foteliku?Tak teraz sobie przypominam ze duzo kolezanke moich wozilo maluchy w lato wlasnie w tych fotelikach.Mozna wogole tak?Zdrowe to bedzie dla dziecka?

Musze kupic wozek.Ale tak sie zastanawiam czy zamiast gondoli w maju moge wozic dziecku na stelazu w wozku w foteliku?Tak teraz sobie przypominam ze duzo kolezanke moich wozilo maluchy w lato wlasnie w tych fotelikach.Mozna wogole tak?Zdrowe to bedzie dla dziecka?

Kategorycznie nie wolno takiego malucha wozić tylko w foteliku. Jest to bardzo nie zdrowe moim zdaniem nie ma dla dziecka nic bardziej wygodnego niż gondola i nie ma co kombinować

Ja jak narazie mialam 3 wizyty i na kazdej maz byl ze mna. [emoji4] następne mam mieć prenatalne wiec chyba tez pojedzie ze mna a na zwykla wizyte to zobaczymy. Jak bedzie mial wolne to pewnie tez pojedzie

Ja na pewno kupię gondole bo :
-Dziecko ma więcej przestrzeni może spokojnie spać z podniesionymi rączkami
-Dziecko dużo bardziej poci się w foteliku niż w gondoli
Uwielbiam wózki mutsy :-)

Jagi tak jak pisze stycznówka, nie jest to zdrowe- wiadomo, że są sytuacje kiedy tak robimy, wizyta u lekarza, wyciągamy z samochodu fotelik i na stelaż ale spacery godzinne czy dłuższe na pewno nie.

Jezu, ale mnie mdłości zpałały, muszę coś skubać...teraz podgryzam chleb z masłem i jest lepiej...jakaś masakra. Po tym obiedzie mi tak słabo :(

Dziewczyny z terminem na początku maja mialyscie teraz usg transwaginalne czy przez brzuch. Ja mialam transwaginalne i nie slyszalam serduszka, tylko widzialam. Mialam dzis pierwsze usg z 3 które sie robi w ciazy. Myslalam ze ze te 3 najważniejsze usg które sie robi w ciazy sa przez brzuch

reklama
Dziewczyny z terminem na początku maja mialyscie teraz usg transwaginalne czy przez brzuch. Ja mialam transwaginalne i nie slyszalam serduszka, tylko widzialam. Mialam dzis pierwsze usg z 3 które sie robi w ciazy. Myslalam ze ze te 3 najważniejsze usg które sie robi w ciazy sa przez brzuch

Ja mialam transwaginalne juz 3 raz, chyba nastepne za 2 tygodnie bedzie juz przez brzuszek, a bedzie 11-12 tydzien tez narazie tylko widzialam jak miga serduszko, ale wazne i to :)

Do góry