reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Mój lekarz przy I porodzie mnie przyjął i nie było go. Jednak wiedzieli że jest od niego. Cc tez mi nie robił. Ja będę rodzic w Kielcach ma prostej. Któraś z was też?

reklama
Dziewczyny a prenatalne to jakie dokładnie robicie? Mi dzis gin tłumaczyl ze robi jakies z krwi i przezierność karkowa. Ale nie rozumialam dokładnie tych fachowych niemieckich zwrotów i juz sama nie wiem...

Ja miałam dopochwowe usg, widziałam serduszko ale nie słyszałam, a tętno miałam mierzone, 160/min :-)
Co do wizyt to narazie byłam sama jakoś się nie możemy zgrać z mężem bo jest w pracy, w poprzedniej ciąży był ze mna 3 razy, zawsze o wszystko się wypytywal lekarza :-) przy porodzie go nie było bo był kupę km od domu i nie zdarzył przyjechać, dotarł godz po tym jak corcia się urodziła. A teraz chcemy być razem przy porodzie :-)

Dziewczyny przerazacie mnie z ta lewatywa, ja nie miałam. Miałam tylko przebija pęcherz, nic nie bolało :-)

Ja miałam dopochwowe usg, widziałam serduszko ale nie słyszałam, a tętno miałam mierzone, 160/min :-)
Co do wizyt to narazie byłam sama jakoś się nie możemy zgrać z mężem bo jest w pracy, w poprzedniej ciąży był ze mna 3 razy, zawsze o wszystko się wypytywal lekarza :-) przy porodzie go nie było bo był kupę km od domu i nie zdarzył przyjechać, dotarł godz po tym jak corcia się urodziła. A teraz chcemy być razem przy porodzie :-)

Dziewczyny przerazacie mnie z ta lewatywa, ja nie miałam. Miałam tylko przebija pęcherz, nic nie bolało :-)
A jak mialas tetno mierzone ? Na jakim sprzecie

Też miałam lewatywę podczas pierwszej ciąży i ie było to aż takie straszne..a miałam ją robioną ok.8rano a urodziłam o 20:35 sn...nic nie jadłam i nie pilam bo nie wiadomo było czy cc nie zrobi ale na szczęście dałam radę :)

Ja na pewno kupię gondole bo :
-Dziecko ma więcej przestrzeni może spokojnie spać z podniesionymi rączkami
-Dziecko dużo bardziej poci się w foteliku niż w gondoli
Uwielbiam wózki mutsy :-)
Ja kupie wlasnie mutsy[emoji173]Wczesniej tez mialam i bylam bardzo zadowolona.
Dziewczyny a prenatalne to jakie dokładnie robicie? Mi dzis gin tłumaczyl ze robi jakies z krwi i przezierność karkowa. Ale nie rozumialam dokładnie tych fachowych niemieckich zwrotów i juz sama nie wiem...

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Jagi tak jak pisze stycznówka, nie jest to zdrowe- wiadomo, że są sytuacje kiedy tak robimy, wizyta u lekarza, wyciągamy z samochodu fotelik i na stelaż ale spacery godzinne czy dłuższe na pewno nie.

Jezu, ale mnie mdłości zpałały, muszę coś skubać...teraz podgryzam chleb z masłem i jest lepiej...jakaś masakra. Po tym obiedzie mi tak słabo :(
Tez tak myslalam ale wolalam sie upewnic ze to tylko taka moda i nie ma jak gondola:)

Dziewczyny z terminem na początku maja mialyscie teraz usg transwaginalne czy przez brzuch. Ja mialam transwaginalne i nie slyszalam serduszka, tylko widzialam. Mialam dzis pierwsze usg z 3 które sie robi w ciazy. Myslalam ze ze te 3 najważniejsze usg które sie robi w ciazy sa przez brzuch

Ja transwaginalne i slyszalam serduszko.Za kazdym razem sprawdza jak bije.Ostatnio dosc szybko bo 180

reklama
Do góry