reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Witam was przyszłe mamusie :) czytałam rzetelnie wasze posty i postanowiłam dołączyć do waszego grona. Mam nadzieje ze mnie przyjmiecie :) Jutro mam wizytę u ginekologa, jest to 10 t 0dc. Strasznie sie denerwuję ponieważ 4 tygodnie temu nie bylo jeszcze serduszka
Ja mam dzisiaj 10tc0d :)
Bedzie dobrze:)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witaj malinowa. Zobaczysz jutro piękne serduszko [emoji5]

Ja nie wiem jak mam sobie liczyć tą ciążę. Wg miesiaczki, usg czy daty zapłodnienia? Trzy różne terminy. Chyba poczekam na karte ciąży co mi wpisze [emoji12]

Napisane na LG-D280 w aplikacji Forum BabyBoom

UOTE="madziarra21, post: 14397434, member: 95905"]Wy narzekacie na objawy a ja na ich brak wrrr . Coś tam mnie niby ćmi w podbrzuszu Ale to takie delikatne i rzadkie uczucie. Piersi nic prawie nie bolą. Także możecie mi oddać te mdłości i co tam jeszcze wam przeszkadza :)
Wolałabym, żeby mnie pomeczylo czulabym się chociaż na ciężarną a tak to tylko się boję, że znowu coś jest nie tak :( widziałam, że poruszony byl temat straconych ciąż. Ja też mam dwie na swoim koncie. Było poronienie, z drugiej ciąży Nikola i trzecia też stracona więc mam nadzieję, że czwarta okaże się okazem zdrowia w mAju
. Może macie jakiś pomysł jak wypełnić sobie czas przynajmniej do wizyty czwartkowej co by nie zwariować? :)[/QUOTE]
Ja mam to samo co ty.. Nie mam praktycznie zadnych objawow.. Jak przy 1szej ciazy mialam tak teraz nic.. Troche tak jak Ciebie cos tam przycmi ale to takie znikome i troche poboli brzuch i przestanie.. Moze jestesmy szczęściarami ze tak dobrze sie czujemy.. Ja co jedynie to zmeczona jestem i w ciagu dnia musze sie polozyc na chwile ale to pewnie przez to ze przestalam pic kawe..

Witaj malinowa. Zobaczysz jutro piękne serduszko [emoji5]

Ja nie wiem jak mam sobie liczyć tą ciążę. Wg miesiaczki, usg czy daty zapłodnienia? Trzy różne terminy. Chyba poczekam na karte ciąży co mi wpisze [emoji12]

Napisane na LG-D280 w aplikacji Forum BabyBoom
Wg miesiaczki:)Nie wedlug zaplodnienia bo dokladnie nie znasz terminu.

A kiedy sa wysprzedaze w next w uk?
Ja tez mam kolezanke to moze bym ja poprosila:)

Takie większe wyprzedaże to chyba jakoś po sylwestrze a nawet już po świętach. Ale tam często jest dużo przecen.

Ja dla dziecka nie mam kompletnie nic z wyjątkiem maty edukacyjnej którą kiedyś (jakieś 4 lata temu) przyniosła znajoma i tak przeleżała u mojej mamy w garderobie. Wkońcu się przyda choć dopiero za jakiś czas.

Co do ubrań ciążowych to też się zastanawiałam czy warto kupować bo ostatnio przechodzą w c&a spojrzałam na jeansy i kosztują 180 zł. Rozumiem że ten pas przy jeansach rozciąga się wraz z rosnącym brzuchem. Druga kwestia to ciekawe ile mi przybędzie w udach.
Mam jeasny biodrówki takie rozciągliwe i w nich trochę pośmigam, kilka bluzeczek szerszych też mam. Ale tak jak wy martwię się o kurtkę bo jak urosnę to swojej nie zapnę na pewno.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

No czytalam to byl 6 jak rob
Ja mam dzisiaj 10tc0d :)
Bedzie dobrze:)

No czytalam wiec robilas badania w 6TC wiec wszytsko w normie ze nie bilo serducho tera zbedzie walic:rofl2:
UOTE="madziarra21, post: 14397434, member: 95905"]Wy narzekacie na objawy a ja na ich brak wrrr . Coś tam mnie niby ćmi w podbrzuszu Ale to takie delikatne i rzadkie uczucie. Piersi nic prawie nie bolą. Także możecie mi oddać te mdłości i co tam jeszcze wam przeszkadza :)
Wolałabym, żeby mnie pomeczylo czulabym się chociaż na ciężarną a tak to tylko się boję, że znowu coś jest nie tak :( widziałam, że poruszony byl temat straconych ciąż. Ja też mam dwie na swoim koncie. Było poronienie, z drugiej ciąży Nikola i trzecia też stracona więc mam nadzieję, że czwarta okaże się okazem zdrowia w mAju
. Może macie jakiś pomysł jak wypełnić sobie czas przynajmniej do wizyty czwartkowej co by nie zwariować? :)
Ja mam to samo co ty.. Nie mam praktycznie zadnych objawow.. Jak przy 1szej ciazy mialam tak teraz nic.. Troche tak jak Ciebie cos tam przycmi ale to takie znikome i troche poboli brzuch i przestanie.. Moze jestesmy szczęściarami ze tak dobrze sie czujemy.. Ja co jedynie to zmeczona jestem i w ciagu dnia musze sie polozyc na chwile ale to pewnie przez to ze przestalam pic kawe..[/QUOTE]
Ja tez jeste bez objawowa..poza bolacymi piersiami ..ale po pierwszej ciazy wiem co to jest wiec sie ciesze dobrym samopoczyciem:-D:-D:-D

. Może macie jakiś pomysł jak wypełnić sobie czas przynajmniej do wizyty czwartkowej co by nie zwariować? :)
Ja mam to samo co ty.. Nie mam praktycznie zadnych objawow.. Jak przy 1szej ciazy mialam tak teraz nic.. Troche tak jak Ciebie cos tam przycmi ale to takie znikome i troche poboli brzuch i przestanie.. Moze jestesmy szczęściarami ze tak dobrze sie czujemy.. Ja co jedynie to zmeczona jestem i w ciagu dnia musze sie polozyc na chwile ale to pewnie przez to ze przestalam pic kawe..[/QUOTE]

Ja zrobilam pedicure na ktory zawsze mi brak czasu.Wiecej bo na L4 poswiecam corce.O 15 mamy zadanie domowe zrobione i robimy rozne cwiczenia glownie z matmy bo leca z materialem ze szok.Zrobilam porzadek z butami na jesien,porzadki w torebkach,w portfelu.W szafie mlodej,letnie odlozylam.
Upieklam ciasto co nie czesto mi sie zdarza bo ja nie mam cos reki do ciast.

Takie większe wyprzedaże to chyba jakoś po sylwestrze a nawet już po świętach. Ale tam często jest dużo przecen.

Ja dla dziecka nie mam kompletnie nic z wyjątkiem maty edukacyjnej którą kiedyś (jakieś 4 lata temu) przyniosła znajoma i tak przeleżała u mojej mamy w garderobie. Wkońcu się przyda choć dopiero za jakiś czas.

Co do ubrań ciążowych to też się zastanawiałam czy warto kupować bo ostatnio przechodzą w c&a spojrzałam na jeansy i kosztują 180 zł. Rozumiem że ten pas przy jeansach rozciąga się wraz z rosnącym brzuchem. Druga kwestia to ciekawe ile mi przybędzie w udach.
Mam jeasny biodrówki takie rozciągliwe i w nich trochę pośmigam, kilka bluzeczek szerszych też mam. Ale tak jak wy martwię się o kurtkę bo jak urosnę to swojej nie zapnę na pewno.

W drugie dzien swiat sie zaczynaja o 5.00 ranotakie mega wyprzedaze, ale w ciagu roku tez sa kilka razy

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry