reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Ja również lubię ciuchy z Tesco dla dzieci i z Lidl w innych sieciowych ewentualnie na wyprzedaży coś kupię.
Będę musiała też zrobić całą wyprawkę ale przy kolejnym dziecku na szczęście wiadomo co kupować w jakich ilościach i czego nie kupować

Dla siebie już byłam na pierwszych zakupach ciążowy i kupiłam dwie dłuższe tuniki w H&M i w C&A do tego leginsy i tak mi najwygodniej. Zastanawiam się też nad zimą i jaką kurtkę będę miała póki co nie mam pomysłu.

reklama
Jeśli chodzi o ciuchy.
Ja uważam że dobrym pomysłem jest second hand. Ja mam taki w którym często są ubrania z metką lub niemalże nowe. Wole sobie kupić tam bluzki lub sweterki i nawet po ciąży spakować i oddać komuś niż kupować np w H&M ubrania ciążowe na raz za kosmiczną cenę. Też niekiedy kupiłam coś synkowi np koszulkę z superbohaterami bo on lubi albo jakieś spodenki na podwórko.
Wraz z koleżankami chodzimy do takich sklepów i później sobie pokazujemy co się " złowiło". Bo naprawdę niekiedy takich rzeczy się w sieciówkach nie kupi.

Ja mam u siebie jeden taki fajny, na wagę. Co dzień inna cena. Najtaniej w poniedziałki 15zł/kg. Dla córy kupiłam tam od groma ciuchów z NEXTa , niektóre z metkami ale dla niej zaczęłam w ogóle kupować ciuchy jak skończyła 7 czy 8 miesięcy bo do tego wieku miałam od kuzyna, więc nie kupowałam w ogóle. Ale mnie np nie szkoda było zakładać tych "używanych" ciuchów na plac zabaw bo kosztowały grosze do 2zł /szt, więc nawet jakbym miała wyrzucić bo mega zniszczone to nie żal mi. A dla siebie w ciucholandach pokupowałam sporo spódnic, i bluzek z długim rękawem , takich cieplejszych i bardzo fajne 3 kardigany

Potwierdzam że elefanten buty są super, kupuje co sezon. Ale o butach to będziemy pisać za 1,5 toku :-).
Dla mnie jeansy ciążowe to podstawa. Jeszcze się dopinam w zwykłych ale wieczorem już mi nie wygodnie. Muszę wygrzebać ciążowe i zobaczyć czy się mieszczę, bo startuje z wyższej wagi niż poprzednio, a były dopasowane. Wszystkie kupiłam używki na allegro i wszystkie z H&M. Tak wyszło, nie wybierałam tak, ale byłam super zadowolona.
Koszulek ciazowych poprzednio nie kupowałam, zwykle dały radę - jestem niska, zwykle wszystko jest za długie a w ciąży było akurat :-). Nie lubię ciazowych namiotów. Uważam że ładny brzuszek pięknie prezentuje się w obcislej koszulce.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

to prawda, że w second handach można znaleźć ciekawe rzeczy.
Ja w lidlu np bluzek nie kupuje, jak dla mnie są słabe jakościowo, dwa prania i do bani, jakieś nie wymiarowe, rękawy krótkie i szerokie....nie, coś mi tu nie pasuje ale za to leginsy ostatnio kupiłam ekstra :) Ja bardzo dużo ciuchów dla Martynki dostaje od koleżanki, ma córkę dwa lata starszą, czasami tylko jej coś dokupię, więc mogę pozwolić sobie na coś droższego :) oczywiście zawsze w granicach rozsądku ;)

A co do ciuchów dla mnie to nie będę kupowała ciążowych, są fajne rzeczy oversize, lubię takie rzeczy więc dla mnie bomba, kupie sobie jakieś dresy, leginsy i damy radę ;)
Teraz wyjęłam czarne spodnie i to rozmiar 38 i kurde nie zapięłam się, one są z wyższym stanem, ale założyłam pasek i rozpięłam guzik, jakoś dam dziś radę ;)

Dziewczyny, ja narazie nie planuję zakupów dla siebie a tym bardziej dla maluszka.
Strasznie się boję dzisiejszej wizyty. Siedzę i sobie popłakuje i zbierają mi się mdłości.
Mam ciuchy po poprzedniej ciąży, zakończonej niepowodzeniem w lutym b.r. Mam kurtkę z h&m z wyprzedaży (w lutym były wyprzedaże, kilka par spodni i bluzki. Wszystko głęboko schowane, wyjme dopiero w 2 trymestrze.

Asia669 bedzie dobrze

Ja mam tylko dwie pary spodni ciazowych. Z kurtka to nie wiem co, bo nie będę kupować tylko na jedną zimę. Muszę popatrzeć po sklepach i coś wybrać jak się lepiej poczuje

Napisane na LG-D280 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry