reklama
Jeśli jesteś z W-wy polecam dr Anete Czerwonogrodzka - Senczyne. Ona specjalizuje się w diecie kobiet w ciąży. Byłam u niej i mogę polecić. Kontakt z nią stały.Dziewczyny czy osoba ktora nie ma podstaw do diety cukrzycowej moze ja stosowac aby uniknac nadmiernego przybrania na wadze?Od 4 tygodni duzo lezę i odpczywam.Z bardzo intenstwnej pracy i sporej dawki ruchu praktycznie spadla aktywnosc do 0.Boje sie ze z tendencja do nadwagi oraz ze nie wroce juz do pracy przytyje za duzooooo wciazy.Odzywiam sie zdrowo,nie jem slodyczy ale samo siedzenien w domu to dla mnie duzo.Czy lepiej pojsc do dietetyczki po diete dla kobiet wciazy?
Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Podobno sam żel nie, ale aceton, który zmywa a uprzedziłaś kosmetyczkę, że jesteś w ciąży? Lepiej się wstrzymać do 2 trymestru, nie moczyć zbyt dużo w acetonie.
Z tego co wiem to do paznokci żelowych nie używa się acetonu. Myślę że nie są groźne. Słyszałam że te drugie ( dostałam zaćmienia umysłowego) te na a... O Akryl to może być szkodliwy bo przenika przez płytkę.
Jeśli chodzi o L4 to mam nadzieję że będę pracować do końca bo mam prace biurową i trochę decyzyjną i nie chciałabym aby zawaliły się rzeczy na które pracowałam. Jednak będzie jak będzie. Oby było jak w poprzedniej ciąży. bo mogłabym zwariować siedząc w domu. Jednak zdrowie jest najważniejsze i jak będzie trzeba to trudno.
Razem z karta ciazy dostalam taki wykaz w jakim czasie kobieta w ciazy powinna miec jakie badania z zaznaczeniem ktore sa refundowane a ktore dodatkowe i platne, pierwsza wizyta w tej ulotce przypada na 5-8 tyg i po potwierdzeniu ciazy powinny zostac wykonane wszystkie badania krwi i moczu, miedzy 9 a 12 tyg przypada druga wizyta z usg. Wiec raczej w niemczech traktuja ciaze na powaznie od początku [emoji4]Dziękuję, że to napisałaś i obaliłaś plotki
NomiMalone
Fanka BB :)
Tak swoją drogą- sporo z Was jest już na zwolnieniu? Ja mam ambitny plan żeby pracować jak najdluzejsz ( w pierwszej ciąży poszłam na zwolnienie 2 tyg prze porodem) teraz też bym chciała aby było tak bezproblemowo
Ja na L4 można powiedzieć od 6 tyg ciąży. Pracę mam fizyczną , więc byłabym egoistką gdybym na L4 nie poszła. Tym bardziej , że jestem po wielu poronieniach. Jakbym miała pracę biurową, bez kontaktu z klientami to mogłabym sobie pracować dopóki miałabym siłę. Choć powiem wam szczerze , że w już w 4 tyg ciąży miałam problemy z koncentracją, w 6 tygodniu zachowywałam się jak po narkotykach , zupełnie w innym świecie, zawieszałam się na 10 minut, zapominałam o wielu rzeczach , i np jak klient miał do zapłaty 73,16zł to mówiłam mu 16,73zł, zaczęłam mieć manko w kasie. To było już dla mnie niebezpieczne . Więc gdybym miała odpowiedzialną pracę biurową np jako księgowa , to byłoby chyba też niebezpieczne , bo moja praca byc może byłaby wykonywana bardzo źle.
pinky sky
Mam to samoSiedzę przy biurku i chyba zaraz usnę. Oczy mi się same zamykają. Chyba zamknę pokój na klucz, szkodaa że nie mam kocyka
Cześć! Czy wy macie tak jak ja, że jak zrobi wam się lepiej to chcecie zwęszyć jakieś problemy? Dziś mnie tak nie mdli jak wczoraj i już zastanawiam się czy wszystko ok... Masakra, babie nie dogodzisz
Idę dziś do okulisty z tymi mroczkami. Zobaczymy co i jak, choć mroczków już nie mam to się na prawdę bardzo przestraszyłam.
Wśród badań do zrobienia mam zrobić HIV. Mam w związku z tym pytanie do was. Czy to badanie można jakoś zrobić bezpłatnie czy trzeba płatnie tak jak wszystkie badania od prywatnego lekarza? Jak jest u was?
Idę dziś do okulisty z tymi mroczkami. Zobaczymy co i jak, choć mroczków już nie mam to się na prawdę bardzo przestraszyłam.
Wśród badań do zrobienia mam zrobić HIV. Mam w związku z tym pytanie do was. Czy to badanie można jakoś zrobić bezpłatnie czy trzeba płatnie tak jak wszystkie badania od prywatnego lekarza? Jak jest u was?
Rozpuszczalna
Od prywatnego lekarza wszystkie badania mam płatne
Napisane na HUAWEI SCL-L01 w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
Od prywatnego lekarza wszystkie badania mam płatne
Też tak mam. Jak prywatnie to badania prywatnie