reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

ruch na pewno tak! ale mówią aby się w w I trym wstrzymać. Na razie uskuteczniam spacery, zmuszam sie do nich, nie powiem, mam takiego lenia. Ale II try, będzie lepszy :)
Ja dwa porody bez znieczulenia ale niestety ponacinano mnie...

reklama
Dziewczyny czy osoba ktora nie ma podstaw do diety cukrzycowej moze ja stosowac aby uniknac nadmiernego przybrania na wadze?Od 4 tygodni duzo lezę i odpczywam.Z bardzo intenstwnej pracy i sporej dawki ruchu praktycznie spadla aktywnosc do 0.Boje sie ze z tendencja do nadwagi oraz ze nie wroce juz do pracy przytyje za duzooooo wciazy.Odzywiam sie zdrowo,nie jem slodyczy ale samo siedzenien w domu to dla mnie duzo.Czy lepiej pojsc do dietetyczki po diete dla kobiet wciazy?

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Jeśli jesteś z W-wy polecam dr Anete Czerwonogrodzka - Senczyne. Ona specjalizuje się w diecie kobiet w ciąży. Byłam u niej i mogę polecić. Kontakt z nią stały.

Podobno sam żel nie, ale aceton, który zmywa a uprzedziłaś kosmetyczkę, że jesteś w ciąży? Lepiej się wstrzymać do 2 trymestru, nie moczyć zbyt dużo w acetonie.

Z tego co wiem to do paznokci żelowych nie używa się acetonu. Myślę że nie są groźne. Słyszałam że te drugie ( dostałam zaćmienia umysłowego) te na a... O Akryl to może być szkodliwy bo przenika przez płytkę.

Jeśli chodzi o L4 to mam nadzieję że będę pracować do końca bo mam prace biurową i trochę decyzyjną i nie chciałabym aby zawaliły się rzeczy na które pracowałam. Jednak będzie jak będzie. Oby było jak w poprzedniej ciąży. bo mogłabym zwariować siedząc w domu. Jednak zdrowie jest najważniejsze i jak będzie trzeba to trudno.

Dziękuję, że to napisałaś i obaliłaś plotki:)
Razem z karta ciazy dostalam taki wykaz w jakim czasie kobieta w ciazy powinna miec jakie badania z zaznaczeniem ktore sa refundowane a ktore dodatkowe i platne, pierwsza wizyta w tej ulotce przypada na 5-8 tyg i po potwierdzeniu ciazy powinny zostac wykonane wszystkie badania krwi i moczu, miedzy 9 a 12 tyg przypada druga wizyta z usg. Wiec raczej w niemczech traktuja ciaze na powaznie od początku [emoji4]

Tak swoją drogą- sporo z Was jest już na zwolnieniu? Ja mam ambitny plan żeby pracować jak najdluzejsz ( w pierwszej ciąży poszłam na zwolnienie 2 tyg prze porodem) teraz też bym chciała aby było tak bezproblemowo :)

Ja na L4 można powiedzieć od 6 tyg ciąży. Pracę mam fizyczną , więc byłabym egoistką gdybym na L4 nie poszła. Tym bardziej , że jestem po wielu poronieniach. Jakbym miała pracę biurową, bez kontaktu z klientami to mogłabym sobie pracować dopóki miałabym siłę. Choć powiem wam szczerze , że w już w 4 tyg ciąży miałam problemy z koncentracją, w 6 tygodniu zachowywałam się jak po narkotykach , zupełnie w innym świecie, zawieszałam się na 10 minut, zapominałam o wielu rzeczach , i np jak klient miał do zapłaty 73,16zł to mówiłam mu 16,73zł, zaczęłam mieć manko w kasie. To było już dla mnie niebezpieczne . Więc gdybym miała odpowiedzialną pracę biurową np jako księgowa , to byłoby chyba też niebezpieczne , bo moja praca byc może byłaby wykonywana bardzo źle.

Cześć! Czy wy macie tak jak ja, że jak zrobi wam się lepiej to chcecie zwęszyć jakieś problemy? Dziś mnie tak nie mdli jak wczoraj i już zastanawiam się czy wszystko ok... Masakra, babie nie dogodzisz :)

Idę dziś do okulisty z tymi mroczkami. Zobaczymy co i jak, choć mroczków już nie mam to się na prawdę bardzo przestraszyłam.

Wśród badań do zrobienia mam zrobić HIV. Mam w związku z tym pytanie do was. Czy to badanie można jakoś zrobić bezpłatnie czy trzeba płatnie tak jak wszystkie badania od prywatnego lekarza? Jak jest u was?

reklama
Do góry