reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Ja też zamierzam jak najdłużej, mam pracę biurową Ale też sporo jeżdżę autem. Dopóki lekarz pozwoli bede pracować. U mnie też jeszcze nikt nie wie, ale czuję się coraz gorzej i przez to może się wydać. Dziś tak mnie mdłości męczą ze coś strasznego;-(
ja tez godzine do pracy dojezdzam, na szczescie kocham jezdzic i mnie nie mdli tak jak w poprzedniej ciazy

reklama
Też mam prace biurową ale najchętniej przycięłabym komara na biurku:p
Wczoraj położyłam się spać i mnie zmuliło ;/ moment do łazienki mam nadzieje że to jedno razowe bo koło 22.30 głodnawa się zaczęłam robić a łyknęłam kwas foliowy i falvit mama bo zapomniałam cały dzień

Dziewczyny czy osoba ktora nie ma podstaw do diety cukrzycowej moze ja stosowac aby uniknac nadmiernego przybrania na wadze?Od 4 tygodni duzo lezę i odpczywam.Z bardzo intenstwnej pracy i sporej dawki ruchu praktycznie spadla aktywnosc do 0.Boje sie ze z tendencja do nadwagi oraz ze nie wroce juz do pracy przytyje za duzooooo wciazy.Odzywiam sie zdrowo,nie jem slodyczy ale samo siedzenien w domu to dla mnie duzo.Czy lepiej pojsc do dietetyczki po diete dla kobiet wciazy?

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Nie wiem czy od razu dietetyk? ale skoro mówisz, że masz tendencje do tycia to czemu nie? zawsze dobrze Ci doradzi co jeść i jak jeść. Na pewno zmorą jest brak ruchu i wiem co czujesz, bo ja jestem osobą bardzo aktywną, w pracy nie siedzę bo mam taką pracę, że się "lata", wiecznie w ruchu. W ciągu dnia siadałam o 22 ;) Do tego rower i jakaś inna aktywność fizyczna. A teraz....Ale to też dlatego, że nie mam siły, ja bym mogła spać cały dzień. Mam nadzieję, że w II tr. odżyję i ruszę :) Mam w planie zapisać się na jakieś zajęcia dla ciążówek :)

Co do nocnych wędrówek do toalety u mnie zdarzają sie tak ok 3 :( I czasami nawet muszę zajrzeć do kuchni bo inaczej nie zasne :) krakersy lub banany idą w ruch....

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja jeszcze się nie odważyłam jeść w nocy ale chce mi się. Jak nie mogę zasnąć to myślę o jedzeniu. Np dziś w nocy wymyśliłam, że zrobię na obiad bitki wołowe i buraki :D hahaha chciałam to zjeść w nocy!

hej!
Witam nowe mamy i gratuluję pomyslnych wiesci. :)
Ja mam Usg prenatalne 25.10. 10.10 bedzie pewnie badana przeziernosc karkowa u mojej gin. i tego się boję.
06.10 idę, w końcu, do gina na nfz . Zobaczymy, jak ta wizyta przebiegnie. Prywatnie mam zlecone mnóstwo badań. Wiem, ze to na początek normalne, ciekawi mnie, co zrobi gin. Ja mam dodatkowo grupę krwi A rh (-) ujemny i jest ryzyko konfliktu serologicznego. Syn np ma grupę po tatusiu i jest rh (+) dodatni. Po jego urodzeniu dostalam zastrzyk. Zobaczymy, czy zrobi usg. Podejrzenia ginki idą w takim kierunku, ze mogą być identyczne, rozumiecie? ;) a to rodzi niestety sporo problemów... :( i nie jest wcale mi do smiechu. Zabawę zacznę zatem 06.10. ...

Ja prenatalne też mam 25.10 :)
Też trochę mam cykora, ale kurcze, musi być dobrze! :)

Dzień dobry! :)

Kurczę ale mam dziś energii, z rana pranie zrobiłam, odprowadzilam Syna do zerowki i zaraz zbieram sie do pracy :)

Tak swoją drogą- sporo z Was jest już na zwolnieniu? Ja mam ambitny plan żeby pracować jak najdluzejsz ( w pierwszej ciąży poszłam na zwolnienie 2 tyg prze porodem) teraz też bym chciała aby było tak bezproblemowo :)

Ja jestem na zw, ale to ze względu na moją pracę. Jestem nauczycielem w przedszkolu, pracuje z małymi dziećmi, jest to praca fizyczna :) no i przede wszystkim okres jesienno-zimowy to choroby. W zeszły roku moja znajoma zaraziła się cytomegalią w pracy i poroniła...Bałabym się. Wszystkie które były w ciąży i są teraz ode mnie z pracy są na l4 niemal od początku. Ja poszłam w 6 tc i dobrze zrobiłam, bo z moim samopoczuciem i brakiem energi nie dała rady bym z grupą. Ale bardzo za nimi tęsknie. To moja grupa którą miałam od 2 latków a teraz będą kończyć 5. To moje dzieci :) Jutro jadę je odwiedzić i się pożegnać z nimi. Będę płakać.

Też chciałam pracować możliwie jak najdłużej, a właśnie siedzę na zwolnieniu. Ale to przez fatalne samopoczucie i mdłości. Zakładam jednak, że gdy minie już ten najgorszy moment, to normalnie wrócę na jakiś czas do pracy.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Kbito nie nakręcaj sie. Takie mroczki i kółka to zupełnie coś normalnego , a w ciąży to tym bardziej. Każdy to ma i to nic niegroźnego :blink: Mowie ci to ja, do nie dawna mistrzyni wyszukiwania sobie chorób, chora na tylko jedną chorobe- nerwice :-p

A tak apropo , zrobiłam sobie pazurki, tips plus żel i hybryda, a w sumie to nie wiem, można czy nie w ciąży? Na necie jest napisane że można i że nieszkodliwe, ale sama nie wiem..... Ogólnie jestem przyszłą kosmetyczką i od października miałam zacząć pracę w salonie. Ktoś pokrzyzował mi plany :cool2: Ale ok, wybaczam :-p
Tylko mnie te paznokcie trapią, a pewno składy czy żelu, czy kleju czy cleanera nie są jakieś rewelacyjne, ale czy jednorazowe uzycie , tzn. raz na jakis czas ma wplyw na dziecko?
Podobno sam żel nie, ale aceton, który zmywa a uprzedziłaś kosmetyczkę, że jesteś w ciąży? Lepiej się wstrzymać do 2 trymestru, nie moczyć zbyt dużo w acetonie.

Mi sie wydaje ze lepiej byc aktywnym zawodowa w czasie ciazy, jak i fizycznie, ja na rowerze jezdze z synkiem z 2-3 razy w tygodni, oprocze tego basen 2-3 razy, w poprzedniej ciazy tez tak bylo...nie powiem ze porod byl lekki ale tez nie bralam zadnego znieczulenia nie popekalam i wszystko gladko poszlo, mysle ze to zasluga aktywnosci. I na rozstepy stosowalma tylko Vichy-tak na marginesie i mam jeden maly a przytylam 30 kg:errr::errr:

reklama
A właśnie! Też biorę falvit mama i farmaceutka powiedziała żeby na razie nie brać dodatkowo kwasu foliowego bo falvit na foliany w składzie... i, ze dopiero jak lekarz kaze coś dodatkowo to wtedy kupić. No ale lekarz wczoraj nie kazał...

Do góry