reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Ja nie bardzo mogłam czekać. Z informowaniem młodego. Chociaż przyznam się szczerze, że tez chciałam go poinformować później. Niestety wylądowałam szpitalu w 6 tyg. Z krwawieniem (okazało się, że mam krwiaka), wiec nie było co przeciągać. Teraz jestem na L4 wiec Syn i tak by się domyślił, ze cis jest nie tak.

Mój ma 4 lata i powiedziałam mu wczoraj. Miałam poczekać jednak on chce abym go wzięła czasem na ręce a jednak wolałabym nie nosić go w i trymestrze. Dlatego mu powiedziałam. Nie bardzo chyba wie o co chodzi jednak codziennie się pyta czy nadal mam ta kropkę w brzuchu ;-)

reklama
Kachna321 ja jestem z Kielc ;)

Olga... trzymaj się i jeszcze nie poddawaj :*

My kiedyś mieliśmy pakiet z luxmedu do czasu kiedy mąż zmienił pracę, wtedy on miał opłacane przez firmę, a dopisaliśmy mnie do pakietu i odciągali mu 75zł dodatkowo. W zimie był u nas chłopak z luxmedu, chodził po bloku i też oferował opiekę i muszę zadzwonić do niego. Wtedy mówił o braku karencji itp. Gdyby to jeszcze było aktualne, to może byśmy podpisali, bo za kwotę, którą proponował i tak by się opłacało wykupić, bo moj gin przyjmuje właśnie w centrum medycznym, które ma umowę z luxmedem. Zresztą sam sugerował mi, żeby taki pakiet wykupić.

Ja mam wykupiony pakiet medyczny w Enel-med- duży plus, bo wszystkie badania krwi mam w ramach pakietu. Do giną chodzę prywatnie (nie w ramach pakietu- maja kosmiczne terminy na usg-, przynajmniej w Katowicach). Mój gin kasuje mnie 150pln za wizytę. Jezeli chodź o realizacje recept z refundacja tez musze się pofatygować do enel-med aby przepisali te od mojego giną, bo nie ma umowy z NFZ.

Dziękuję :*. Tuż po wizycie się rozryczałam, płakałam kilka godzin, po powrocie do domu przestawiłam sie w tryb zadaniowy - jest problem, trzeba szukać rozwiązania. Zapisałam sie na wizytę prywatna do mojego ginekologa, pomodliłam sie, powiedziałam, że jest 50/50 i tego się trzymajmy, wierzę, że zarodek gdzieś sie schował albo po prostu potrzebuje jeszcze trochę czasu. Wiadomo, nadzieja umiera ostatnia…
ja na wypisie ze szpitala 6 tydzień milam info:poronienie zagrażające podejrzenie pustego jaja płodowego. Miałam czekać. Zrobić betę w odstępie 48 h i zobaczyć czy przyrasta 1wynik ok 39000, 2 wynik 55000. Po tygodniu byłam u giną i było. Juz serducho i zarodek , no i krwiak ale to inna historia. Modliłam. Się codziennie bo nic innego mi nie zostało. Trzymam mocno kciuki. Wiem co czujesz.

jagi06 Ja nie bardzo mogłam czekać. Z informowaniem młodego. Chociaż przyznam się szczerze, że tez chciałam go poinformować później. Niestety wylądowałam szpitalu w 6 tyg. Z krwawieniem (okazało się, że mam krwiaka), wiec nie było co przeciągać. Teraz jestem na L4 wiec Syn i tak by się domyślił, ze coś jest nie tak
A rozumiem.
Ja tez jestem na L4 ale przy okazji mam zapalenie oskrzeli wiec mysli ze dlatego..
Juz dobrze?

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam wykupiony pakiet medyczny w Enel-med- duży plus, bo wszystkie badania krwi mam w ramach pakietu. Do giną chodzę prywatnie (nie w ramach pakietu- maja kosmiczne terminy na usg-, przynajmniej w Katowicach). Mój gin kasuje mnie 150pln za wizytę. Jezeli chodź o realizacje recept z refundacja tez musze się pofatygować do enel-med aby przepisali te od mojego giną, bo nie ma umowy z NFZ.
Jestes z Katowic?Do kogo chodzisz i gdzie bedziesz rodzic?:)

z tym testem pappa, powiedziała, że należałoby zrobić, dała mi skierowanie i już. Wiecie, ja to już stara baba ;) Nie boje się tego testu, ani wyniku, wiem, że będzie dobrze a jak nie to i tak nie zmieni to mojej decyzji o porodzie.

Dadzi,

Ale ten test często wychodzi źle, nawet gdy tak naprawdę jest wszystko ok.
Powoduje to ogromny stres u matki, co źle wpływa na dziecko.

A jakie są jego pozytywy to nie umiem wymienić. Ja nie widzę żadnego. [emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Konkretnie to z Mysłowic. Chodzę to Pana Artura Chełmickiego do PolisClinic. A rodzic chce w Katowicach Bogucicach.
Ja w Bogucicach rodzilam moja pierwsza corke ale 10 lat temu.Jest tam jeszcze moj lekarz Kowalski Marcin.
Ja teraz nie wiem ....
Tak teraz juz ok. Musze leżeć, wizytę mam 30.09 aby sprawdzić czy krwiak się wchłania. Mam nadzieje, ze jak pójdę 30 po krwiaki nie będzie juz śladu.

Do góry