reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Ja powiem wam że wiem jakie są ceny, też uzależnione jest od miasta. Ja chodzę do gina który ma kwalifikacje bo jest zastępcą dyrektora szpitala matki i dziecka, do tego doświadczony w wieku ok 60 lat. Bierze 70 zł za całą wizytę z USG. Ostatnio gdy robił mi usg a nie było widać to wiął tylko 30 zł za USG. Później byłam za tydzień tak samo. Bo powiedział że za wiele nie widać i nie może nic konkretnego powiedzieć. Jeśli się chodzi do niego często to czasem nawet nic nie weźmie albo 20 zł. To naprawdę lekarz z powołania a nie za hajs. Nie ma też znaczenia jakie usg czy brzuszne czy nie. Naprawdę polecam jeśli jest któraś z was z Kielc

Kachna321 ja jestem z Kielc ;)

Olga... trzymaj się i jeszcze nie poddawaj :*

My kiedyś mieliśmy pakiet z luxmedu do czasu kiedy mąż zmienił pracę, wtedy on miał opłacane przez firmę, a dopisaliśmy mnie do pakietu i odciągali mu 75zł dodatkowo. W zimie był u nas chłopak z luxmedu, chodził po bloku i też oferował opiekę i muszę zadzwonić do niego. Wtedy mówił o braku karencji itp. Gdyby to jeszcze było aktualne, to może byśmy podpisali, bo za kwotę, którą proponował i tak by się opłacało wykupić, bo moj gin przyjmuje właśnie w centrum medycznym, które ma umowę z luxmedem. Zresztą sam sugerował mi, żeby taki pakiet wykupić.

reklama
wróciłam,dostałam skierowanie na badania, założono mi kartę ciąży, mam już umówioną wizytę w szpitalu medicover na usg w 11-14tc, 25.10, potem od razu na test Pappa. Za tydzień znowu wizyta z wynikami badań.
Tak narzekałam na początku na tą lekarkę, a teraz muszę zmienić zdanie, bardzo kompetentny lekarz, no super :)
Tak, że tak...padam na twarz po tych dzisiejszych wizytach, czas na drzemkę, bo jeszcze muszę zrobić obuad, odebrać Tysie z przedszkola i iść z nią na basen :p ale jutro nie robię NIC. Badanie zrobię w pt :)

Jagi, jeśli mozarella jest z pasteryzowanego mleka ( a trzeba się na prawdę postarać żeby kupić ze świeżego i kosztuje majątek) to czemu nie? Całkiem zdrowe, tez uwielbiam.

Ja mam jazdę na żółty ser. W poprzedniej ciąży też miałam. Tylko bym grzanki z serkiem i pomidorem jadła. Tylko na ser typu parmezan trzeba uważać bo raczej jest z mleka niepasteryzowanego. Ale jak się go zapiecze na potrawie to pewnie i o jest ok :-).

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Jagi06 tak młody już wie i jest bardzo zadowolony. Na początku myśleliśmy, że będzie problem - w końcu przez 11 lat był jedynakiem. Młody liczy na siostrę ;)

Kachna321 ja jestem z Kielc ;)

Olga... trzymaj się i jeszcze nie poddawaj :*

My kiedyś mieliśmy pakiet z luxmedu do czasu kiedy mąż zmienił pracę, wtedy on miał opłacane przez firmę, a dopisaliśmy mnie do pakietu i odciągali mu 75zł dodatkowo. W zimie był u nas chłopak z luxmedu, chodził po bloku i też oferował opiekę i muszę zadzwonić do niego. Wtedy mówił o braku karencji itp. Gdyby to jeszcze było aktualne, to może byśmy podpisali, bo za kwotę, którą proponował i tak by się opłacało wykupić, bo moj gin przyjmuje właśnie w centrum medycznym, które ma umowę z luxmedem. Zresztą sam sugerował mi, żeby taki pakiet wykupić.

Vivid jesteśmy w tym samym okresie ciązy tylko o 1 dzień więcej mam. Ja będę rodzić na prostej a ty?. Zastanawiałam się nad pakietem lux med ale mój lekarz i tak mało bierze a i tak nie przyjmuje na lux med

Chyba chodziło raczej o to, że gdy Cię mdli, to nie masz apetytu, więc z odżywianiem może być różnie.. Do tego zachcianki i wychodzi, że jesz tylko lody i jabłka. [emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
tak o to mi chodziło. Są kobitki co w ciąży jedzą jedno i to samo, są takie co mają urozmaiconą diete i są takie co nie jedzą prawie nic bo ich odrzuca no i wtedy wiadomo że bez suplementacji to będzie ciezko

Olga wspołczuje, na pewno teraz bardzo się stresujesz, ale 7 tydzień to jeszcze wcześnie żeby cokolwiek przesądzać

wróciłam,dostałam skierowanie na badania, założono mi kartę ciąży, mam już umówioną wizytę w szpitalu medicover na usg w 11-14tc, 25.10, potem od razu na test Pappa. Za tydzień znowu wizyta z wynikami badań.
Tak narzekałam na początku na tą lekarkę, a teraz muszę zmienić zdanie, bardzo kompetentny lekarz, no super :)
Tak, że tak...padam na twarz po tych dzisiejszych wizytach, czas na drzemkę, bo jeszcze muszę zrobić obuad, odebrać Tysie z przedszkola i iść z nią na basen[emoji14]ale jutro nie robię NIC. Badanie zrobię w pt :)
Bedziesz robic pappa?
Ja się zastanawiam na tym testem.Dla mnie to czysta statystyka i matematyczne wyliczenia.Moja bliskie kolezanki nie spaly po nocach po wynikach(bo wiek u nas ok 35 lat)i albo pozniej z tego robily niffty badz harmony by sie uspokoic.
A Tobie co lekarze mowia o pappie?

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Jagi, jeśli mozarella jest z pasteryzowanego mleka ( a trzeba się na prawdę postarać żeby kupić ze świeżego i kosztuje majątek) to czemu nie? Całkiem zdrowe, tez uwielbiam.

Ja mam jazdę na żółty ser. W poprzedniej ciąży też miałam. Tylko bym grzanki z serkiem i pomidorem jadła. Tylko na ser typu parmezan trzeba uważać bo raczej jest z mleka niepasteryzowanego. Ale jak się go zapiecze na potrawie to pewnie i o jest ok :-).

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom
O super.Jak bede jechac na zakupy to sie musze zobaczyc co tam pisze.

Ale zrobilas mi smaka na tosty:)

reklama
Jagi06 tak młody już wie i jest bardzo zadowolony. Na początku myśleliśmy, że będzie problem - w końcu przez 11 lat był jedynakiem. Młody liczy na siostrę ;)
To super.My jeszcze poczekamy bo pare razy sie nie udalo i nie chce jej znow robic metlik w glowie.Moze w 12 tc jej powiemy.Mysle ze sie ucieszy.Ja i maz chcielibysmy druga corke ale ona chce chyba brata:)

Do góry