reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Ja nie mam zamiaru rezygnować z gorących kąpieli. Poprzednią ciążę też tak się wylegiwałam. Tylko wody bardzo mało nalewałam. Brzuszysko wystawało.
Jestem uzależniona od wanny. Nie dam rady tego odstawić... To jedyne chwile tylko dla mnie, kiedy mąż i syn mi nie przeszkadzają.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
A ja musze miec full bo mi odrazu zimno:)
Mi ze wzgledu na wczesniejsze plamienia lekarz zakazal cieplych kapieli.
Zobaczymy pozniej:)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Motylek witaj :)

Dobrze, ze wszystkie wizyty z dobrymi wiadomościami. Oby kolejne byly jeszcze lepsze.

Wlasnie zjadłam 6 knedli od babci. Mniam, chyba jeszcze 1go skubne. Ale to nie zachcianka. Poki co nie mam żadnych. No i chyba pierwszy dzien padania na pysk mnie dopadł.

Rukmini, ja jeszcze mysle o sn mimo 18h na porodówce... Pewnie życie zweryfikuje moje pomysły :D

Ja wcześniej też musiałam mieć full. Ale udało mi się przestawić. Za to wlewam ukrop. Mam małą wannę. Kładę się w niej na plecach, nogi opieram o ścianę, bo się nie mieszczą, a chcę mieć w plecy ciepło.
Przywykłam tak po ciąży, że już mi ta pozycja została i jaka oszczędność wody przy okazji. [emoji12]

Wrocilam od lekarza i mam zapalenia lewego oskrzela:( przez dwa dni sprobowac *spam*+inhalacje z soli i rumianku.A jak nie przejdzie a raczej nie powiedziala ze sie nie obejdzie to duamax antybiotyk.
Czy ktoras brala ten antybiotyk wciazy?

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja go brałam w pierwszej ciąży w 8 tygodniu bo miałam też zapalenie oskrzeli a tydzień do swojego ślubu i było wszystko wporzadku. Przepisał mi to nawet sam gin bo internista mnie do niego odeslal z diagnozą. A i jeszcze paracetamol na gorączkę

Napisane na HUAWEI SCL-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie Mamusie :)
Chciałabym do Was dołączyć, jeśli można :).

Jestem już podwójną mamą chłopca - 5 lat i dziewczynki - 2,5 roczku i wygląda na to, że trzecie w drodze... ;)
Co prawda, nie byłam jeszcze u lekarza, ale mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu potwierdzi, że serduszko bije <3. Termin mam na 23 maja :)

A ja dzisiaj się trochę wystraszyłam bo byłam na zebraniu i nagle poczułam że robi mi się mokro nie miałam jak od razu wstać i wyjść więc dopiero jak wróciłam do domu to szybko do łazienki i na szczęście to jakieś dziwne upławy w dużej ilości. Nie wiem co to oznacza bo pierwszy raz mi się to zdarzyło.
Miałam jechać jutro do lekarza ale niestety musiałam przełożyć wizytę bo nie mam co zrobić z dziećmi. Teraz mam za tydzień ale będzie to 6tc i 4d więc już będzie ładnie wszystko widać.

Co do porodów to ja rodziłam wszystkich sn i teraz też mam nadzieję że będę tak rodzic tym bardziej że ostatni poród był mega lekki.

Kolejny dzień bez objawów ciążowych za mną jestem wykończona.

reklama
Podobno każdy kolejny poród jest łatwiejszy.
Ale moja szwagierka pierwsze dziecko rodziła 24 h, drugie 30 h.
Ciekawe jak będzie u niej z trzecim (jest w ciąży).

Do góry