reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Wrocilam od lekarza i mam zapalenia lewego oskrzela:( przez dwa dni sprobowac *spam*+inhalacje z soli i rumianku.A jak nie przejdzie a raczej nie powiedziala ze sie nie obejdzie to duamax antybiotyk.
Czy ktoras brala ten antybiotyk wciazy?

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja brałam amotax dis, ale to chyba ta sama grupa co duomox, no i w drugim trymestrze bralam. Bylam mega chora, wręcz zdychalam. Dzidzia zdrowiutka 10pkt. Poki co wszystko z nim ok. Nie wiem jak z tym tematem w pierwszym trymestrze. Ale lekarz chyba wie co robi. Mnie chciala wtedy na oddział plucny dawać, a tam pewnie wiecej dziadostwa bym zalapala.

reklama
Trzymamy kciuki.
Ja wlasnie wrocilam z wizyty, bylam u innego ginekologa. Powiedziala, ze to dopiero z obliczeń komputera 5 tydzień. Dziwne, bo misiaczke mialam 12.08 czyli wypada 6.
Narazie widac ciałko żółte, w prawidłowym kształcie. Za tydzień bedzie widac juz dzidzie według niej.[emoji7] [emoji7] Poki co wszystko w porządku [emoji4] [emoji4]

Napisane na SM-J500F w aplikacji Forum BabyBoom
jak weszłam sobie na haczewskiego - terminy porodu , to wychodzi, że jesteś w 5 tyg i 3 dniu . czyli idzie ci 6 tydzień , ale skończonych 5. Dobrze, że widaćciałko żółte , będzie dzidzia :D

Wrocilam od lekarza i mam zapalenia lewego oskrzela:( przez dwa dni sprobowac *spam*+inhalacje z soli i rumianku.A jak nie przejdzie a raczej nie powiedziala ze sie nie obejdzie to duamax antybiotyk.
Czy ktoras brala ten antybiotyk wciazy?

Współczuję, ja spróbowałabym te inhalacje. Dobrze mieć w domu taki nebulizator do inhalacji, ja u córki inhalacjami nie jedne początki zapalenia oskrzeli wyciągnęłam inhalacjami bez antybiotyku. Trzymam kciuki by było dobrze. Ale jak będzie widziała , że nie ma poprawy to bez wahania bierz antybiotyk

Hej ja też już jestem po lekarzu jak shakie12 widać ciałko żółte. Mam przyjść za 2 tyg wtedy powinno być widać dzidzie. Póki co wszystko prawidłowo jednak dopóki nie zobaczę bijacego serduszka to będę lekko zaniepokojona. Najważniejsze że jest w odpowiednim miejscu, na resztę musze uzbroić się w cierpliwość. Powiem wam coś co nie jest nowością padam na twarz i zaraz usne w wannie. Potrzebuje więcej snu niż mój 4 letni syn. ...

Ja brałam amotax dis, ale to chyba ta sama grupa co duomox, no i w drugim trymestrze bralam. Bylam mega chora, wręcz zdychalam. Dzidzia zdrowiutka 10pkt. Poki co wszystko z nim ok. Nie wiem jak z tym tematem w pierwszym trymestrze. Ale lekarz chyba wie co robi. Mnie chciala wtedy na oddział plucny dawać, a tam pewnie wiecej dziadostwa bym zalapala.
Dzieki za info.Napisalam sms do mojego gin.Ufam mu wiec czekac na odp.A ze dzisiaj ma pacjentki do wieczora pewnie odpisze pozno...
A gdzie ja mam przejsc cala zime.Jak sie zaszyje w domu to bedzie mnie z plus 25kg:(

jak weszłam sobie na haczewskiego - terminy porodu , to wychodzi, że jesteś w 5 tyg i 3 dniu . czyli idzie ci 6 tydzień , ale skończonych 5. Dobrze, że widaćciałko żółte , będzie dzidzia :D

Współczuję, ja spróbowałabym te inhalacje. Dobrze mieć w domu taki nebulizator do inhalacji, ja u córki inhalacjami nie jedne początki zapalenia oskrzeli wyciągnęłam inhalacjami bez antybiotyku. Trzymam kciuki by było dobrze. Ale jak będzie widziała , że nie ma poprawy to bez wahania bierz antybiotyk
Maz w delegacji a ja nie mam sily jezdzic po ten nebulizator ale musze go kupic na przyszlosc.
Dobrze ze poszlam a juz miala nie isc z lenistwa.Kto wie jak by sie infekcja rozwinela...

Rukmini, a Ty czasem nie przetrzymalas poprzedniego terminu? Moze teraz tez sie uda. Poza tym sprawdź jak NASA pozmienialo znaki zodiaku :p

Dwa tygodnie po terminie urodziłam.
Ale teraz będę nalegać na cc (ostatnio przeszłam koszmar, zanim zrobili mi cc. Teraz nie chce próbować sn). A cc chyba po terminie nie robią. Raczej tuż przed..

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Najbardziej mi brakuje goracych kapieli z babelkami.Lubie sie wylegiwac w wannie b.cieplej wody.

Ja nie mam zamiaru rezygnować z gorących kąpieli. Poprzednią ciążę też tak się wylegiwałam. Tylko wody bardzo mało nalewałam. Brzuszysko wystawało.
Jestem uzależniona od wanny. Nie dam rady tego odstawić... To jedyne chwile tylko dla mnie, kiedy mąż i syn mi nie przeszkadzają.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry