reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majowe mamy 2017

U nas od strony meza jest sporo maluchow a z mojej strony tylko nasz Milek. Jest strasznie rozpieszczany przez wszytskich, boje sie co bedzie dalej. U nas nocka lepiej pobudka o 1 i 5 i spalismy do 9[emoji5].
Biedronka my sie jescze miescimy, ale nastepny jaki kupimy to pewnie taki juz na lata, tylko z regulacja oparcia. Ale fotelik to bedzie moj M wybieral bo ja tam sie nie znam ja tylko przytakne czy mi sie podoba.
Dziewczyny czy przy kp i rozszerzaniu diety powinnam dopajac malego? czy mleko na poczatku wystarczy? Bo kupa u nas byla gesta wczoraj i nie wiem czy to norma...

Napisane na LG-K580 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Biedronka masz rację, fortunę wydaje się na ubranka, a to dopiero początek.
My będziemy przechodzić od razu na fotelik, Filipowi już nie wygodnie w nosidełku, ale jeszcze chwilę musi wytrzymać. Jak będzie ładnie siedział to będzie jeździł w foteliku z regulacją oparcia.
Mamamilka co do dopajania przy kp niepomoge, ale wydaje mi się że jest tak jak Biedronka pisze

Biedronka, Kasia tez mi sie tak wydaje, do tej pory i tak dopajalam przez bolacy brzuszek. Widze ze Milkowi pasuja nowe smaki wiec chyba raczej musze dawac mu cos do picia dodatkowo. Zamowilam juz kubek i bede go uczyc pic z niego. Dziewczyny a co dajecie do picia?

Mamamiłka z tego co wiem to powinno sie dopajac. Ja dopajam, mimo ze Natalka oprocz tych posilkow stalych caly czas jest na piersi. Ja podaje soczki wymieszane z woda, sama wode, albo tez herbatke koperek, czasem rumianek. Natalka lubi pic wszystko.

Jak tam dziewczyny dzis? U nas nocka ciezka, rzucanie sie w nocy, wybudzanie j takie tam. Ale dzis Tata szedl pozniej do pracy, wiec poszlismy pierszy raz na plac zabaw. Oj jak sie Natalce podobalo. Zjezdzala na takiej tyci zjeżdżalni, buszowala z tata na hustawce, ogolnie fajnie. Potem zjadla ziemniaczka z dynia, dopchala soczkiem i spi teraz jak borsuk :-) a z racji tego, ze Tata dzis bedzie pozno to postanowilam nie gotowac obiadu, na ,oj obiad wsunelam gigantyczna babeczke oraz wafelka, no i leze razem z Malentasem :-)

Ja już nie mogę się doczekać aż będziemy chodzić na plac zabaw. Sama lubię się bujać na chustawce :-) :) Obiad robiłam wczoraj wieczorem więc dzisiaj miałam go z głowy. Filip ucina sobie drzemkę, mam nadzieję ze jeszcze chwilę pospi bo mam pranie do wywieszenia i jego ubranka do poskladania:)

Jednak nie pospał, pranie wywiesiłam jak mąż wrócił z pracy, ubranka czekają na lepsze czasy. Wczoraj wieczorem poziom marudzenia sięgał zenitu, nie nadazałam chlodzic gryzaków. Zimne przynosi Filipowi dużą ulgę. Z jedzeniem też na bakier. Musimy większość posiłków mlecznych jesc łyżeczką.
Noc była względną, pobudka o 1,3,5, a od rana usmiechy i wygłupy z tatą.
Weszło nowe słowo : "tatatata..."i tak może z 15 sekund ciągiem mówić, krótkiego "mama" brak. No i macha głową raz w lewo raz w prawo, tak jakby gestykulował słowo "nie". Ciekawe czy to nowa umiejętność czy reakcja na ból dziąseł

reklama
Jahjahbob dzieki zobaczymy jak u nas bedzie, Milek do tej pory wody nie chcial a herbatke koperkowa to czasami wypil a czasami za nic nie chcial.
Fajne takie szalenstwa na placu zabaw moj M to ciagle mowi ze bedzie z malyml chodzil bo to taki powrot do dziecinstwa. Juz o pilce to nie wspomne, heh czasami to widze ze juz sie doczekac nie moze jak Milek bedzie chodzil.
Kasia brawo dla Filipa[emoji5], za chwile powie pelne swiadome ,,mama".
U nas noc bardzo fajna nawet sie wyspalam, pobudka o 1 ale moj M wstal i mi go podal a potem odlozyl i nastepna pobudka dopiero rano o 6 i od 7 szalejemy[emoji16].

Do góry