reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

U nas od strony meza jest sporo maluchow a z mojej strony tylko nasz Milek. Jest strasznie rozpieszczany przez wszytskich, boje sie co bedzie dalej. U nas nocka lepiej pobudka o 1 i 5 i spalismy do 9[emoji5].
Biedronka my sie jescze miescimy, ale nastepny jaki kupimy to pewnie taki juz na lata, tylko z regulacja oparcia. Ale fotelik to bedzie moj M wybieral bo ja tam sie nie znam ja tylko przytakne czy mi sie podoba.
Dziewczyny czy przy kp i rozszerzaniu diety powinnam dopajac malego? czy mleko na poczatku wystarczy? Bo kupa u nas byla gesta wczoraj i nie wiem czy to norma...

Napisane na LG-K580 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Biedronka masz rację, fortunę wydaje się na ubranka, a to dopiero początek.
My będziemy przechodzić od razu na fotelik, Filipowi już nie wygodnie w nosidełku, ale jeszcze chwilę musi wytrzymać. Jak będzie ładnie siedział to będzie jeździł w foteliku z regulacją oparcia.
Mamamilka co do dopajania przy kp niepomoge, ale wydaje mi się że jest tak jak Biedronka pisze

Biedronka, Kasia tez mi sie tak wydaje, do tej pory i tak dopajalam przez bolacy brzuszek. Widze ze Milkowi pasuja nowe smaki wiec chyba raczej musze dawac mu cos do picia dodatkowo. Zamowilam juz kubek i bede go uczyc pic z niego. Dziewczyny a co dajecie do picia?

Mamamiłka z tego co wiem to powinno sie dopajac. Ja dopajam, mimo ze Natalka oprocz tych posilkow stalych caly czas jest na piersi. Ja podaje soczki wymieszane z woda, sama wode, albo tez herbatke koperek, czasem rumianek. Natalka lubi pic wszystko.

Jak tam dziewczyny dzis? U nas nocka ciezka, rzucanie sie w nocy, wybudzanie j takie tam. Ale dzis Tata szedl pozniej do pracy, wiec poszlismy pierszy raz na plac zabaw. Oj jak sie Natalce podobalo. Zjezdzala na takiej tyci zjeżdżalni, buszowala z tata na hustawce, ogolnie fajnie. Potem zjadla ziemniaczka z dynia, dopchala soczkiem i spi teraz jak borsuk :-) a z racji tego, ze Tata dzis bedzie pozno to postanowilam nie gotowac obiadu, na ,oj obiad wsunelam gigantyczna babeczke oraz wafelka, no i leze razem z Malentasem :-)

Ja już nie mogę się doczekać aż będziemy chodzić na plac zabaw. Sama lubię się bujać na chustawce :-) :) Obiad robiłam wczoraj wieczorem więc dzisiaj miałam go z głowy. Filip ucina sobie drzemkę, mam nadzieję ze jeszcze chwilę pospi bo mam pranie do wywieszenia i jego ubranka do poskladania:)

Jednak nie pospał, pranie wywiesiłam jak mąż wrócił z pracy, ubranka czekają na lepsze czasy. Wczoraj wieczorem poziom marudzenia sięgał zenitu, nie nadazałam chlodzic gryzaków. Zimne przynosi Filipowi dużą ulgę. Z jedzeniem też na bakier. Musimy większość posiłków mlecznych jesc łyżeczką.
Noc była względną, pobudka o 1,3,5, a od rana usmiechy i wygłupy z tatą.
Weszło nowe słowo : "tatatata..."i tak może z 15 sekund ciągiem mówić, krótkiego "mama" brak. No i macha głową raz w lewo raz w prawo, tak jakby gestykulował słowo "nie". Ciekawe czy to nowa umiejętność czy reakcja na ból dziąseł

reklama
Jahjahbob dzieki zobaczymy jak u nas bedzie, Milek do tej pory wody nie chcial a herbatke koperkowa to czasami wypil a czasami za nic nie chcial.
Fajne takie szalenstwa na placu zabaw moj M to ciagle mowi ze bedzie z malyml chodzil bo to taki powrot do dziecinstwa. Juz o pilce to nie wspomne, heh czasami to widze ze juz sie doczekac nie moze jak Milek bedzie chodzil.
Kasia brawo dla Filipa[emoji5], za chwile powie pelne swiadome ,,mama".
U nas noc bardzo fajna nawet sie wyspalam, pobudka o 1 ale moj M wstal i mi go podal a potem odlozyl i nastepna pobudka dopiero rano o 6 i od 7 szalejemy[emoji16].

Do góry