reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majowe mamy 2017

@Jahjahbob laktacja cały czas hula chociaż myślałam,że zacznie zanikać jak Aleks zacznie smakować nowych rzeczy.
@kasia0121 Buciki to jedyna rzecz jaką potrafię zrobić na szydełku :D nauczyłam się z internetu.
My już dawno nie używamy śpiworka,Aleks w nocy wędruje po całym łóżeczku

reklama
Jahjahbob Filip nie śpi w łóżeczku :-) :) jak na razie jestem za wygodna, wolę go mieć w nocy przy sobie jak się wzbudza niż wstawać do łóżeczka. Trochę leniwa jestem nocami:).
Jak tam kaszka? Smakowała Natalce? Oj, miesiączka, właśnie z nią walczę 8-)

Madziolek, nie bądź taka skromna, ja nie umiem nawet buciķów zrobić. Zresztą ja jestem antytalencie plastyczne :-) :). Czy u Was też tak szaro i zimno?

Szaro i zimno w dodatku padał deszcz.Bawimy się z Aleksem w domu i staramy się nie obudzić taty.My też czekamy na relacje z pierwszej reakcji na kaszkę Natalki.Haha dziewczyny Aleks odkrył 3dni temu,że ma siusiaka i teraz przy każdym przebieraniu musi go dotknąć :D.
Mają wasze dzieci jakieś swoje ulubione piosenki,kołysanki? Aleks jak usłyszy kołysankę mini mini to wpada w "hipnoze" pomaga na każdy płacz.

Jeszcze nie podalam kaszki, jutro mysle zrobic ten wielki dzien. Zdam relacje.
Denerwuje mnie to, ze laktacja jest tak rozbujana, ze wypada podac inny posilek, niz cyc, a tu przepelniony cyc wola "bierz mnie" !:-)
U nas tez szaro i tylko 7 stopni.
Dziewczyny no i nie wiem o co chodzi z ta @. Brzuch pobolewa jak na @. A polecialy moze ze dwie plamki przez 3 dni. W ciazy nie jestem. Nie wiem o co chodzi. Srednio mi sie usmiecha isc do lekarza i sprawdzac to, po ciazy mam chwilowo dosc ginekologow.

Madziolek mój Filip uwielbia swojego siusiaka naciagac podczas kąpieli. Przy zmianie pampersa łapie stopy, nie powiem, taka pozycja ułatwia mi czyszczenie pupy :)

Piosenki nie ma ulubionej, chyba. Ogólnie lubi jak się mu śpiewa, czasami już wymyslam piosenki bo repertuar mi się kończy. Dzisiaj na YT słuchałam piosenek, ale nie są to piosenki mojego dzieciństwa więc trzeba będzie się nauczyć.

Jahjahbob może tak być na początku, tym bardziej że to chyba Twoja pierwsza miesiączka po ciąży:) ja tez juz mam dosyć lekarzy ginekologow

Za nami ciężka noc, Filip budził się co chwilę, musiałam go lulac na rękach, zasypiał szybko ale równie szybko się budził. Żel na dziąsła mało pomagał. I tak się zastanawiam czy to zęby skoro żel nie był skuteczny czy ból jest taki że trzeba podać coś przeciwbolowego bo żel już nie pomaga. Spróbuję tej nocy podać syrop jeżeli znowu będzie niespokojny. Prawie całą noc kwękał, to już nie chodzi o moje spanie bo się przyzwyczaiłam do niewyspania tylko szkoda mi mojego dziecka. W dzien jest względnie, ładnie śpi choć ma problem z zasypianiem, apetyt ma, może trochę pogrymasi. Dużo bym oddala żeby te zęby już się pojawiły i przestały mu dokuczac. Za 2 tygodnie mamy znowu szczepienie, ale tylko 6w1 więc może będzie względnie dobrze.

A jak u Was nocki?
Jahjahbob dzisiaj wielki dzień Natalki prawda? Ściskam kciuki za nowy posiłek

My mamy zwykle gryzaki i taki smoczek gryzak:
Link do: Dr Brown Gryzak Orthees Niebieski Powyżej 3 Miesiąca - Ceny i opinie - Ceneo.pl
Teraz to nic nie pomaga, mam wrażenie ze jak coś ląduje w buzi to powoduje jeszcze większy ból. Nawet ciężko mi nasmarować dziąsła żelem. Musimy to przetrwać, a raczej Filip musi, a ja muszę jemu ten ból łagodzić.

Czyli w temacie nocek nic się nie zmieniło. Madzolek a dajesz coś Aleksowi na brzuszek?

reklama
Czesc dziewczyny[emoji18], u nas nocka tez ciezka. Cale szczescie rano odespalam bo moja mama przejela Milka, niestety dzis juz jedzie[emoji53]. Ale co tam damy sobie rade, zawsze dajemy[emoji5].
W weekend zaczelismy rozszerzac diete, powiem Wam ze jestem zachwycona[emoji16], a Milek tym bardziej[emoji5]. Byla juz marchewka i dynia a jutro sprobujemy brokul. Dzis to az sie na mnie wydarl jak sie skonczyla dynia w miseczce, no i musialam mu dolozyc[emoji4]. Nie wiem ile takie maluchy powinny jesc na poczatku ale Milek zjadl caly sloiczek dzis i dopiero byl szczesliwy. Jak go podnioslam to zrobil wielkie beee, a w ciagu dnia jest spokojniejszy przy cycu, widocznie potrzebowal czegos nowego.

Napisane na LG-K580 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry