reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

udało się,dodałam mu jeszcze trochę jarzynek z cielencinką to zjadł ze smakiem.Zagęszczałam zupkę kleikiem ryżowym a tego również nie lubi ale się udało

reklama
@kasia0121 @Jahjahbob @ Madziołek. @ Biedronka Dziewczyny pomozcie[emoji20]. Milek wlasnie z wielkim wysilkiem zrobil kupke wielkosci sliwki zbita... Wygladala jak kupa doroslego... Wyglada na typowe zaparcia[emoji20] co robic???

Napisane na LG-K580 w aplikacji Forum BabyBoom

Kurde,nie dobrze.U nas zaparć na szczęście nie było spróbuj dać jabłko,śliwkę albo dynię,dawaj coś do picia może pomoże.
My już u teściów od 8,Aleks większość drogi nie spał i krzyczał.

Mamamiłka duzo podawaj wody i koniecznie śliwkę z pół słoiczka a jak po kilku godzinach nie będzie kupki to podaj resztę. Jabłko tez działa ale moim zdaniem słabiej. I nie dawaj mu marchewki bo ona działa zapierająco. Jeśli masz w domu to tez mozesz dac jakis probiotyk w kropelkach. Mój miał raz tak ze sie bardzo dusił przy kupce a pózniej wogole nie robil i śliwka pomogła od razu tzn po kilku godzinach.

Madzilek, Biedronka dzieki za rady, dalam mu sliwke zobaczymy jak bedzie no i dajemy mu duzo picia troche na sile. Jak na te zaparcia to Miłosz ma dzis wyjatkowo dobry humorek, ciagle sie z nas smieje. A ja nic tylko sie martwie o niego[emoji53]

@mamamiłka dopiero przeczytalam. Jak sytuacja? Podawaj wiecej picia. U nas ladnie podzialala dynia. Gerber ma sama dynie bez dodatkow. I do tego soczek z jablka. Sliwki nie znam, ale jesli po niej nic ie pojdzie to podaj dynie. Wez tez pod uwage fakt, ze moze zrobil kupke i zaparcie mu minelo, dlatego ma dobry humorek. Nie martw sie na zapas. Poki co obserwuj.

Jahjahbob zrobil kolejna ale identycznie plastelina[emoji20]. Gdzies przeczytalam ze jak dziecko zrobi wlasnie taka kupke przy rozszerzaniu diety, to znak ze jeszcze nie jest na to gotowe i trzeba odczekac. Przez ten tydzien sprobowal marchewke, dynie i brokul a w sumie tylko marchewka dziala zatwardzajaco. Wiec juz sama nie wiem czy wszystkie nowosci odstawic czy wrecz odwrotnie ratowac sie dynia, brokulem, jabluszkiem i sliwka.... Nawadniamy go herbatka koperkowa ale w sumie tez troche na sile, no zobaczymy jak bedzie jutro.
Dobranoc wyspijmy sie dzis wszystkie po tej zmianie czasu[emoji5]

Mamamilka może odstaw na tydzień marchewkę i zobaczysz jak sytuacja będzie wyglądała. Kaszka ryżowa czy kleik ryżowy też może powodować zaparcia. Próbuj tych warzyw i owoców co dziewczyny pisały. Filipowi na początku rozszerzania diety też się zdarzały takie kupki, wtedy ograniczylam mu marchew. Teraz jest wszystko w porządku. U Was też będzie dobrze.

Przez tą zmianę czasu Filip wstał dzisiaj po 4 rano. Ale za to o godzinie 7 miałam już cały dom ogarnięty i ugotowany obiad :).
Postanowiliśmy z mężem że jutro spróbujemy położyć Filipa na noc do łóżeczka. Zobaczymy jak to będzie.

Wieje u nas niemiłosiernie. Wczoraj jak wracaliśmy z zakupów to złamało się drzewo, całe szczęście zatrzymalo się na latarni i nie spadło na żadne auto.
A wieczorem kolejne drzewo spadło na autobus (nikomu nic się nie stało ) w miejscu w którym chodzimy z Filipem na spacery. Aż mnie ciarki przeszły jak się o tym dowiedziałam. Powinni powycinac wszystkie drzewa, które upadajac mogą spaść na chodnik czy drogę.

Kasia taki mam zamiar odstawic marchewke. Jak dlugo to u Was trwalo?
Widze ze percekcyjna Pani domu z Ciebie[emoji4] o 7 juz wszystko zrobione. Ja dzis mam takiego lenia.... A Miłka z kolei rozpiera energia szaleje od rana[emoji1].
Ta pogoda jest dobijajaca, nawet na spacer nie chodzimy bo strach zeby nam na glowe cos nie zlecialo...

reklama
Mamamiłka u nas to samo co u Ciebie. O 3 Natalka wybudzila sie na karmienie. W trakcie nie mogla zrobic kupy i zwymiotowala wszystko co zjadła. Ja dzis od 3 na nogach. Potem byly jeszcze 3 kupy plastelinki, za kazdym razem sie biedna bardzo meczyla. Dalam jej dzis sliwke i dynie, popijala wszystko soczkiem jablkowym. Brzuszek sie uspokoil, ale jeszcze kupy nie bylo. Robilam tez masaz brzuszka. Mam nadzieje, ze to pomoze. Tez taka reakcja po marchewce.
Kolezanka, ktora ma dwuletnie dziecko opowiadala dzis, ze do tej pory nie podaje marchewki, bo jej maluszek caly czas zle reaguje.
Ja nie spalam prawie cala noc. Teraz Natalka zasnela, wiec tez ide spac. Precz z marchewka :-)

Do góry