reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Ja za to w ogole nie wyspalam sie i to przez sama siebie. Najpierw nie moglam , w koncu udalo sie po 1. Potem pobùdka o 2. Po karmieniu o 2 Natalka pieknie poszla spac, za to ja za nic nie moglam zasnac do 5.30. Potem pobudka o 7. Teraz normalnie leb mi peka i straaasznie chce sie spac. Nie wiem co sie stalo. No mi zeby nie ida ;-) Zaraz padne, zwlaszcza ze taki deszcz za oknem.
Kasiu wspolczujemy. Chyba lada dzien pojawi sie zabek.
Mamamiłka zobacz soczek z gruszki, Natalce nie smakowaly inne, wiec w koncu dalam gruszke i po niej ruszylo, juz pije wszystko.

reklama
Jahjahbob może ząb mądrości Ci idzie :) chyba że już masz :).
Pogoda jest fatalna, pada non stop.
Filip pije wszystkie soczki, to jest złote dziecko jeżeli chodzi o jedzenie, wyłączając mleko ;)
Ani się obejrzymy a nasze szkraby będą chodzić :). Mój mąż planuje plac zabaw synowi wybudować. On strasznie lubi takie rzeczy, obiecał że mi zrobi donice drewniane na kwiaty. Pożyjemy zobaczymy:)
Kurcze, zapowiadają pierwsze przymrozki:oo2: trzeba wymienić opony na zimowe. Swoją drogą ciekawe jak będą wyglądały spacery w zimie. Czy w wózku, czy w sankach czy na rękach

My dajemy do picia wode,robimy soczki,dzisiaj na przykład zrobi
Co do fotelika to nasz jest jeszcze dobry,w naszej instrukcji pisze,że dopóki główka nie wystaje to jest prawidłowo,póki co Aleks jeszcze jeździ z wkładką dla niemowląt.Później znowu spędzę pewnie z pare dni na szukaniu najbezpieczniejszego i najwygodniejszego.
Dzisiaj się nie wyspałam,Aleks co chwilę robił pobudki o 2 wzięłam go do łóżka i spał z cycem.
@Jahjahbob to dzisiaj się wcześniej połóż i spróbuj odespać.
@kasia0121 super,że masz takiego zdolnego męża i mu się chce takie rzeczy robić.
Co do zimy to my sanki kupujemy na przyszły rok,w zasadzie to mamy jedne tylko bez oparcia ale to bez problemu mój M mógł by przyspawać tylko póki co nie ma gdzie tego zrobić,więc póki co pozostaje nam wózek.Też już szykujemy się na przymrozki i 30 zmieniamy opony.
Aleks wczoraj jadł jarzynki z cielęcinką i mu posmakowało :) no i zrobił duży postęp,jak wczoraj wracaliśmy ze spaceru dźwignął się co prawda z pozycji siedzącej,ale tak się dźwignął,że nie opierał się w ogóle i wystawił głowę za wózek :D

Brawa dla Aleksa :) Widzę że u Was z rozszerzaniem diety też nie ma problemu :)

Mąż zdolny, tylko powolny ;). On jest taka Zosia samosia. Czasami to jest przydatne, a momentami mnie krew zalewa, bo zamiast wziąć fachowca zeby zrobił coś w kilka chwil to mojemu M zajmuje to kilka dni. Czasami mam wrażenie że sam sobie komplikuje życie. No ale jak robi sam to zawsze wychodzi taniej więc na razie siedzę cicho:)

Udalo sie troche pospac w ciagu dnia, ale i tak juz sie rezerwa wyczerpala :-) Natalka wlasnie zasnela, wiec ja tez ide spac. Oboje z M. padamy.
Madziolek brawo dla Aleksa, fajnie. Wydaje mi sie, ze chlopcy sa silniejsi niz dziewczynki, albo moze moja Natalka slabsza, bo ona takie umiejetnosci silowe nabywa z opoznieniem. Takze jak o czyms takim piszecie to potem czekam az b3dzie i u mnie :-)
Ide spac, bo ledwo zyje :-)

@Jahjahbob spokojnie, każde dziecko rozwija się w swoim tempie. Ale dobrze Cię rozumiem bo Filip powinien już pchać stopy do buzi, zrobił to tylko dwa razy i przestał.
Z niecierpliwoscia wyczekujemy nowych umiejętności, chcemy więcej i więcej i ciągle nam mało :-) :)
Noc zaliczam do udanych. Filip właśnie układa mi fryzurę ;) także ten tego..... tracę resztę włosów :-) :)

Dzien dobry[emoji18] u nas noc ciezko Milek ciagle budzil sie z placzem, pierwszy raz taka akcje mielismy.
Jahjahbob zobaczysz jeszcze Natalka przescignie naszych chlopakow[emoji4]
Kasia my czekamy na zainteresowanie stopami bo do tej pory popatrzyl moze przez 2 dni a teraz cisza. Mam wrazenie ze nic oprocz pchania wszytskiego do buzi Milka nie interesuje.

Napisane na LG-K580 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie przejmujcie się na wszytko przyjdzie czas :) Każde dziecko robi coś w swoim czasie np.u męża w rodzinie Kubuś w wieku 4,5miesiąca sam siadał,ja nie oczekiwałam tego od Aleksa stwierdziłam"jak sam zacznie siedzieć to będzie siedział"póki co jeszcze z pozycji leżącej się nie podnosi ale robi postępy i to mnie cieszy.
My co miesiąc pokazujemy się u rehabilitantki pomimo tego,że Aleks bardzo dobrze się rozwija to profilaktycznie go ogląda i mówi co powinien w danym miesiącu robić,Aleks bardzo tą Panią lubi i ćwiczenia które pokazuje też, ostatnio jak byliśmy przed przeprowadzką pokazywała nam ćwiczenia które możemy robić żeby ułatwić mu trzymanie stóp i branie ich w 6miesiącu do buzi tzn.głaskanie rączką Aleksa jego stópki.

reklama
Madziolek u nas dobrze od rana usmiechy i zabawa, nawet moj siersciuch dzis pierwszy raz przywital sie z Milkiem[emoji18] nawet dal mu kociego buziaka[emoji16]. Daj znac czy udlao sie z ziemniakiem[emoji4]

Napisane na LG-K580 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry