reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majowe mamy 2017

Mamamilka widać że rośnie Ci rasowy facet. Gdzieś wyczytałam że przy rozszerzaniu diety to dziecko decyduje ile zje. Filip pojedyncze warzywa jadł po pół słoiczka, i chyba od dyni z ziemniakami zaczął zjadać po całym słoiczku. Bardzo smakowały mu też słoiczki z kalarepa. Teraz je ok. 220 ml zupki i trzyma go do 4 godzin. Tyle że zawsze gotuję zupkę z królikiem i pewnie dlatego jest bardziej sycąca.
Mamamilka u Was też ząbki dają o sobie znać? Pomoc mamy jest nieoceniona :)

reklama
Kasia chyba masz racje moja mama jak zobaczyla jak on zjada to powiedziala ze w ojca sie wdal. Ja widze ze mleko mu juz nie wystarcza i dobrze troche odetchne z tym karmieniem. Zabki dokuczaja, slini sie na potege, wszystko pcha do buzi i widac ze ma troszke rozpulchnione.

Napisane na LG-K580 w aplikacji Forum BabyBoom

U nas noc w porządku, jedna pobudka na karmienie, a potem dopiero pobudka o 9. Troche odespalam.
Dziewczyny rozmawialam z kolezanka, jej dziecku na raz wyszly dwa zabki. W kryzyspwym momencie dawala ibufen i jakies czupki na uspokojenie, viburol czy cos takiego, bo tez nic nie pomagalo.

No to widzę,że wszystkie miałyśmy słabą noc.Kasia trzymamy kciuki żeby szybko i bezboleśnie wychodziły ząbki.Na brzuszek nic nie dajemy no chyba,że bardzo go męczy to podajemy bobotic ale mieliśmy bardzo długi czas spokoju z brzuszkiem.Dziewczyny mam świetną wiadomość i muszę się nią podzielić,mojemu bratu urodziła się dzisiaj córeczka Lena :D.Widziałam ją tylko na zdjęciach ale jak tylko będziemy 30.10 w Częstochowie to do nich zajrzymy :D

Madziolek gratki[emoji16], Aleks bedzie mial z kim szalec[emoji5].
Jahjahbob wlasnie musze cos kupic w razie W jak bedzie bardzo zle, ale mam nadzieje ze nie beda mu te zabki bardzo dokuczaly.

Napisane na LG-K580 w aplikacji Forum BabyBoom

Gratulacje. Ale fajnie, Aleks będzie miał kuzynke z tego samego roku. Oj będzie wesoło na spotkaniach rodzinnych :). Madziolek a może jakiś masaż brzuszka pomoże?

Jahjahbob zapisałam sobie tą nazwę czopkow. Pewnie je kupię i jak już nic nie będzie pomagało to podam.
To dobrze że Natalka dała Ci w końcu pospać w nocy, oby się to unormowało.

Mamamilka to wiadomo po kim syn odziedziczył apetyt :) No i najważniejsze te witaminki które dostaje z nowymi posiłkami.

U nas z nowości wszedł łosoś, pomidor i herbatka melisa z jabłkiem. Filip daje radę ;)

Posypały się teraz dzieci w rodzinie :D najpierw urodził się Aleks,pod koniec sierpnia u brata ciotecznego urodziła się Ayla,teraz u brata urodziła się Lena a w lutym urodzi się u drugiego brata ciotecznego córka.Póki co Aleks jedyny chłopak :D

Kurcze a u nas w rodzinie posucha. Ci co chcą nie mogą a reszta skutecznie się przed tym broni 8-) Meza kuzynka w tamtym roku urodziła Kajtka, i to tyle z rodziny. Za to wśród znajomych i sąsiadów baby boom:)

Madziolek i bardzo dobrze że Aleks to jedyny facet. Cały harem jego :) Tylko będzie musiał wychować sobie dziewczyny :).

Nocka trochę lepsza, teraz bawimy się metkami z pluszaków. Pogoda jak zwykle beznadziejna, ale chciałabym wyjść choć na 30 minut na spacer zeby Młody się dotlenił.

reklama
U nas w rodzinie tez posucha, tylko my mamy bobasa a reszta albo jeszcze nie chce miec albo single i chca sie wyszalec. Szkoda, bo zawsze mozna by jakies ciuszki odziedziczyc dla małego po kuzynach a tak wszystko musimy kupic... a same wiece ile to wszystko kosztuje. Aż sie boje co bedzie dalej. A propos przyszłych zakupów, myslałyscie juz o wiekszym nosidełku do samochodu? bo ja sie powoli rozgladam bo mojemu juz nogi z tego co ma wystają. Własnie nie wiem czy takie przodem czy tyłem do kierunku jazdy bo podobno dziecko powinno jezdzic jak najdluzej tyłem bo jest bezpieczniej.

Do góry