reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Hej[emoji5] co tu taka cisza? Jak u Was po dlugim weekendzie? U nas dzis mija tydzien bez kupki[emoji53] i zaczynam sie tym przejmowac bo nawet po mm nie robi kupki. Dziewczyny czy ktoras miala podobna sytuacje? Synek spina sie i prezy jak zwykle ale brzuszek ma miekki...

Napisane na LG-K580 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witamy, u nas weekend z leniem:) Byczyliśmy się całą trójką. Dużo dałabym żeby mąż był z nami więcej w domu. Brakuje mi tego, Filipowi też. No ale jest jak jest.
Mamamilka, może taki jego urok. Z wiekiem dzieci coraz rzadziej robią kupkę. U nas najdłuższa przerwa to było 3 dni, z tym że Filip się dusił i płakał a nic nie wychodziło. Podałam mu wtedy laktalozę i pomogło. Teraz pije soczek jabłkowy więc nie ma problemów z kupką, robi raz na dwa - trzy dni.
Jesteśmy po pierwszych dwóch dniach z marchewką. Dobrze nam idzie. Filip wciąga po pół słoiczka, trochę się obawiałam, że to za dużo jak na pierwszy raz, ale nic mu nie było. Musimy jeszcze popracować nad techniką. No i jestem bogatsza o nowe doświadczenia i wiedzę: marchewkę nie tylko ciężko sprać z ubranek ale też trudno ją zmyć z buzi.

Hej u nas weekend bardzo intensywny.
Kasia 0121 ile Filipek ma tygodni/miesięcy że już je marchewkę i pije soczek?
Co do nosidełka to my mamy Chicco Close to You. Jestem z niego zadowolona :happy2:

Mamamiłka moze jest tak, ze Malenstwo zle trawi. Ja ppdaje Natalce kolzym po kazdym posilku, jest to enzym laktazy i jest lepiej. Dolegliwosci brzuszkowe zaczynaja powoli mijac. Widze, ze my mamy podobne przejscia z brzuszkami naszych pociech.

Mamamiłka moze jest tak, ze Malenstwo zle trawi. Ja ppdaje Natalce kolzym po kazdym posilku, jest to enzym laktazy i jest lepiej. Dolegliwosci brzuszkowe zaczynaja powoli mijac. Widze, ze my mamy podobne przejscia z brzuszkami naszych pociech.
Oj tak walczymy z podobnym problemem, dobrze ze znalazlas lek ktory pomaga[emoji5]. Do nas niestety nie dotarly te krople z Niemiec i zostaly wyslane kolejne bo nie wiadomo co sie stalo z tamtymi[emoji20]. Mam nadzieje ze tym razem dotra. Dobrze ze juz z Natalka lepiej i sie malenka tak bardzo nie meczy[emoji5]

Mamamiłka u nas te kropelki sab simplex az tak nie zadzialaly. Daje dalej tez enzym, biogaje i doraznie espumisan.
Moja Natalka nie spi w upaly wcale a wcale. No i caly czas jest marudna i chce uwagi. Oficjalnie mam juz dosc tego cholernego lata...

Mamamiłka u nas te kropelki sab simplex az tak nie zadzialaly. Daje dalej tez enzym, biogaje i doraznie espumisan.
Moja Natalka nie spi w upaly wcale a wcale. No i caly czas jest marudna i chce uwagi. Oficjalnie mam juz dosc tego cholernego lata...
Zobaczymy jak bedzie u nas ale nie ukrywam mam wielka nadzieje ze moze troszke to pomoze. A daj spokoj moj Miłosz tez sie wypocil jak mysz w te upaly, ja sie lepie on sie lepi wszystko sie lepi do nas masakra jakas. Ja rozumiem 26 stopni ale nie 36 bo to idzie sie ugotowac.[emoji27] a do konca sierpnia ma byc bardzo cieplo podobno...
Troche z innej beczki, jestescie juz po chrzcinach czy przed?

Witam.My jesteśmy jeszcze przed chrzcinami,jesteśmy na etapie dogadania się z księdzem ale ciężko go zastać,ogólnie co parafia to inne wymagania.

My wlasnie w ta niedziele bedziemy sie chrzcic :-) juz mam stresa. U nas chrzciny będą skromne, bez przesady, kosciol, obiad, prezenty i do domu :-) Ale kupowanie stroju na chrzest to mega zabawa. Dla Natalki sa super sukienexzki, opaski, itd. Ale dla chlopcow sa takie super garniturki:-) moze drugi bedzie chlopiec? Kto wie, kto wie :-)

reklama
Właśnie wracamy ze szczepienia hexa mały nawet dobrze je zniósł,płakał ale krótko.Wzięliśmy też dzisiaj pierwszą dawkę rotarix.Oby obyło się bez gorączki.
Jahjahbob nie ma się co stresować będzie dobrze ;) Parę godzin i po wszystkim

Do góry