reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Hej[emoji5] co tu taka cisza? Jak u Was po dlugim weekendzie? U nas dzis mija tydzien bez kupki[emoji53] i zaczynam sie tym przejmowac bo nawet po mm nie robi kupki. Dziewczyny czy ktoras miala podobna sytuacje? Synek spina sie i prezy jak zwykle ale brzuszek ma miekki...

Napisane na LG-K580 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witamy, u nas weekend z leniem:) Byczyliśmy się całą trójką. Dużo dałabym żeby mąż był z nami więcej w domu. Brakuje mi tego, Filipowi też. No ale jest jak jest.
Mamamilka, może taki jego urok. Z wiekiem dzieci coraz rzadziej robią kupkę. U nas najdłuższa przerwa to było 3 dni, z tym że Filip się dusił i płakał a nic nie wychodziło. Podałam mu wtedy laktalozę i pomogło. Teraz pije soczek jabłkowy więc nie ma problemów z kupką, robi raz na dwa - trzy dni.
Jesteśmy po pierwszych dwóch dniach z marchewką. Dobrze nam idzie. Filip wciąga po pół słoiczka, trochę się obawiałam, że to za dużo jak na pierwszy raz, ale nic mu nie było. Musimy jeszcze popracować nad techniką. No i jestem bogatsza o nowe doświadczenia i wiedzę: marchewkę nie tylko ciężko sprać z ubranek ale też trudno ją zmyć z buzi.

Hej u nas weekend bardzo intensywny.
Kasia 0121 ile Filipek ma tygodni/miesięcy że już je marchewkę i pije soczek?
Co do nosidełka to my mamy Chicco Close to You. Jestem z niego zadowolona :happy2:

Mamamiłka moze jest tak, ze Malenstwo zle trawi. Ja ppdaje Natalce kolzym po kazdym posilku, jest to enzym laktazy i jest lepiej. Dolegliwosci brzuszkowe zaczynaja powoli mijac. Widze, ze my mamy podobne przejscia z brzuszkami naszych pociech.

Mamamiłka moze jest tak, ze Malenstwo zle trawi. Ja ppdaje Natalce kolzym po kazdym posilku, jest to enzym laktazy i jest lepiej. Dolegliwosci brzuszkowe zaczynaja powoli mijac. Widze, ze my mamy podobne przejscia z brzuszkami naszych pociech.
Oj tak walczymy z podobnym problemem, dobrze ze znalazlas lek ktory pomaga[emoji5]. Do nas niestety nie dotarly te krople z Niemiec i zostaly wyslane kolejne bo nie wiadomo co sie stalo z tamtymi[emoji20]. Mam nadzieje ze tym razem dotra. Dobrze ze juz z Natalka lepiej i sie malenka tak bardzo nie meczy[emoji5]

Mamamiłka u nas te kropelki sab simplex az tak nie zadzialaly. Daje dalej tez enzym, biogaje i doraznie espumisan.
Moja Natalka nie spi w upaly wcale a wcale. No i caly czas jest marudna i chce uwagi. Oficjalnie mam juz dosc tego cholernego lata...

Mamamiłka u nas te kropelki sab simplex az tak nie zadzialaly. Daje dalej tez enzym, biogaje i doraznie espumisan.
Moja Natalka nie spi w upaly wcale a wcale. No i caly czas jest marudna i chce uwagi. Oficjalnie mam juz dosc tego cholernego lata...
Zobaczymy jak bedzie u nas ale nie ukrywam mam wielka nadzieje ze moze troszke to pomoze. A daj spokoj moj Miłosz tez sie wypocil jak mysz w te upaly, ja sie lepie on sie lepi wszystko sie lepi do nas masakra jakas. Ja rozumiem 26 stopni ale nie 36 bo to idzie sie ugotowac.[emoji27] a do konca sierpnia ma byc bardzo cieplo podobno...
Troche z innej beczki, jestescie juz po chrzcinach czy przed?

Witam.My jesteśmy jeszcze przed chrzcinami,jesteśmy na etapie dogadania się z księdzem ale ciężko go zastać,ogólnie co parafia to inne wymagania.

My wlasnie w ta niedziele bedziemy sie chrzcic :-) juz mam stresa. U nas chrzciny będą skromne, bez przesady, kosciol, obiad, prezenty i do domu :-) Ale kupowanie stroju na chrzest to mega zabawa. Dla Natalki sa super sukienexzki, opaski, itd. Ale dla chlopcow sa takie super garniturki:-) moze drugi bedzie chlopiec? Kto wie, kto wie :-)

reklama
Właśnie wracamy ze szczepienia hexa mały nawet dobrze je zniósł,płakał ale krótko.Wzięliśmy też dzisiaj pierwszą dawkę rotarix.Oby obyło się bez gorączki.
Jahjahbob nie ma się co stresować będzie dobrze ;) Parę godzin i po wszystkim

Do góry