reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

reklama
Perelka83 walcz nie daj sie grypie, nawet sobie nie wyobrazam jak mozna funkcjonowac z grypa przy malym dziecku.
Jahjahbob takie 2h regeneracji po takiej nocy bardzo duzo mi daly. Moje malenstwo znowu sobie przysypia widac strasznie go to wszystko meczy. Heh czasami tesknie za ciaza, czlowiek glupi byl ze tego nie docenial tylko marudzenie ze mi sie nudzi... Wrrr jak sobie przypomne siebie w ciazy to az sie dziwie mojemu M ze wytrzymal ze mna[emoji51]. Wiec Jahjahbob mysle ze bedzie to mozliwe za jakies 18 lat[emoji38] no chyba ze jeszcze planujecie powiekszanie rodziny to pare lat dluzej[emoji39]

Napisane na LG-K580 w aplikacji Forum BabyBoom

Dobry wieczór.Jak minął wam dzionek? My byliśmy na spacerku pogoda dopisała,ale Aleks bardzo marudził.
mamamiłka duzo sily! :-) widac silny skurcz go musial zlapac skoro tak to wygladalo. Moja Natka czasem tez ma takie dni, czasem jedna kupa i ulga, a czasem jedna kupa dopiero rozpoczyna proces odgazowania brzuszka. Spokojnie, jeszcze troszke, ja tak sobie powtarzam, gdy jiz sil brak.
U nas tez dzis malo snu, od 5 usmiechy i zaczepia ia, pote okolo 7 tez gódzinne odgazowanie, potem usmiechy i zabawianie, a teraz karmimy sie.
Moje piersi ostatnie kilka dni postanawiaja wybuchnac chyba. Mimo, ze karmie to tak sie napelniaja, ze zaeaz bede obdzielac na sniadanie mlekiem Natalke i meza zeby poczuc ulge,
Biedne te wasze dzieciaczki z tymi oczkami, mak nie zatkany kanalk to ropiejace oczko. Biedne slodziaki.
My jutro idziemy na szczepienie, oj juz sie boje...
U nas dzis deszcz i burze, ze spaceru nici, pozostaje nam werandowanie w bujaczku na balkonie. Bedziem werandowac zatem. Wczoraj wieczorem bujaczek na balkonie zaliczony przez 1,5 godziny i tez styknie :-)

My byliśmy dzisiaj na szczepieniu,mały bardzo płakał :( Dopiero teraz zasnął u mnie na rękach.Póki co gorączki brak i oby tak dalej

Natalka zasnela. Pomoglo zaledwie polgodzinne bujanie w bujaczku, no i szumis robil robote :-) mamamiłka za 18 lat powiadasz... to czlowiek glupi wpakowal sie :-) ja w ciazy cierpialam na chroniczna bezennosc, teraz z kolei mam chroniczna sennosc :-) chociaz z drugiej strony jak Malenstwo za dlugi spi to mam takie cos jaknym teskmila za nia i chce zeby obudzila sie i rozsylala usmiechy i uskuteczniala pogaduchy w stylu aaaa, eee, uuuu, auuu :-)
Madziolek trzymam kciuki zeby Aleks przeszedl sprawe bez goraczki. Jutro nasza kolej.
Poki co ide spac chocby na 15 minut :-)

Dziewczyny jak u was maluchy przechodzą kolkę?Aleks czasami jak pruka,podkurcza przy tym nóżki i płacze wydaje mi się,że jest to właśnie kolka

Perelka83 walcz z chorobą, nie daj się. No niestety, teraz jak zachorujemy to nie możemy sobie pozwolić na kurację w łóżku, no chyba że rozgrzewającą w nocy z mężem :).
Co do kolek to u nas były purki, podkurczanie nóżek i wielki płacz.

Dziewczyny a jak często kładziecie dzieci na brzuchu? Bo mój nie zawsze chce leżeć. Staram się tak z 3 razy dziennie żeby sobie poleżał.

Madziolek trzymam kciuki za malego, niech go goraczka ominie. U mnie maly sie prezy, steka i podkurcza nozki przed prukaniem i nawet tak poprostu jak go zlapie ale nie placze przy tym moze czasami zdazy sie ze poplakuje. Nie wiem moze on taki dzielny jest ze nie placze przy tym.

Jahjahbob spij, spij trzeba korzystac[emoji16]

Kasia0121 ja sie staram klasc go na brzuszku jak widze ze juz zaczyna rowerek robic. Dlugo lezec na brzuszku nie lubi wiec klade go czesto tak 6, 7 razy dziennie.

Napisane na LG-K580 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
mamamiłka być może że synek dusi w sobie ten płacz. Mój młodszy brat tak miał, przy ataku kolki przeżył się, podciągał nóżki i robił się cały czerwony ale nie płakał, czasami tylko jęknął. Tak samo zachowywał się na szczepieniach. Brat jest ode mnie 15 lat młodszy więc dobrze to pamiętam.

Madziołek oby Was ominęła gorączka i stres z nią związany. Zaciskamy kciuki:)

Do góry