reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

helenka05 nawilżacz to dobry pomysł. Nawet jeżeli teraz się nie przyda to w sezonie grzewczym będzie jak znalazł, a powoli idzie do chłodnych dni. Już praktycznie połowa wakacji za nami.

reklama
helenka05 nawilżacz to dobry pomysł. Nawet jeżeli teraz się nie przyda to w sezonie grzewczym będzie jak znalazł, a powoli idzie do chłodnych dni. Już praktycznie połowa wakacji za nami.[/QUOT
Tak to prawda jak ten czas biegnie. Mam ciągle te same problemy ale pewnie dlatego ze to nasze pierwsze dziecko i dojrzale macierzyństwo. A gdzie mieliście tego wodniaczka? Wchłonął się?

Ostatnia edycja:
Na woreczku. Pediatra kazał nam przy zakładaniu pampersa dawać jajeczka do góry żeby ten wodniaczek zszedł na dół. No i nie mamy już dziada. A co najlepsze tego wodniaczka wybadał nam pediatra prywatnie jak pojechaliśmy zdiagnozować wiotkość krtani, a jak byliśmy w przychodni to lekarka stwierdziła, że już na pewno tego wodniaczka nie ma ( bez zaglądania w pieluche!). A że mam koleżankę która teraz szkoli się na położną to sprawdziła czy się wchłonął

mamamiłka duzo sily! :-) widac silny skurcz go musial zlapac skoro tak to wygladalo. Moja Natka czasem tez ma takie dni, czasem jedna kupa i ulga, a czasem jedna kupa dopiero rozpoczyna proces odgazowania brzuszka. Spokojnie, jeszcze troszke, ja tak sobie powtarzam, gdy jiz sil brak.
U nas tez dzis malo snu, od 5 usmiechy i zaczepia ia, pote okolo 7 tez gódzinne odgazowanie, potem usmiechy i zabawianie, a teraz karmimy sie.
Moje piersi ostatnie kilka dni postanawiaja wybuchnac chyba. Mimo, ze karmie to tak sie napelniaja, ze zaeaz bede obdzielac na sniadanie mlekiem Natalke i meza zeby poczuc ulge,
Biedne te wasze dzieciaczki z tymi oczkami, mak nie zatkany kanalk to ropiejace oczko. Biedne slodziaki.
My jutro idziemy na szczepienie, oj juz sie boje...
U nas dzis deszcz i burze, ze spaceru nici, pozostaje nam werandowanie w bujaczku na balkonie. Bedziem werandowac zatem. Wczoraj wieczorem bujaczek na balkonie zaliczony przez 1,5 godziny i tez styknie :-)

Dziękujemy. To jedno z nielicznych zdjęć które ostatnio udało mi się cyknąć, wszak moja pociecha chyba ma zalążki adhd;), ani aparat ani ja za nim nie nadążamy. A jak zacznie chodzić to kręgosłup będę miała do wymiany;).
U nas też paskuda za oknem, na razie uskuteczniamy mate edukacyjną.
Jahjahbob wezmę przykład z Ciebie i też wyjdziemy na taraz z bujaczkiem, bo na spacer nie ma co liczyć dzisiaj.
A propo zabawek, Filip uwielbia przeglądać książki, zwłaszcza te gdzie są zdjęcia dzieci. Gazety które kupiłam w ciąży wyglądają jakby były wyjęte krowie z gęby ;)
A ostatnio mówiłam do męża że już chciałabym młodemu kupować bajki, z tej rozkoszy chyba za chwilę pozamawiam przez internet kilka bajek wszak wypłata przyszła i jakoś ciąży mi na koncie:biggrin2:
Może starczy mi dolarów na kilka bajeczek, szaleć nie ma z czym a raczej za co;)

Helenka05 a jak zobaczyc czy nie jest zatkany ten kanalik? Troche sie przespal rano a ja razem z nim ale jak wstalismy to oczko znowu cale sklejone w ropie[emoji27]. Zadzwonilam do meza zeby normalnie z pracy wrocil to pojedziemy do lekarza, goraczki cale szczescie nie ma. Kurcze zawsze zwracalam uwage na pielegnacje oczek a tu taki psikus, mam nadzieje ze to nic powaznego. W tym wszystkim tak sie do mnie usmiechnal od ucha do ucha ze az mi soe goraco na sercu zrobilo[emoji7]
Jahjahbob dobrze bedzie dacie rade na szczepieniach bede trzymac kciuki za malenka[emoji4]. Ja tez mam takie dni gdzie mimo karmienie te persi malo co nie eksploduja[emoji50] a jak dostawiam malego to za chwile z obydwu pod cisnieniem leci.
U mnie tez dzis paskudna[emoji53]

Napisane na LG-K580 w aplikacji Forum BabyBoom

Helenka05 a jak zobaczyc czy nie jest zatkany ten kanalik? Troche sie przespal rano a ja razem z nim ale jak wstalismy to oczko znowu cale sklejone w ropie[emoji27]. Zadzwonilam do meza zeby normalnie z pracy wrocil to pojedziemy do lekarza, goraczki cale szczescie nie ma. Kurcze zawsze zwracalam uwage na pielegnacje oczek a tu taki psikus, mam nadzieje ze to nic powaznego. W tym wszystkim tak sie do mnie usmiechnal od ucha do ucha ze az mi soe goraco na sercu zrobilo[emoji7]
Jahjahbob dobrze bedzie dacie rade na szczepieniach bede trzymac kciuki za malenka[emoji4]. Ja tez mam takie dni gdzie mimo karmienie te persi malo co nie eksploduja[emoji50] a jak dostawiam malego to za chwile z obydwu pod cisnieniem leci.
U mnie tez dzis paskudna[emoji53]

PNapisane na LG-K580 w aplikacji Forum BabyBoom
Jak jest zatkany to i lezka i sol fizjologiczna stoi w tym oczku

Witam, środek lata a ja od niedzieli walczę z grypą i żeby małego nie zarazić.. jakaś masakra. U nad dzisiaj spodziewamy się deszczu, póki co jesteśmy na spacerku korzystając jeszcze z pogody miłego Dnia

reklama
mamamilka zazdroszcze drzemki. Natka postanowila uprzejmie nie spac, wiec nie spie i ja, a spac sie chce, a jakze :-) jeszcze pogoda ewidentnie nie zacheca do spacerow, tylko do spania. Taki kocyk, serialik i drzemeczki. Ciekawe kiedy to znowu bedzie mozliwe :-) i czy w ogole bedzie mozliwe...

Do góry