reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

My mamy kocyk pod materacem w łóżeczku. Mały od kilku dni jak leży na płaskim to tak dziwnie charczy i nie wysypia się wcale. Mam wrażenie żepokarm mu się cofa i drażni go w gardle.

Kurcze, @Karlik - zazdroszczę braku kupy. U nas to kilka, do 10 dziennie nawet. Rano nie nadążam z przewojaniem :)

MamaAWR, ja już też bylam na bioderkach i cala wizyta trwala minutę....odrazu USG i chwilę obejrzal Olenkę i koniec i wszystko oki i następna wizyta po 6 tygodniach. Pewnie co ortopeda to po swojemu robi. Nic nie mamy robić z nóżkami tylko kłaść czasami na brzuszku aby ćwiczyła mięśnie.
U nas wizyta trwała może 15 min, bez USG ale lekarz bardzo dokładnie go obejdzał i pokazał jak ćwiczyć, układać i nosić małego. Obroty stópkami, rowerek, wymachy rączkami, przewroty przez bark, masowanie plecków i noszenie na ramieniu brzuszkiem do dołu. No sporo tego. Bardzo jestem zadowolona z wizyty.

Słuchajcie dziewczyny, Dominik od rana, czyli od 5 (chyba po tych ćwiczeniach) ma jakiegoś focha. Nie chce jeść. Przystawia się na 5 min i koniec. A wczesniej spał 5h + 3h. Mnie z cyców leci ciurkiem a on ma w nosie. Nie ma gorączki i nie wygląda na chorego. Nawet uśmiecha się ładnie, ale cyca nie chce... nie wiem co jest....

reklama
Ooooo właśnie musze chrzest zorganizować....

Dzis wymieniam już ubranka w szafie...chowamy 50 i 56 i wyciagamy dodatkowo 68 bo te rozmiarówki różnie wypadają.

MamaAWR, niewiem co doradzić...może chwile się wypierzy i zglodnieje...

U nas temat chrztu to skomplikowana koordynacja. Mój tata i mój brat są marynarzami. Obecnie obaj w rejsie. I muszę tak zorganizować chrzest, żeby obaj byli w kraju. Czyli pewnie dopiero wrzesień. Kolejnym problemem jest "gdzie". Oboje z mężem jesteśmy spoza Warszawy i z dwóch różnych końców Polski. Zawsze któraś rodzina musi dojechać i nocować. Masakra.. a chciałabym, żeby chociaż rodzice nasi i rodzeństwo byli.

Umieram ... chyba wczoraj się zatrułam sałatką kolacyjna w knajpie i teraz cierpię katusze. Jestem już po manti, nospie i kroplach zoladkowych. Skurcze mam takie jakbym zaraz rodzić miała [emoji27]

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

Olo - a może Marysia je za mojego Dominika teraz?
Moze! W nocy sie uspokoila za to piersi mialy nadprodukcje przyzwyczajone do tego, co dzialo sie w ciagu dnia. Dwa kamienie w staniku, serio.

Dzis bylysmy na pobraniu krwi. Wymeczyli mi dziecie :(

Napisane na ONE E1003 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry