reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

@MajaMaj przychodzi do nas doradczyni (doradca? nigdy nie wiem, czy odmieniać, czy nie odmieniać ;)) chustonoszenia i będzie nas uczyć. Znalazłam ją na grupie Mokotowska Chustomama na FB ;)
Wizyta kosztuje 160zł, potem jakby coś się działo jest do naszej dyspozycji, więc spoko opcja.

@waraai co do ubranek to u nas jest ciekawie, bo pannica niby 57cm, niby długa, ale bodziaki 56 są dla niej za obszerne, bo ma dosyć chudy i krótki kadłubek, za to nogi długie tak, że niektóre pajace rozmiar 56 mają dla niej za krótkie nogawki i nóżki się nie prostują :) Więc nosi pajace większe, które są i luźne w korpusie i mają trochę za długie nogawki :D

reklama
Waraai- ja mam wir D3apo oraz vigantol. Polecam coś w kropelkach.
Tak- mnie tez boli w momencie przystawienia właśnie. Musi tam być rana. Po chwili mleko jakby znieczula i mogę - tak jak teraz karmić 30 minut bez dalszego bólu. Fajny kudłatej z Twojej panny.
Martussa.- dzięki za wsparcie. Niestety ściąganie z tej piersi powoduje jej krwawienie..;

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Marta- ja mam teraz chustę tkana nati trzeba tez zwrócić uwagę na jej długość 4,2-5 metrów będzie najlepsza.
Nosidło jest niewskazane choć sama przy pierwszym dziecku miałam właśnie baby bjorn. Ludzie noszą, dzieci żyją... kwestia nastawienia. Ja mam nosidło ergonomiczne- hand made przez jakaś chusto mamę ale to od pół roku- nie wcześniej.
Olo- dzięki, tez chodzę gola i wysmarowaną mlekiem [emoji12] dziś byłam w 2 miejscach żeby kopic te muszle i nigdzie nie ma[emoji80]jak kupię w sieci to zanim przyjdą przestaną być potrzebne. Prawa pierś nie sprawia mi żadnych kłopotów.
Dawo- kapustę rozbijasz przed obłożeniem?
Gabiś- a ta główka się teraz zmieniła czy od urodzenia tak ma?

No a ja dogadałem się z synem ze musi jednak jeść z dwóch piersi na każde karmienie. Jest to dla mnie szok bo każda z córek karmilam do 10 minut a z nim kwitnie prawie godzinę!
Akt urodzenia załatwiony. Padam dziś na pysk- żadnych filmów dzisiaj idę spać o 20tej [emoji13]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, tę D3 podajecie od razu do buziaka? Czy jak? ;)
My od razu do buziaka, Blanka tak fajnie mlaszcze jezyczkiem przy tym.

@Karlik - w szpitalu jak leżałam plackiem po narkozie to mi położne przystawialy małą caly czas po jednej stronie, ale żadnej różnicy w wyglądzie główki nie zauważyłam. A teraz w domu mimo zmiany boków do spania widzę że ta główka nie jest równa.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Lewa pierś zrobiła mi się od środka czerwona ale nie boli,jest inna niż prawa... Kapustę rozbijam i do lodówki i na cyc, mleko sciagam.
A ten laktator to mnie wkurzył dzisiaj jak musiałam wycierać podłogę[emoji51][emoji36][emoji35][emoji34] mała nawet piła z tej butelki Canpola ale też zaczęłam przelewać do lovi,bo butelek nakupiłam i się jeszcze okaże że mała nie skorzysta.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

1496861116-aaaaaa.jpeg

Zobaczcie mojego strażaka [emoji3][emoji16][emoji23]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Sluchajcie Marysia mi oszalala chyba na punkcie cyca. Od 14 zyczy sobie dostawy swiezego mleka co godzine lub czesciej. Mam nadzieje, ze w nocy jej przejdzie [emoji23]
A i polecam aplikacje happy baby - mozna zaznaczac liczbę karmien i przewijan :) w szpitalu pisalam na kartce, ale w apce wygodniej [emoji16]

Napisane na ONE E1003 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry