reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Młoda ciągnie z piersi i będę u niej co 3h, dzwonią na karmienie na telefon.

A syn zaordynował sobie właśnie już teraz 38 stopni temperatury. :(

reklama
Kolejne pytanie :) uzywacie tych poduch antywstrzasowych w gondolach? Dzis poszlismy z mloda do parku i tak ja wytrzeslo, ze az mnie glowa rozbolala ;)

Napisane na ONE E1003 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam motyla w wózku ale to wiele chyba nie daje. Ja mam wrażenie, że moje dziecko im bardziej trzęsie tym lepiej. Ja tylko wracam do domu i chce go na chwilę położyc to syrena się włącza. Przy siedzeniu w pokoju cyc musi być na wierzchu cały czas.
@waraai, jesteśmy z Wami, dobrze będzie!

waraai - syn tak odreagował stres. Na pewno jutro juz będzie OK. Fajnie że masz młodą na cycku i że bufet ma na wezwanie!
Olo - ja w pierwszych tygodniach miałam i mam zawsze cos takiego w wózku i foteliku samochodowym https://www.walmart.com/c/kp/infant-head-supports
to masz na mysli? im starsze dziecko tym tak jak Klaudia pisze bardziej lubi wstrząsy i lepiej spi na dziurach :-)

Dzięki dziewczeta :) no wlasnie ona jakos specjalnie nie marudzila ;) ale mnie az bolalo ;) chyba za duzo wrazen dla niej, bo od powrotu nie chce spac i albo cycek albo noszenie

Napisane na ONE E1003 w aplikacji Forum BabyBoom

A mi dziś dziecię śpi, je i śpi. Ale moje myśli już fruną hej daleko do Olka. Wraca dziś z trzydniowej wycieczki [emoji16] i już się go doczekać nie mogę tak się stęskniłam.

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

lalamido - mój to samo. Je i śpi aż mi cycki pękają. Aż sie boję czy w nocy będzie spał! AAAAA ja już moich córek nie widziałam od tygodnia :-(

Karliku, ostatnia noc bez córek, chociaż jedna nadal z babcią i pomysl ze się dobrze bawi a już tuż tuż wakacje i będziesz je miala 24h :) jutro usłyszysz magiczny zwrot...moze Pani wyjść...:)

A moja panna też dzis spi i śpi wiec ją przed chwilą wykapalam i mam nadzieję ze sie teraz zmeczy i w nocy będzie ładnie spać. ...takie marzenie :p

MilkaKlaudia co u Was ?

Dzisiaj to chyba jakiś pechowy dzień.. Dominika jakby coś w tyłek ukąsiło - syrena cały dzień (tyłek sprawdzałam, nic go nie ugryzło). Nie pomaga cyc, noszenie.. od 4 rano do 13 wył i marudził. Potem padliśmy oboje przytuleni na 2,5 h. Dał się przespacerować przez 2h i znów syrena. Po kąpieli 1h wiszenia na cycu i udało się go uśpić, ale co chwila coś kwęka.. uch... padam na pysk.
Słyszałam, że te problemy z brzuszkiem mogą być od witaminy D. Podobno jest witamina D w roztworze wodnym, która jest łagodniejsza dla brzuszków maluchów, ale jest na receptę.

@Klaudia_i_nikodem - Nikodem wygląda słodko. Dziubek robi identyczny jak mój Dominik. Z tym, że u Dominika to znak, że kupa idzie :D

@Olo32 - ja się przychylam do stwierdzenia Klaudii - mój lubi jak trzęsie. Na krawężnikach staram się uważać, ale kostka brukowa to go uspokaja.

reklama
MamaAWR- a jaką Wit d podajesz? Z Wit K? Bo to ona najczęściej jest odpowiedzialna za bóle brzucha. Wit D na receptę to Devicap- my ją podajemy, nasza apteka wydaje na słowo honoru ;)

Do góry