reklama
waraai
Fanka BB :)
Brawo Waraai, dzielna dziewczynka!
Ale ja nie rozumiem... To Ty masz chore serce, nie mała, tak? W jakim celu ona jest na tych noworodkach?
Bo przez 15h miałam nieszczelny pęcherz płodowy i sikałam na wszystkie strony wodami. ;P
Zatem badania w kierunku zakażenia i na obserwacji.
Jak będą wyniki, mają mi ją przywieźć.
Z tym sercem też ich naprostowałam, że sorry Batory, ale to nie genetyczne, a zwyczajny pech.
Tak czy inaczej - czekam.
Była u mnie babka i dostałam świstek ze skierowaniem i datą stawienia się w USC w celu rejestracji panny. Na poniedziałek!!!
Nie dam rady, kurczę blaszka.
myszkax33
Waraai gratulacje
Olo nasz Alan robi kupę raz dziennie i wydaje przy tym dziwne dźwięki,jeczy,mruczy,oczy całe czerwone łącznie z twarzą ale płaczem się u nas nie kończy. Jak widzimy,ze zaczyna robić to mu pomagamy przyciskajac nogi do brzuszka. Położna nam powiedziała,ze dziecko może nie robić kupy przez 3 dni i skoro brzuch nie jest twardy jak kamień to jest ok ale to się bardziej tyczy mm. Aa i jak kupki sa żółte i maja konsystencję plasteliny to nie ma się czym martwić. Ponoć można podawać dicoflor żeby uregulować pracę jelit ale my nie kupiliśmy
Olo nasz Alan robi kupę raz dziennie i wydaje przy tym dziwne dźwięki,jeczy,mruczy,oczy całe czerwone łącznie z twarzą ale płaczem się u nas nie kończy. Jak widzimy,ze zaczyna robić to mu pomagamy przyciskajac nogi do brzuszka. Położna nam powiedziała,ze dziecko może nie robić kupy przez 3 dni i skoro brzuch nie jest twardy jak kamień to jest ok ale to się bardziej tyczy mm. Aa i jak kupki sa żółte i maja konsystencję plasteliny to nie ma się czym martwić. Ponoć można podawać dicoflor żeby uregulować pracę jelit ale my nie kupiliśmy
O rany ! Ty to dopiero jesteś Jagienka [emoji2] . Odpoczywaj ile możesz . Gratulacje ogromne [emoji322] [emoji323]1:50
3020g i 55cm.
W ciągu godziny pierdykło mi rozwarcie z 2cm do 10. Trzy ostatnie skurcze miałam na stojąco i ostatni był praktycznie na parcie. Położne larum, że za wcześnie, że skurcze słabo się piszą, że nie idą, jak powinny, od góry i to nie to.
A mnie rozrywało tylko w dole i pod koniec ewidentnie należałam do królestwa zwierząt. [emoji14]
Parcie trwało sama nie wiem ile, ale z 15min na pewno, bo skurcze już inaczej idą.
Panna 10/10, cyce skończyła niedawno doić i zabrali ją na obserwację do noworodków - bo pęcherz 15godzin nieszczelny i moje serce i padaczka.
Sama nie wiem..
Spała twardo, to się zgodziliśmy. Rano ma wrócić po wszystkich badaniach. Dokarmiać nie będą.
Dostawia się ładnie i NIE MAM POJĘCIA, jak działać z noworodkiem.
Jestem przerażona.
A.
Trzy szwy poszły.
No i kurcząca się macica jednak - boli. [emoji14]
Nigdy więcej. [emoji23]
Do Taty nie zdążyłam nawet napisać, bo poleciało szybciej, niż wszyscy się spodziewali. Ale, nie mam pojęcia jak to mu się udało - pojawił się w momencie porodu! i nawet przeciął pępowinę.
Idę spać. :]
Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom
Karlik
waraai - zbadają ją na wszystkie strony po przy obciążeniu w ciąży wolą mieć wszystko pod kontrolą i bardzo dobrze. A ten papier do USC to naprawdę umowna data - nikt tego tak nie pilnuje - przynajmniej we Wrocławiu tak było - dla porządku dawali ale jak się nie zjawisz albo przyjdziesz w innym terminie to Ci nikt łba nie urwie.
relacja waraai i Olo z porodówki - bezcenna - na tyle że karmienie nocne z komórką uczyniłam ;-)
marta:-) - tak, współlokatorka poszła do domu, dziecko zostało.mimo, ze dziecko wyjeli z inkubatora juz i może samodzielnie oddychać i być może - gdyby prosiła to dostałaby go na salę..... Ale dla tego dzieciatka byłoby lepiej gdyby je oddała do adopcji... ale to nie ten typ. Ona bedzie MATKĄ. taką z fajką, piwem i siedzącą przed barem....
relacja waraai i Olo z porodówki - bezcenna - na tyle że karmienie nocne z komórką uczyniłam ;-)
marta:-) - tak, współlokatorka poszła do domu, dziecko zostało.mimo, ze dziecko wyjeli z inkubatora juz i może samodzielnie oddychać i być może - gdyby prosiła to dostałaby go na salę..... Ale dla tego dzieciatka byłoby lepiej gdyby je oddała do adopcji... ale to nie ten typ. Ona bedzie MATKĄ. taką z fajką, piwem i siedzącą przed barem....
Martussa82
Hankowa Matka-Wariatka :)
mamaAWR
@waraai - gratulacje!!!!! dużo zdrówka dla Was!!
Na dokarmianie możesz się nie zgodzić, tak jak mówią dziewczyny. Skoro Ty nie możesz wędrować między oddziałami, to niech Tobie małą przywożą na karmienie. W końcu od tego są tam położne, żeby pomagać we wszystkim.
@Martussa82 - widać, że dziecko szczęśliwe śliczna Twoja panna
@myszkax33 - Alanek słodziak! i jak główkę już wysoko podnosi core też masz masz fajną. Na tym pierwszym zdjęciu widać, że dziewczyna ma lajtowe podejście do życia
Na dokarmianie możesz się nie zgodzić, tak jak mówią dziewczyny. Skoro Ty nie możesz wędrować między oddziałami, to niech Tobie małą przywożą na karmienie. W końcu od tego są tam położne, żeby pomagać we wszystkim.
@Martussa82 - widać, że dziecko szczęśliwe śliczna Twoja panna
@myszkax33 - Alanek słodziak! i jak główkę już wysoko podnosi core też masz masz fajną. Na tym pierwszym zdjęciu widać, że dziewczyna ma lajtowe podejście do życia
reklama
Waraai, gratulacje od Ciotki Klotki :-) super że już jesteście razem !!! buziaki....
Martussa, super zdjecie...widać ze Mała szczęśliwa, ja już coraz częściej widzę uśmiechy u Córci...widok bezcenny
Wasze szkraby uwielbiają Wasze cycusie i trochę wiszą na nich i moja Olenka chyba podczytuje forum i postanowila do Nich dołączyć. Dziś prawie całą noc jadła od rana zadowolona i jakby nigdy nic teraz spokojnie śpi.
Posprzątalam...i chyba się położę bo oczy mi się kleją...ale mialam w planie zakupy i kwiaty kupić bo bratki przekwitaja...
Martussa, super zdjecie...widać ze Mała szczęśliwa, ja już coraz częściej widzę uśmiechy u Córci...widok bezcenny
Wasze szkraby uwielbiają Wasze cycusie i trochę wiszą na nich i moja Olenka chyba podczytuje forum i postanowila do Nich dołączyć. Dziś prawie całą noc jadła od rana zadowolona i jakby nigdy nic teraz spokojnie śpi.
Posprzątalam...i chyba się położę bo oczy mi się kleją...ale mialam w planie zakupy i kwiaty kupić bo bratki przekwitaja...