reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Tak się ostatnio zastanawiałam ile porodów w dzisiejszych czasach jest w 100% naturalnych. Czyli takich bez przyspieszaczy, oxy, baloników itp. Może gdyby dać kobietom i dzieciom dotrwać samodzielnie do odpowiedniego terminu to porody były by lżejsze, łatwiejsze i mniej bolesne.
Takie moje małe przemyślenia przedporodowe [emoji6]

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ula*- ja mam z kroczem to samo. Wcześniej myślałam, że boli a tak jak teraz to ... wczesniej nie bolało :-) Mnie gin 2 tyg. temu powiedziała, że się wszystko rozłazi do porodu...
MajMaj - ziomalu mój i wagowo/wzrostowy ja to juz z waga jestem chyba dalej ale nie będe tego sprawdzać, chyba że usprawiedliwię się zaparciami - he he że w jelitach te moje kilogramy są. Obym tak szybko spadała z wagi jak Ty....ja tam moge 50 kg ważyć choć źle wtedy wyglądam.....
Lalamido - ja chciałam powiedzieć że moje poprzednie były naturalne bardzo ale 3 i 2 tyg. wczesniej.

1495561153-aaaaaa.jpeg

Ciekawe ile jeszcze [emoji20]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

@Martussa82 - super sprawa, że Ci Pani w pozwoliła tak karmić. Jednak są normalni ludzie jeszcze w urzędach. Ja z publicznych miejsc przy karmieniu to póki co zaliczyłam tylko gabinet pediatry :p
A przy okazji.. dzisiaj my mamy kryzys laktacyjny. Zastanawiam się, czy to nie z powodu tych upałów. Od 15 do 20 Młody z cyca nie schodził i ssał tak łapczywie, jakby mu mieli zaraz tego cycka odebrać na zawsze. Teraz na szczęście się zmęczył i w końcu zasnął. Liczę, że jak się obudzi to będzie już lepiej.

@Lalamido - a wiesz, ja dzisiaj miałam podobną rozkminkę nad tą naturalnością porodów. Z jednej strony zastanawiam się czy nie lepiej by było jednak nie przyspieszać niczego i dać naturze zdecydować samej, a z drugiej myślę, że kiedyś przecież tak było i wiele powikłań przy tym było. Teraz chyba lepiej wywołać wcześniej poród, jak się jest pewnym, że z dzieckiem wszystko ok, niż czekać aż nie daj Boże coś się stanie (jak np u Olo, spadek tętna). Inny problem to sama waga/wielkość dziecka. Im dłużej w brzuszku tym większe, a to znaczy że i poród będzie cięższy.

@Marta&Hania - super wieści! powodzenia!!

@DaWo - nie ma co zazdrościć tylko się skup na sobie, a nuż urodzisz dzisiaj i Ty po tych masażach :)
Trzeba myśleć pozytywnie!

reklama
Do góry