reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

reklama
@Lefkowa gratulacje wyjścia do domu. Teraz dopiero zacznie Wam się prawdziwe życie :) Ala śliczna jak księżniczka. Jakie ma czerwone usteczka, tylko do całowania :)

Uf.. nienadążam za Wami.. niby Mały śpi i je grzecznie, ale w domu jest tyle do zrobienia, że tylko przy karmieniu na komórce zaglądam do Was.

@Klaudia_i_nikodem - cieszę się, że jednak do nas zaglądasz. Jesteś silna kobieta i dasz sobie radę. Jestem tego pewna. Co tam ludzie.. część na pewno chciałaby pomóc ale nie wie jak, i tak, jak dziewczyny piszą, boją się poruszać temat, żeby Cię nie urazić. Część pewnie ma to gdzieś. I niech sobie myślą co chcą. Ty masz swój największy skarb i On Ci wszystko wynagrodzi. Nikodem zawsze będzie dla Ciebie iskierką szczęścia, nawet w najczarniejsze dni.
A jak będziesz chciała się wygadać, albo popsioczyć to wal do nas!
A Nikodem to w ogóle super przystojniak. Boskie ma te kędziorki :)

@DaWo - trzymaj się tam i powodzenia. Tylko się nie stresuj. Pomyśl sobie, że to ostatnie dni relaksu i wypoczynku przed wielkim dniem. No i ródź szybko, bo pierwsza w kolejce jesteś :)
Dziękuję za dobre słowa! Codziennie jest walka emocjonalna. Podobno wyglądam już bardzo źle, dużo na wadze straciłam.
Psychiatra dał mi leki, mogę brać w trakcie karmienia, ale pod większym nadzorem. Po zażyciu leków karmienie butla i dopiero później bezpośrednio cyc.
Człowiek inaczej patrzy na świat.
Śpijcie dobrze dziewczyny. Mnie dopadła się bezsenność mimo przewlekłego przemęczenia.

@Klaudia_i_nikodem - dobrze, że dostałaś coś co możesz brać i karmić. Te leki pozwolą Ci się trochę oderwać a Nikodem nic na tym nie straci. Może lekarz przepisze Ci też coś na sen, żebyś mogła wypocząć?
Staraj się dobrze odrzywiać. To jest bardzo ważne. No i spróbuj zrobić coś tak tylko dla siebie. Potrzebujesz teraz być też trochę egoistką. Nikodem i Twoje potrzeby są najważniejsze.

@Lefkowa ale fajna Ania!

Mary po pierwszej dobie bycia aniolkiem stala sie cyckowym terrorysta ;) wisi na piersi jak dzikusek. Jak dobrze pojdzie i nie spadnie z wagi, to moze nas jutro wypisza.
Przeniesli mnie na nowa salę dwuosobowa, mysle sobie 'czad! Cisza i spokoj' a tu o polnocy wjezdza coreczka sublokatorki w lozku z lampami do naswietlania dzieciatka z zoltaczka. Super, ze tak mozna i mala jest z mama, ale ja ni chujutki nie moge spac przy tym halasie i tak sobie Was czytam. Jeszcze wieksza chec do wyjscia do domu ;) Mary to na szczescie nie przeszkadza, ale za 40 minut budze moja mala terrorystke i przystawiam do pogryzionych brodawek ;)

Co do porodow w 100% naturalnych - u mnie okazalo sie, ze super, ze wywolali z jeszcze jednego powodu - lozysko juz bylo mocno zuzyte (poza tym, ze wielkie, ze hej! Oczywiscie poprosilam, zeby mi je polozna pokazala ;)). Tsk wiec, gdybysmy czekali na decyzje Maryski i porod bez dopalaczy, to byloby slabo dla niej.

@MajaMaj nic takiego nam nie robili. Mala nawet morfologii nie miala robionej.

Napisane na ONE E1003 w aplikacji Forum BabyBoom

23 maja o 23.40 na świat przyszła nasza Haneczka :) Kruszynka waży 2760g i mierzy 50 cm :) Miałyśmy problem z cycem, bo brodawki grube, a mała leniuch, ale troszkę pomymlała i teraz słodki śpi :)

Poród nie był może długi, ale bóle z krzyża zrobiły swoje... A przy partych mała tak szybko wyskoczyła, że nikt by się nie spodziewał i trochę pękłam...

23 maja o 23.40 na świat przyszła nasza Haneczka :) Kruszynka waży 2760g i mierzy 50 cm :) Miałyśmy problem z cycem, bo brodawki grube, a mała leniuch, ale troszkę pomymlała i teraz słodki śpi :)

Poród nie był może długi, ale bóle z krzyża zrobiły swoje... A przy partych mała tak szybko wyskoczyła, że nikt by się nie spodziewał i trochę pękłam...
Gratulacje!!! Faktycznie kruszynka :)
Ja zostalam pocieta i wyskoczyly mi hemoroidy. Damy rade ;)

Napisane na ONE E1003 w aplikacji Forum BabyBoom

@Marta&Hania - gratulacje!! Czyli Hania to jest partia dla mojego Dominika :D przynajmniej nie jest najmniejszy. Nie wypada, żeby wszystkie panny były większe od niego.
Cycem się nie przejmuj. Hania się szybko nauczy buzialka otwierać szerzej :)
Dużo zdrówka dla Was. Odpoczywajcie teraz.

Marta&hania- gratulacje!!szybko Ci poszli. Super!!
Olo
- pisałaś zespołów do hard córę ale przeciez miałaś zzo- nie jest tak ze wtedy tych najgorszych boli sie nie czuje? W jaki rozmiar ubranka ubrałam Mary? Bo sie boje czy 56 teraz nie bedzie za małe :)

Swoją droga tez wczoraj zwróciłam uwagę na słuszna wagę i wzrost majowych dzieciaczków! Ja tak optowałam za rodzeniem 3kg (córki po 3100g miały i 54) a teraz nie wiem ile mu sie nabierze od tego siedzenia!

To dzis rodzi DaWo?

reklama
Olo, bo morfologię robią tylko jak są wskazania, u mnie robili na moją prośbę w związku z brakiem antybiotyku przy GBS, a zabieg Credego ( profilaktyka przedniego odcinka oka) robią (robili?) rutynowo każdemu. Dlatego dziwi mnie, że jakoś cichaczem zakończyli. A pozostałe dziewczyny- u Was był? W książce zdrowia i na karcie informacyjnej powinno być info

Do góry