reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Tak się ostatnio zastanawiałam ile porodów w dzisiejszych czasach jest w 100% naturalnych. Czyli takich bez przyspieszaczy, oxy, baloników itp. Może gdyby dać kobietom i dzieciom dotrwać samodzielnie do odpowiedniego terminu to porody były by lżejsze, łatwiejsze i mniej bolesne.
Takie moje małe przemyślenia przedporodowe [emoji6]

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ula*- ja mam z kroczem to samo. Wcześniej myślałam, że boli a tak jak teraz to ... wczesniej nie bolało :-) Mnie gin 2 tyg. temu powiedziała, że się wszystko rozłazi do porodu...
MajMaj - ziomalu mój i wagowo/wzrostowy ja to juz z waga jestem chyba dalej ale nie będe tego sprawdzać, chyba że usprawiedliwię się zaparciami - he he że w jelitach te moje kilogramy są. Obym tak szybko spadała z wagi jak Ty....ja tam moge 50 kg ważyć choć źle wtedy wyglądam.....
Lalamido - ja chciałam powiedzieć że moje poprzednie były naturalne bardzo ale 3 i 2 tyg. wczesniej.

1495561153-aaaaaa.jpeg

Ciekawe ile jeszcze [emoji20]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

@Martussa82 - super sprawa, że Ci Pani w pozwoliła tak karmić. Jednak są normalni ludzie jeszcze w urzędach. Ja z publicznych miejsc przy karmieniu to póki co zaliczyłam tylko gabinet pediatry :p
A przy okazji.. dzisiaj my mamy kryzys laktacyjny. Zastanawiam się, czy to nie z powodu tych upałów. Od 15 do 20 Młody z cyca nie schodził i ssał tak łapczywie, jakby mu mieli zaraz tego cycka odebrać na zawsze. Teraz na szczęście się zmęczył i w końcu zasnął. Liczę, że jak się obudzi to będzie już lepiej.

@Lalamido - a wiesz, ja dzisiaj miałam podobną rozkminkę nad tą naturalnością porodów. Z jednej strony zastanawiam się czy nie lepiej by było jednak nie przyspieszać niczego i dać naturze zdecydować samej, a z drugiej myślę, że kiedyś przecież tak było i wiele powikłań przy tym było. Teraz chyba lepiej wywołać wcześniej poród, jak się jest pewnym, że z dzieckiem wszystko ok, niż czekać aż nie daj Boże coś się stanie (jak np u Olo, spadek tętna). Inny problem to sama waga/wielkość dziecka. Im dłużej w brzuszku tym większe, a to znaczy że i poród będzie cięższy.

@Marta&Hania - super wieści! powodzenia!!

@DaWo - nie ma co zazdrościć tylko się skup na sobie, a nuż urodzisz dzisiaj i Ty po tych masażach :)
Trzeba myśleć pozytywnie!

reklama
Do góry