reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

reklama
Dostałaś oksytocynę? Przypomnij proszę z jakiego powodu jesteś już na porodówce.
Karlik- wody strzeliły tuż przed pierwszym (z dwóch!) skurczy partych. Tak walnęły, że cała podłoga mokra :) a jaki hałas! Sama się wystraszyłam!

Hahahah. :)))

U siebie pamiętam, jak strzeliły w trakcie porodu - jakby pedarda mi tam huknęła ostro. ;)
I było słychać strzał.
Nieprzyjemne uczucie, i zaskakujące. :p

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie od rana jakieś takie silniejsze ćmienie w dole brzucha, czasami aż mocno bolesne. Ale żadnych bóli z krzyża/kręgosłupa. Tylko brzuch się co chwilę stawia, więc nawet nie ma co mierzyć. Chyba :) Nospa nic nie dała, ciepła kąpiel na trochę wstrzymała te bóle. Hm..

Olo- dobry znak. Moze sie zaczyna. Krzyżowe możesz odczuć dopiero na porodówce, np. Ostatnia faza 1 etapu:) trzymam kciuki, niech sie rozkręca!!

Ja nie miałam żadnych oznak przed odejściem wód jak szłam spać...jedyne co to przeczucie i proszenie Młodej daj mi jeszxze jeden dzień odpoczynku taka bylam zmęczona dniem...po ogródku i wyjeździe...i co córeczka pewnie przebiła pęcherz :p
Powodzenia dziewczyny...dzis mój tata ma urodziny wiec piekny dzien na poród...moj tata to wspaniały człowiek:) wiec jeszcze parę godzin zostało...

A ja dzis coś zjadlam tzn. jadlam dzis wszystko ...no prawie wszystko...jak odkurzacz bylam i co Mała przez dwie godziny prawie z piersi nie schodziła bo raczej ją brzuszek bolal....wiec od jutra będę patrzeć co jem....piersi to mam puste jak flaki...wszystko wypila co tam bylo...mam nadzieję że nocka będzie oki bo do czwartku sama z dzieciaczkami jestem....

Kupujecie jakieś mleko w proszku na wszelki wypadek żeby w domu mieć? Bo ja właśnie myślę że jutro jak będę wracać od ginekologa to jakieś kupię, no i herbatę taką od pierwszego dnia też wezmę żeby młoda miała pojęcie o piciu z butelki.... Kurcze boję się że to karmienie z cyca mi nie pójdzie i planuje ściąganie i w butle bo nie umiem sobie wyobrazić być z dzieckiem przy cycu, a coś czuję że jak tak zaczynam kombinować to już szukam wymówek.....

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

@MajaMaj - gratulacje!!!! Pobiłaś wszystkie rekordy kobieto!! I to jeszcze o czasie co do dnia. To się nazywa dobra organizacja :) jesteś niesamowiata :)

Ja dzisiaj miałam qyjątkowo pracowity dzień i nie zdążyłam kolejki zakrualizować, ale obiecuję jutro się poprawić. Teraz już idę spać bo padam na pyska już za 2h karmienie :)
Dobranoc.

reklama
@DaWo - ja nie kupowwałam wczesniej nic z tych rzeczy bo nie wiedziałam jak to będzie z tą laktacją. Dopiero po porodzie, jak mi Młody pogryzł brodawkę (wina matki bo nie umiała przystawić) zaopatrzyłam się w laktator.
Póki nie wiesz czy będziesz karmić cycem czy mm to bym się jeszcze wstrzymała. Szkoda kasę wydawać. W szpitalu wsystko mają i zanim wyjdziesz zdążysz nawet przez internet zamówić to czego Ci bedzie brakowało w domu.
A może tak Ci się spodoba karmienie piersią że ani mm ani laktator nie będą potrzebne? :p

Do góry