reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Olo32 już myślałam że się rozpoczęło na dobre. Poczekaj na mnie :p
My też karuzeli nie kupujemy, położna odradzała jakiekolwiek karuzele bo robimy dziecku dyskotekę a ono się boi a nam się wydaje że się wpatruje. Nie ma jeszcze rozwiniętych zmysłów poznawczych i widzi czarno biało na 15 cm tylko. Więc taka karuzela to dla dziecka szok.
W lato tylko do mleka z piersi wodę przegotowana i tyle :)
Ja dzisiaj miałam straszną nockę do 4 nie spałam :( a już o 8 pobudka bo jedziemy na ktg. Dzisiaj żadnych skurczy nie czuje wiec i pewnie na ktg nic nie wykaże...

reklama
U mnie od tygodnia co najmniej dwie dluzsze wizyty w wc dziennie.. Wracam do normy sprzed ciąży chyba.
U mnie też fatalna noc, podobnie jak u Ciebie @milkaklaudia. Zasnąć nie mogłam, jednak jakieś skurcze lapaly. Mala krecila sie strasznie.. Wlasnie - czy podczas skurczow porodowych normalnie czuc ruchy dziecka?

Napisane na ONE E1003 w aplikacji Forum BabyBoom

Jedziemy na tym samym wózku dlatego myślę żeby w piątek podskoczyć-jak będzie miejsce :-) - he he he

Te moje zaparcia to pewnie też efekt jedzenia słodyczy ostatnio. Ale wczoraj piłam mój koktajl i nie pomogło ( gotowana kasza jaglana, siemie lniane, gruszka, woda i olej lniany).
Karlik ten przepis to od jakiejś wiedźmy[emoji16] jeszcze 2kłaki i oddech ropuchy[emoji16]
Jestem po wizycie i co i [emoji90]
Jeszcze czas mała waży od 3500 do 3900 no więc na połowie wychodzi 3700 no i to już by pasilo[emoji16] była taka kobita co dziecko na 3700 a rodzić ma w lipcu i prognozy są na 4800 nawet nie chcę tego słyszeć......

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

waraai- moja siostra jak rodziła 2 dziecko to położna jej powiedziała, że jak się nie załatwi to nie urodzi. Tak mocno blokowało zaparcie poród!! i mówi, że siłą woli się załatwiła (tam nie robili lewatywy) i od razu młody wyskoczył.
DaWo- ale ten koktajl jest PYSZNY!! Właśnie gotuję kaszę na kolejny. :-) Jeszcze czas?? no nieee

marty:-) córcia za chwilę będzie miała miesiąc - to już nie noworodek i karuzela w drugim miesiącu może już być :-)

Tak właśnie Moja Mała juz zaczyna trzeci tydzień i zanim mamusia sie zdecyduje na karuzele to akurat będzie potrzeba ;)

Ale odnośnie Karlik Twojen siostry to ja tez balam sie najbardziej tego ze coś nie co więcej wyskoczy niż tylko Mała i caly czas mowilam ze musze iść to toalety a położna ze nie puści mnie bo to skurcze a jak mnie puści to urodze w łazience...ale to mialam też caly czas w głowie. ..ten dyskomfort żeby nic nie wyskoczyło. ...

To ja już po wizycie. Jeszcze do poloznej musze skoczyc, zeby cisnienie sprawdzila. Ogolnie szyjke juz mam mega krotka, wlasciwid jest jej brak ;) ale nadal zamknieta. Mala juz jest nisko w kanale. Trzeba popracowac nad odkorkowaniem ;)

No i jak z tymi ruchami w trakcie skurczow? :)

Napisane na ONE E1003 w aplikacji Forum BabyBoom

Aktualizacja kolejki porodowej:

Zwycięzcy:
Klaudia_i_nikodem 21.04.2017 r. o godz.12:15 na świat przyszedł Nikodem Piotr: 3250 g, 53 cm

mania1987 26.04.2017 r. o godz. 12:05 na świat przyszla Zosia : 3100 g, 50 cm

majówka2017 27.04.2017 r. majówka/kwietniówka przywitała Swój Skarb -

asia333podlasie 28.04.2017 r. o godz. 23:48 na świat przyszedł Gabriel : 3150 g, 54 cm

Marta:-) 30.04.2017 r. o godz. 4:40 na świat przyszła Piękna Królewna: 3200 g, 57 cm

myszkax33 1.05.2017 r. o godz. 12:30 na świat przyszedł Alan Staś Wspaniały: 3100 g, 54 cm

mamaAWR 5.05.2017 r. o godz. 3:08 na świat przyszedł Dominik: 2960 g, 52 cm

Martussa82 5.05.2017 r. o godz.8:40 na świat przyszła Alicja: 3650 g, 55 cm

Martusiamiska 5.05.2017 r. o godz.14:15 na świat przyszła Hania : 3680 g, 56 cm

Koniczyna05 11.05.2017 r. o godz. 18:40 na świat przyszedł SYN: 3880 g, 58 cm

gulba5: od 14.05.2017 r. o godz. 15:33 na świat przyszedł Aleksander: 3590 kg, 58 cm

MajaMaj: 15:05.2017 r. o godz. 6:00 na świat przyszła Wiktoria

Oczekujący:
Lefkowa: od 11.05 czekamy na rozwój sytuacji
Marta&Hania: 15.05 (lub 24.05)
DaWo: od dziś do 28 maja (przyjmuję zakłady - nagroda główna: tytuł forumowej Matki Chrzestnej :D )
Gabiś: 16.05
Olo32: 20.05
Marysia787: 21.05
*Ula*: 21.05
milkaklaudia: 22.05
Lalamido: 26.05 (lub wcześniej)
waraai: 29.05
karlik: 30.05 (nie wcześniej niż 9.05)

Dzień dobry!!
Ależ się dziś wyspałam. Syn spał jak złoto i nocne karmienie bardzo sprawnie nam szło :)
To chyba ten wczorajszy mikrospacer tak zadziałał. Mamy od pediatry zielone światło na spacerowanie w ładną pogodę więc od dziś już się będziemy wietrzyć regularnie. Zaraz uciekamy właśnie na chwilę na dwór bo słoneczko super!

Tak właśnie Moja Mała juz zaczyna trzeci tydzień i zanim mamusia sie zdecyduje na karuzele to akurat będzie potrzeba ;)
Jeju.. aż się wierzyć nie chce, że to już 3 tygodnie. Jak ten czas leci, jak te dzieci rosną :D

@Gabiś - dzisiaj Twój dzień. Dajesz czadu!

reklama
Latam kilometrami z zakupami.
Warzywami.
Mięsem.
Laktatorem. [emoji14]

I - nic. [emoji3]

Oprócz tego, że jestem coraz większą bańką. [emoji1]

1494927232-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry