reklama
Dzień dobry.Mm nie kupuję żeby mnie nie korciło przy pierwszym kryzysie. Laktator za to i owszem- kupiłam i wiem, że będę korzystać żeby od czasu do czasu dać mleczko butlą.
Gabiś, jak Wy?
My wstalismy i czekamy na rozwój sytuacji i na mojego gina, który dopiero około 14tej zaczyna dyżur. Tak czy siak mam nadzieję że w końcu coś zaczną działać. Wczoraj nan ktg szaleństwo, bo przy zapisie skurczów było zawsze 10, wczoraj w porywach nawet do 30 :-) :-)
W nocy czułam skurcze i teraz rano ciągle mam wrażenie że chcę na kibelek...
Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Lefkowa
Fanka BB :)
Dzień doberek... no w taką pogodę to można rodzić
@Gabiś czekamy na rozwój akcji
Co do mm ja się będę wystrzegać jak ognia... a do przepajania ewentualnie woda (przy upałach nie wyobrażam sobie wisieć z dzieckiem na piersi cały czas).
Ja dzisiaj wybiorę się na ktg do szpitala właśnie. Ostatnie miałam tydzień temu na wizycie. W tym tygodniu mojego gin nie ma więc profilaktycznie dla spokoju pojadę i sprawdzę czy wszystko ok.
@Gabiś czekamy na rozwój akcji
Co do mm ja się będę wystrzegać jak ognia... a do przepajania ewentualnie woda (przy upałach nie wyobrażam sobie wisieć z dzieckiem na piersi cały czas).
Ja dzisiaj wybiorę się na ktg do szpitala właśnie. Ostatnie miałam tydzień temu na wizycie. W tym tygodniu mojego gin nie ma więc profilaktycznie dla spokoju pojadę i sprawdzę czy wszystko ok.
To jest nas dwie [emoji2] . Chęci są tylko obawa o możliwości fizyczne też jest. Zobaczymy co wygra [emoji41]Kupujecie jakieś mleko w proszku na wszelki wypadek żeby w domu mieć? Bo ja właśnie myślę że jutro jak będę wracać od ginekologa to jakieś kupię, no i herbatę taką od pierwszego dnia też wezmę żeby młoda miała pojęcie o piciu z butelki.... Kurcze boję się że to karmienie z cyca mi nie pójdzie i planuje ściąganie i w butle bo nie umiem sobie wyobrazić być z dzieckiem przy cycu, a coś czuję że jak tak zaczynam kombinować to już szukam wymówek.....
Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom
waraai
Dziś jadę po laktator.
Zwykły, ręczny, z Aventu.
Zasadniczo zamierzam karmić piersią, bo to fantastyczna wygoda (w pierwszej ciąży bardzo się tego bałam, bo nawet sama nie lubiłam dotykać swoich sutków i aż mną wstrząsało, kiedy myślałam o dziecku przy piersi, ale poszło w momencie od razu po porodzie, jak położyli mi syna na brzuchu, żadnych dylematów, wyłączyło mi mózg ), ale laktator może się przydać.
Wtedy czasem się przydał nie tyle do karmienia, bo syn butelki ani smoczka na oczy nie widział i nigdy nie używał, ale dla samego odciągnięcia, gdy cyc był kanciasty i kwadratowy.
Dziś ostatnia wizyta specjalistyczna. Tym razem neurolog (myślałam, że nie doczekam tyle czasu!). Zależy mi na opinii, czy w razie wu mogę przyćpać coś podczas porodu, co tam mają ewentualnie do zaoferowania.
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Zwykły, ręczny, z Aventu.
Zasadniczo zamierzam karmić piersią, bo to fantastyczna wygoda (w pierwszej ciąży bardzo się tego bałam, bo nawet sama nie lubiłam dotykać swoich sutków i aż mną wstrząsało, kiedy myślałam o dziecku przy piersi, ale poszło w momencie od razu po porodzie, jak położyli mi syna na brzuchu, żadnych dylematów, wyłączyło mi mózg ), ale laktator może się przydać.
Wtedy czasem się przydał nie tyle do karmienia, bo syn butelki ani smoczka na oczy nie widział i nigdy nie używał, ale dla samego odciągnięcia, gdy cyc był kanciasty i kwadratowy.
Dziś ostatnia wizyta specjalistyczna. Tym razem neurolog (myślałam, że nie doczekam tyle czasu!). Zależy mi na opinii, czy w razie wu mogę przyćpać coś podczas porodu, co tam mają ewentualnie do zaoferowania.
Karlik
DaWo- ja nigdy nie miałam przy żadnym dziecku herbatki. Po prostu jestem zdania że mleko z piersi zastępuje wszystko i nawet w upały moje dziecko z końcówki kwietnia nie dostawało nic do picia z butli tylko pierś i nie było wcale tak, że cały dzień wisiałam - a Wrocław 2009 był upalny już w czerwcu... :-) . Ale jak wprowadzałam kubek w okolicy 6 miesiąca to tylko z wodą. MM kupię jakby był problem z karmieniem - nie wcześniej,żeby nie korciło.
Olo- o nie, może lekarz pogrzebie i porusza - myślę też czy nie umówić sie do lekarza na piątek, żeby coś ruszył...
marta:-) - ja miałam z Tiny Love - mnie zależy żeby miał klasyczne melodie, wyraziste kolory zabawek ( pluszowe). Nie potrzebuję wyświetlacza na sufit itp. ( teraz dostałam z FP ale jeszcze nie zmontowałam - mam kosze a nie łóżeczka teraz i nie zamontuje)
Znów długi spacerek po górkach. Nie chce mi się wierzyć że 38 tc za mną. Cudowne uczucie. Teraz czekamy już tak spokojnie....
Wczoraj musiałam bez czucia poparzyć sobie rękę wrzątkiem. Obudziłam się rano z ogromnymi bąblami na ręce....
Zaparć ciąg dalszy - po kilku dniach forumowej jelitówki od 3 dni się męczę... aż krew się polała-pierwszy raz w życiu. Biedna ja :-(
Olo- o nie, może lekarz pogrzebie i porusza - myślę też czy nie umówić sie do lekarza na piątek, żeby coś ruszył...
marta:-) - ja miałam z Tiny Love - mnie zależy żeby miał klasyczne melodie, wyraziste kolory zabawek ( pluszowe). Nie potrzebuję wyświetlacza na sufit itp. ( teraz dostałam z FP ale jeszcze nie zmontowałam - mam kosze a nie łóżeczka teraz i nie zamontuje)
Znów długi spacerek po górkach. Nie chce mi się wierzyć że 38 tc za mną. Cudowne uczucie. Teraz czekamy już tak spokojnie....
Wczoraj musiałam bez czucia poparzyć sobie rękę wrzątkiem. Obudziłam się rano z ogromnymi bąblami na ręce....
Zaparć ciąg dalszy - po kilku dniach forumowej jelitówki od 3 dni się męczę... aż krew się polała-pierwszy raz w życiu. Biedna ja :-(
Olo32
No może pani dr mnie rozrusza, skoro mąż niechętnyDaWo- ja nigdy nie miałam przy żadnym dziecku herbatki. Po prostu jestem zdania że mleko z piersi zastępuje wszystko i nawet w upały moje dziecko z końcówki kwietnia nie dostawało nic do picia z butli tylko pierś i nie było wcale tak, że cały dzień wisiałam - a Wrocław 2009 był upalny już w czerwcu... :-) . Ale jak wprowadzałam kubek w okolicy 6 miesiąca to tylko z wodą. MM kupię jakby był problem z karmieniem - nie wcześniej,żeby nie korciło.
Na szkole rodzenia mówili nam, że na początek karuzele niepotrzebne, więc my póki co nie kupujemy. Plus też młoda w koszu będzie spała, więc nie bardzo jest jak zamontować.
Karliku kochany - czopki glicerynowe może, żeby łatwiej poszło?
Napisane na ONE E1003 w aplikacji Forum BabyBoom
Karlik
Jedziemy na tym samym wózku dlatego myślę żeby w piątek podskoczyć-jak będzie miejsce :-) - he he heNo może pani dr mnie rozrusza, skoro mąż niechętny
Te moje zaparcia to pewnie też efekt jedzenia słodyczy ostatnio. Ale wczoraj piłam mój koktajl i nie pomogło ( gotowana kasza jaglana, siemie lniane, gruszka, woda i olej lniany).
reklama
waraai
Mnie czopki wczoraj nie uratowały.
Też trzeci dzień tęsknie zerkam na toaletę (trochę dlatego, że gdyby COŚ, to jeżeli sama nie pognam, przyjdzie mi zaprzyjaźnić się z lewatywą).
Rodzimy razem. Już ten jeden stres mi wystarczy. ;P
Kolejny dzień biegam, targam sie z zakupami (warzywa, owoce, to tamto) i baza milczy.
Znaczy - skurcze są od wczoraj i to sporo, ale kompletnie mi nie przeszkadzają i czekam na coś bardziej dającego po garze.
Tak czy inaczej - w końcu mam swobodę ruchów, a nie wegetację w domu. I ta pogoda!
U mnie karuzeli zero.
Kupiłam książkę dla noworodków.
Też trzeci dzień tęsknie zerkam na toaletę (trochę dlatego, że gdyby COŚ, to jeżeli sama nie pognam, przyjdzie mi zaprzyjaźnić się z lewatywą).
Rodzimy razem. Już ten jeden stres mi wystarczy. ;P
Kolejny dzień biegam, targam sie z zakupami (warzywa, owoce, to tamto) i baza milczy.
Znaczy - skurcze są od wczoraj i to sporo, ale kompletnie mi nie przeszkadzają i czekam na coś bardziej dającego po garze.
Tak czy inaczej - w końcu mam swobodę ruchów, a nie wegetację w domu. I ta pogoda!
U mnie karuzeli zero.
Kupiłam książkę dla noworodków.
Ostatnia edycja: