reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Widzę ze ciepło sie zrobiło i miłość na calego zagościła :) no to tylko stosunkowo udanych wieczorów życzę ;)

Karlik, nie denerwuj się może mąż o Ciebie sie martwi abyś jednak za szybko nie urodzila...myślę ze panowie sa bardziej opanowani i nie spieszy im sie do porodów jak Nam...

KlaudiaMilka, mnie nic nie bolalo nawet na tydzien przed porodem ww trakcie przytulania...wiec może to poprostu blokada w głowie. ..

Ja zaraz będę miała odwiedziny tesciowej :p ulalala.....
No widzisz a mnie boli łono i bez sexu nawet. Mam nadzieję, że przy porodzie wytrzyma i nic się tam nie rozpadnie.

reklama
Aż mi głupio, że miałam weekend bez igraszek. :D
Z tym, że na te igraszki to muszę się przespacerować do niego, a wieczorem po tych wszystkich wycieczkach nie miałam już tyle mocy, by iść, spalać kalorie ;) i jeszcze wracać potem do domu. :(
Zazdroszczę Wam wspólnych łóżek.
Ja mam wielkie i tylko swoje (i swojego brzucha).
A nie ukrywam, że mogłabym się turlać we dwoje codziennie.

@Karlik przykre, faktycznie, jednak.. nigdy nie byłyśmy mężczyznami, ciężko oceniać, jak to wszystko wygląda z ich perspektywy. Ma prawo czuć się niekomfortowo (choć każdy lekarz powie mu, że to bzdura) biorąc pod uwagę tę masę informacji, na temat tego, co i jak dziecko przez te powłoki brzuszne odczuwa i słyszy (to nic, że ono nie ma pojęcia, o co kaman ;P).
Jeszcze chwila i wrócicie oboje do formy. I fizycznej, i psychicznej.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
To zaproś dziada do siebie [emoji16]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

@DaWo mój nastolatek za ścianą mógłby tego nie przeżyć. ;)
No i lubię biegać u niego po mieszkaniu nago. Dużo nam takiej swobody już nie pozostało.
Poszłabym pewnie i dziś, ale nocuje u niego jego dziecko. ;)

Niech bogowie potrzymają mnie w dwupaku jeszcze kilka dni. Przynajmniej. :]

@DaWo mój nastolatek za ścianą mógłby tego nie przeżyć. ;)
No i lubię biegać u niego po mieszkaniu nago. Dużo nam takiej swobody już nie pozostało.
Poszłabym pewnie i dziś, ale nocuje u niego jego dziecko. ;)

Niech bogowie potrzymają mnie w dwupaku jeszcze kilka dni. Przynajmniej. :]

Ty jesteś ale wariatka[emoji23][emoji16][emoji3][emoji8]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry!
Ojoj.. widzę, że temat sexu przedporodowego wszedł pełną parą :D
Kochajcie się dziewczyny póki można, potem to dopiero będzie kwarantanna... mnie teraz już na samą myśl o seksie wszystko boli tam na dole. Uff...

My z Dominikiem mamy dzisiaj za sobą pierwsze balkonowanie (na spacer jeszcze się boję wychodzić). Przy okazji zrobiłam sobie porządek w doniczkach, ale kwiatków sadzić w tym roku chyba nie będę. Kompletnie nie mam do tego głowy, już bym lepiej naleśników nasmażyła, o!

mamaAWR, czyli nastawiasz sobie zegarek aby co trzy godziny budzik Małego i jak go obudisz to pije? bo moja Panna jakbym chciała jej dać jeść jak Ona się nie obudziła to dziubka nie otworzy i nie bedzie jadla ;)
Tak, wybudzam go co 3h, zmieniamy pieluchę i cyc. Taki mamy rytuał i młody w ogóle nie grymasi tylko ssie aż miło. On na początku w szpitalu przesypiał całe noce i położne kazały mi go wybudzać bo spadł z wagi. Teraz to nie wiem, czy spadł, czy rośnie, ale ssie ładnie i kupy robi więc się nie zamierzam tym zamartwiać, ale nie robimy większych przerw w karmieniu niż 3h, nigdy. Może być częściej, ale nie rzadziej.

Jeju, przepraszam, dzień doobry!!!

Wyszłyśmy we środę, po nocy, podczas której Ala była non stop w inku i pod kroplówką a ja co 2 h pod elektroniczną dojarką donosiłam catering - bo nie wyraziłam zgody na dokarmianie mm. Na szczęście po wtorkowym wyniku Billirubiny 13 we środę była 9,5. A w domu - no miód, oddech złapałysmy obie, uczymy się nowej rzeczywistości, zabawa laktatorem w szpitalu pokazała moim piersiom, po co są i teraz jedziemy tylko na cycu - kiedy Ala sobie zażyczy, jeszcze może ciut zażółcona jest, ale bez tragedii. Póki co - ze mnie zeszło 12 kg, zostało 9 i brzuszek jakby pocierpnięty po cc, szwy trzeba zdjąć może pojutrze, już nie biorę żadnych przeciwbólowych leków, bo po prostu nie boli. Przyjmuję zastrzyki w brzuch przeciw zakrzepicy i tyle. Za nami dziś pierwszy prawie godzinny spacer, jak się Aluśka obudzi pójdziemy i na drugi, bo po pierwszym jadła i śpi jak marzenie :)

I śpię w nocy - prócz wstawania na karmienie - bezsenność poszła w piz..u! Tylko czekolady mi się chce... Zajadam się herbatnikami maślanymi z Bierdonki albo z Lidla :D

Sex... Tak, pamiętam. Był ;) Fajny był, ale jaki fajny będzie po takim poście!! U la la :D

Dorzucam jakby kto chciał wiedzieć, jak wygląda matka po 9 dniach od cc:
18516353_1451391598216302_464754505_n.jpg

18471143_1451301288225333_327117316_n.jpg

18492119_1451301314891997_62861222_n.jpg

Ostatnia edycja:
Dobrze, że jesteś Martussa :) Wyglądasz zacnie, jeszcze chwila i już w ogóle będzie super extra bomba! A Aluś jest prze!!! Dawaj więcej zdjęć, może nas tu trochę rozkręcisz!

reklama
Martussa82 Super Wyglądasz! Po 9 dniach naprawdę extra jeszcze po cc :) i mówisz 12 kg odrazu mniej to wspaniale!
Aniołek kochany jest przeslodka :) same dobre wieści od Ciebie :D ściskam :*
No 12 jak w mordę strzelił :D Zostały same ptasie mleczka i ciastki :D Ale mam plan przerobić to na hektolitry mleka :D Ala po spacerze śpi juz 2,5 h :D Przegapi drugi spacer jak się nie obudzi :D
@MajaMaj - jakoś leniwie tutaj, tak? Kto się po mnie rozpakował?? Nie jestem w stanie przeczytać wszystkich wpisów :(

Do góry